1. Oprichting Crytek USA naar aanleiding van enkel gesprek

Oprichting Crytek USA naar aanleiding van enkel gesprek

De totstandkoming van Crytek USA is gebeurd naar aanleiding van een enkele bijeenkomst tussen Crytek-baas Cevat Yerli en voormalig Vigil Games-baas David Adams.

Volgens Adams kwam Yerli naar Austin gevlogen toen bleek dat de Darksiders-studio zou worden gesloten. Na een enkele bijeenkomst maakte Adams indruk op Yerli en toen ook nog eens bleek dat een groot deel van de voormalige Darksiders-studio werknemers zich achter Adams schaarde, was het voor Yerli duidelijk dat het oprichten van Crytek USA een goede zet was. Er was vervolgens ook geen enkele reden om te kijken naar de ervaring of het CV van de werknemers: de studio was opgezet en veel mensen konden zo aan de slag blijven in de game-industrie.

Volgens Yerli is het wel zo dat de nieuwe studio niet gaat werken aan een nieuwe Darksiders-game: dat past niet binnen de strategie van Crytek.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Iets is beter dan niets.
  Door Crytek staan er tenminste niet mensen op straat en kun ze zich richten op iets heel nieuws :)

 • Mooi is dat toch :D

 • Bizar, eigenlijk te bizar voor woorden. Geeft wel aan hoe onvolwassen deze industrie nog is.

 • Het is ook een FAD _O-

 • Veel industrieën lijden onder overbodige en veel te uitgebreide analyses en het opstellen van business cases en risico analyses voor de simpelste dingen. Geen enkele manager wil in zijn eentje verantwoordelijk zijn, want als het mis loopt dan is ie de sjaak. Dus moet soms voor de simpelste beslissing het halve bedrijf zijn mening hebben gegeven.  Noem het onvolwassen, maar soms kun je beter een risico nemen en snel toeslaan, in plaats van eerst nog een jaar onderhandelen en analyseren (wat ook enorm veel geld kost).

 • Of het is gewoon een leuk nieuwtje naar de pers toe, het is maar de vraag hoe echt dit nieuws eigenlijk is ;)

 • hij heeft dat heus niet besloten aan de hand van een enkel gesprek  dit hebben ze natuurlijk bij Crytek zelf tot in den treure besproken, waarschijnlijk had hij uberhaupt niet bij de studio langs hoeven gaan maar wilde hij zichzelf het snoepreisje niet ontzeggen ;)

 • Top, zou ik zeggen.

 • Het zijn net sinterklazen daar bij Crytek. Echt respect! Niet elke studie is zo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren