1. Nieuwe Rayman Legends-demo exclusief naar Wii U

Nieuwe Rayman Legends-demo exclusief naar Wii U

Ubisoft komt met een nieuwe, exclusieve demo voor Rayman: Legends op Wii U.

Jawel, een exclusieve demo. Waar PS3- en Xbox 360-eigenaren tot september moeten wachten, kunnen Wii U-gebruikers dus veel eerder met het spel aan de slag. Boffen geblazen! P.S. Dat kan ook al met de eerste demo.

Het is natuurlijk een doekje van Ubisoft, voor de bloedende (en woedende) Wii U-fans. De Wii U-versie werd drie weken voor release plotseling zeven maanden uitgesteld, zodat het spel tegelijk voor Wii U, Xbox 360 en PS3 kan verschijnen. Op die aankondiging kwamen heel wat verontwaardigde reacties, iets wat Ubisoft waarschijnlijk niet helemaal verwacht had.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk zo'n goedmakertje.

 • Een demo terwijl de game al helemaal klaar is…goede oplossing hoor!

 • "Op die aankondiging kwamen heel wat verontwaardigde reacties, iets wat Ubisoft waarschijnlijk niet helemaal verwacht had."  Kom op zeg, hoe stom ben je dan.  Ik hoop voor de Wii-U eigenaren dat ze wel wat meer compensatie krijgen dan dit. (Nog) een exclusieve demo is niks waard, als de game al klaar is. Ik snap trouwens niet waarom ze de game uitstellen. Het lijkt mij juist dat Ubisoft alvast wat geld kan innen door Rayman Legends tijdelijk exclusief te houden voor de Wii-U.

 • De Wii U versie wordt uitgesteld door Microsoft. Hun beleid verplicht het om multi-platform titels tegelijk of eerder voor Microsoft platformen uit te brengen. Komt een spel eerder op een ander platform uit (Wii U/PS3) dan mag het spel niet meer worden uitgebracht op de Xbox 360.

 • Nou nou dat stoute microsoft! :lol:

 • Wat een onzin beleid van Microsoft, dat slaat helemaal nergens op.

 • @Sympharion, hoewel je redenering over het algemeen klopt, is er hier toch wat anders gaande.. Ubisoft is een bedrijf en dus wil het winst maken. De afzetmarkt op de Wii U is gebleken te klein te zijn en dus gooit Ubisoft de titel multiplatform, omdat daarmee meer winst te behalen is. Zou Ubisoft de game nu al uitbrengen dan zal tegen de tijd dat de Xbox en PS3 versie uitkomen deze nog maar 20/30 euro zijn en zou er dus minder winst gemaakt worden. Want niemand gaat 60 euro betalen voor een game die veel goedkoper verkregen kan worden!

 • Sinds wanneer wordt de prijs van een game in zes maanden tijd met 50% verminderd? Dat is volgens mij nooit gebeurd, wel na 1.5 jaar.

 • Nee grootste factoren zullen dus Microsoft en ook marketing kosten zijn. Dat de prijs verlaagd is is bull shit want Origin daalde alleen snel in prijs omdat hij voor geen meter verkocht. Legends had over 3 weken makkelijk meer kunnen verkopen dan dat Origins dat in het begin deed want dat is niet moeilijk met maar 50.000 in de eerste week.

 • Het is wel vaker voorgekomen dat games na 6 maanden 50% goedkoper zijn, alleen gebeurt dit bij de wat slechtere games (bijv. Final Fantasy XIII-2, Star Wars The Force Unleashed 2, Ratchet & Clank All 4 One).

 • Rayman Origins was na drie maanden al 50% in prijs gedaald. Legends zal wel hetzelfde lot ondergaan vrees ik.

 • Ik vrees dat Ubisoft hier echt last van gaat krijgen. Gelukkig hebben ze genoeg andere titels als Far Cry en Assassins Creed, dus voor een nieuwe THQ hoeven we nog niet bang te zijn.  Als dit trouwens echt de schuld van Microsoft is, en dat is zeer mogelijk, dan doen ze dat echt HEEL erg slim. Wil niet zeggen dat het zo is maar toch… Legends is blijkbaar een behoorlijk belangrijke titel voor de WiiU geworden, en hiermee kunnen ze Nintendo behoorlijke schade aandoen voor dit moment. Zwaar onsportief als het waar is natuurlijk, maar zo werkt het spelletje blijkbaar.

 • Microsoft kan er ook geen zak aan doen dat Ubi zó ongelofelijk laat besluit het multi-platform te maken… Ik bedoel kom op, Origins kwam ook gewoon op de PS3 en de 360 uit dus waarom dit vervolg dan weer niet? En hun barslechte communicatie verbetert de boel ook niet echt..

 • NEPtendo

 • Wat kon Nintendo er aan doen? Dit is volledig aan Ubi.

 • Nintendo kon zorgen voor een gedegen release-schema en niet de enorme gatenkaas zoals hij nu is. Dan had niemand gezeikt dat deze game 7 maanden is uitgesteld.  Het is niet dat de game niet komt, maar het is omdat Nintendo er zo'n teringzootje van heeft gemaakt, dat men zit te bedelen om een game. Als dan net die ene game, die een klein lichtpuntje was in deze maand, wordt uitgesteld, dan gaan de kinderen huilen.  Hence, de werkelijke situatie. Ga dus huilen bij Nintendo, niet bij Ubisoft die een zakelijke beslissing doet om zodoende daadwerkelijk geld te verdienen.

 • Meh, jij weet ook dat ik geen Wii U heb en dat het releaseschema me momenteel weinig interesseert. Voor mij persoonlijk is het probleem dat Ubisoft een game die af is, 7 maanden uitstelt. Misschien dat een aantal mensen zitten te huilen omdat ze geen games hebben (volgens mij zijn dat eerder de haterz die weer uit hun schild kunnen kruipen), voor mij persoonlijk is het een ander verhaal.  Jammer dat een aantal mensen het weten te verbuigen na 'oh wat is Nintendo weer kut bezig'. Het is toch overduidelijk dat Ubisoft haar beloftes niet nakomt en een aantal gamers teleurstelt. Dit soort dingen zijn slecht voor de industrie.

 • Integendeel, jammer dat er mensen zijn die het voor nintendo opnemen. Je hebt een Wii U gekocht, een Nintendo product. Nintendo hoort ervoor te zorgen, dat de Wii U voldoende ondersteuning krijgt. Hoe ze het voor elkaar krijgen zal mij een worst wezen, zolang ze het maar voor elkaar krijgen. Als Ubisoft het kan maken om een spel 7 maanden uit te stellen die al af is, dan gaat er bij Nintendo iets fout. Zij laten dit namelijk gewoon gebeuren! Nintendo moet maatregelen nemen en dat wordt niet gedaan (of je moet blij zijn dat je een demo krijgt).  Daarnaast is het niet alleen Ubisoft die zijn beloftes niet nakomt, maar ook Nintendo. Nintendo had toch geleerd van zijn fouten? En die fouten zouden toch niet meer gemaakt worden bij de Wii U? Nee er is genoeg reden om te zeggen dat "Nintendo kut bezig is" en Legends is daar één van.

 • NEPtendo klinkt gewoon lekker. Thats all. :P

 • Snap wel dat ontwikkelaars niet staan te springen op exclusivieit voor de Wii U, stelletje ondankbare honden dat ze zijn die Nintendo boys.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren