1. Mobile Games update week 6

Mobile Games update week 6

In de wekelijkse mobile games update bespreken we interessante nieuwtjes en gamereleases voor Android, BlackBerry, iOS en Windows Phone. Deze week verscheen onder andere de Sega’s After Burner Climax, Metal Slug 2 en kunnen Android-gebruikers eindelijk aan de slag met The Simpsons: Taped Out.

Nieuws

Star Wars Pinball voor iOS en Android

De ontwikkelaar van Zen Pinball en Zen Pinball 2 komt deze maand met Star Wars Pinball. Zen Studios bracht eerder al enkele Marvel-tafels uit voor beide pinball-games. De eerste drie tafels zullen zowel als in-app aankoop in de Zen Pinball-games te downloaden zijn en als aparte app. Deze tafels zijn in combinatie met LucasArts gemaakt en gebaseerd op specifieke momenten en personages in het Star Wars-universum.

Als eerste verschijnen er tafels van The Empire Strikes Back, The Clone Wars (de tv-serie) en premiejager Boba Fett. Star Wars Pinball verschijnt eind deze maand voor iOS, Android en PlayStation Vita.

Releases

After Burner Climax

Oorspronkelijk verscheen After Burner Climax in 2006 in de arcadehal en in 2010 ook op Xbox Live Arcade en PlayStation Network. Nu is iOS aan de beurt en, alhoewel de mogelijkheden iets beperkter zijn, zit de game nog boordevol arcadeactie en intense dogfights. De gevechtsvliegtuigen waarin je plaats kunt nemen verschillen van de F-14D Supertomcat tot F-15E Strike Eagle en F/A-18E Super Hornet. Met een van deze bakken is de geluidsbarrière te doorbreken in een Arcade Mode, Score Attack Mode en Climax Mode. In deze laatste vult je Climax-meter zich op en als deze vol is vertraagd de tijd en is het mogelijk om op meerdere vijanden tegelijkertijd te locken.

App Store (iOS): After Burner Climax (€ 2,69, universeel)

Beastie Bay

Aangespoeld op een onbekend eiland en omgeven door vijandelijke wezens valt er maar één ding te doen: “Gotta catch’em all!”. De beestjes die je vangt in Beastie Bay hebben allemaal hun eigen sterke en zwakke punten, gebruik je om te vechten en zijn de ruilen met andere spelers. Gelukkig is het ook mogelijk om een kleine nederzetting op te bouwen op het eiland. Zo moet je zorgen voor eten, huizen en energie. Als je eenmaal ver genoeg weet te komen met je Poké-beestjes dan is het zelfs mogelijk om het eiland om te toveren tot een waar luxe oord inclusief dikke hotels.

App Store (iOS): Beastie Bay (gratis, universeel)

Google Play (Android): Beastie Bay (gratis)

Be Together

Be Together is een romantische puzzelgame waarin je met hulp van de zwaartekracht door 60 levels rolt. In de kleurrijke werelden moet je Maya herenigen met zijn liefde Ruby. Onderweg zijn vrolijke dieren te verzamelen, waarmee je extra’s vrijspeelt.

App Store (iOS): Be Together (€ 0,89, universeel)

Krashlander

Als laatst overgebleven mens op de Aarde moet je het opnemen tegen een elite groep van Krashlanders. Deze buitenaardse robots ga je te lijf door met je ski’s in een krashsuit van een berg te springen: boven op de vijanden. Het minimalistische uiterlijk en de pittige besturing zorgen voor een flinke uitdaging.

App Store (iOS): Krashlander (€ 0,89, universeel)

Windows Phone: Krashlander (€ 0,99)

Life is Magic

Life of Magic gebruikt je locatie om de wereld om je heen te veranderen in het fantasieland vol met magie, kerkers, vijanden en schatten. De meeste gevechten speel je dus in een fantasieversie van Nederland. In de MMO neem je het samen met vrienden op tegen vijanden in turn-based gevechten. Daarnaast zijn er een berg quests te spelen en veel nieuwe schatten, spreuken en wapens te vinden.

De iOS-versie verschijnt later deze maand.

Google Play (Android): Life is Magic (gratis)

Metal Slug 2

Het tweede deel uit de befaamde run-and-gun reeks heeft zijn weg gevonden naar iOS en Android. Metal Slug 2 verscheen in 1998 en laat je het opnemen tegen de kwaadaardige generaal Morden. Naast een nieuwe ‘Mission” modus bevat de game twee nieuwe vrouwelijke personages: Eri en Fio. Daarnaast is het mogelijk om een gevangene te bevrijden die je tijdens missies helpt. Het schietarsenaal is in deze versie ook uitgebreid. Zo zijn er nieuwe wapens zoals de “Laser Shot”, “Flame Bottles”, nieuwe voertuigen genaamd de “Sluignoid” tank en het “Slug Flyer” vliegtuig, daarnaast word je in de woestijn bijgestaan door een kameel met een “Vulcan Cannon” op zijn rug. Via Bluetooth is Metal Slug 2 in co-op modus te spelen.

App Store (iOS): Metal Slug 2 (€ 3,59, universeel)

Google Play (Android): Metal Slug 2 (€ 2,79)

PinWar

Neem het in deze multiplayer pinball-game op tegen vrienden of de computer. Twee pinballtafels zijn samengevoegd en je moet proberen de bal tussen de flippers van de tegenstander naar binnen schieten. Over het speelveld zijn power-ups te verzamelen, door muren heen te schieten en speciale objectives te behalen. Naast de singleplayer en co-op missies bevat PinWar ook een editor waarmee je je eigen tafels ontwerpt.

App Store (iOS): PinWar (€ 1,79, universeel)

Overige releases

Ook deze week zijn er weer twee iOS games die eindelijk voor Android beschikbaar zijn.

- Aralon: Sword and Shadow (€ 3,69)

- The Simpsons: Tapped Out (gratis)

Tot zover de Mobile Games Update van deze week. We zijn erg benieuwd welke mobiele games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Zo te zien niks boeiends

  • Zo te zien niks boeiends

  • Speel momenteel eigenlijk alleen Subway Surfers. Best vermakelijk voor in de trein.

  • Oh en die Simpsons game is niet te downloaden op dit moment. Schijnt een wereldwijd probleem te zijn. Hopelijk is het snel opgelost want het lijkt me wel leuk.

  • Subway Surfers blijft leuk ja. :) Ik vind StarWars Pinball wel grappig.

  • iemand die een verslavend spel kan opnoemen voor de android? (kan ook een gba,psx of een n64 spel zijn)

  • Subway Surfers, Temple Run (1 of 2, maakt niet uit), uh, Fruit Ninja, Jetpack Joyride? :D

  • Afterburner climax is geweldig!

  • TempleRun 2 is toch wel weer erg verslavend als je op de bus wacht

  • Is er zowaar iets uit voor Windows Phone en niet op Android? :O

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren