1. Beste Mobile Game van Januari

Beste Mobile Game van Januari

Elke maand blikken we terug op de games die de afgelopen vier weken zijn verschenen voor iOS, Android en Windows Phone.

Hundreds

Deze minimalistische puzzelgame is afkomstig van de ontwikkelaar van Canabalt en Gasketball: twee unieke mobile games. Het doel in Hundreds is om met alle cirkels honderd punten te krijgen door ze te laten groeien. Als ze echter tegen elkaar aan botsen terwijl je ze laat groeien dan ben je af. Het klinkt simpel, maar al snel krijg je te maken met puzzels en extra mogelijkheden waarvoor je je hersenen moet laten kraken.

App Store (iOS): Hundreds (€ 2,69, universeel)

Heroes & Castles

Terwijl de koning op zijn sterfbed ligt valt een leger ondoden, orks en goblins het kasteel aan. In Heroes & Castles moet je het kasteel verdedigen in een mix van een actie-RPG en een castle defense-game. Als een van de drie helden loop je tussen een leger dat je zelf oproept. Dit leger kan bestaan uit dwergen, boogschutters, reuzen, tovenaars, katapulten en nog veel meer. Ondertussen moet je ook je kasteel versterken door de muren te verstevigen en nieuwe gebouwen en torens te bouwen. Bovendien bevat Heroes & Castles een multiplayer-modus waarin je samen het slagveld bewandelt.

App Store (iOS): Heroes & Castles (€ 1,79, universeel)

Gunslugs

Gunslugs is de nieuwste game van de Nederlandse ontwikkelaar Orange Pixel. In deze run-and-gun game kies je een held uit een team personages dat rechtstreeks lijkt te komen uit de foute jaren 80-actiefilms. Hiermee neem je het op tegen het kwaadaardige Black Duck Army, natuurlijk om de Aarde en het universum te redden. De levels worden willekeurig geladen en laten je met een groot arsenaal aan wapens schieten, in tanks rondrijden en met jetpacks vliegen. In Gunslugs zitten tevens veel knipogen naar andere games, onder andere in de vorm van geheime levels.

App Store (iOS): Gunslugs (€ 1,79, universeel)

Google Play (Android): Gunslugs (€ 1,99)

Joe Danger

Joe Danger is wellicht het beste te beschrijven als een combinatie tussen Excite Bike, Mario en Trials. In de game speel je een stuntman die het lot tart door over bussen te springen, gigantische muizenvallen te ontwijken en over hongerige haaien heen te vliegen. De game verscheen eerder als Xbox Live Arcade- en PlayStation Network-game en gooide daar ook al hoge ogen.

App Store (iOS): Joe Danger (€ 2,69, universeel)

Might & Magic Clash of Heroes

Mocht je de fantastische strategische turn-based RPG Might & Magic Clash of Heroes niet op de Nintendo DS, Xbox 360, PlayStation 3 of via Steam gespeeld hebben dan is dit wellicht de beste kans om dit wel te doen. De game biedt een avontuur waarin vijf helden hun legers door de fantasiewereld van Might & Magic vechten en puzzelen. In totaal bevat de singleplayer meer dan twintig uur aan speelplezier, waarna je daarnaast nog aan de slag kan met de multiplayer, zowel offline als online.

App Store (iOS): Might & Magic Clash of Heroes (€ 4,49, universeel)

Momonga Pinball Adventures

De tweede game deze week van eigen bodem komt van de Haagse ontwikkelaar Paladin Studios en is een avontuurlijke pinballgame. In het kleurrijke avontuur speel je een kleine vliegende eekhoorn die verandert in een flipperkastbal om zijn stam te redden van een groep kwaadaardige uilen. Momonga Pinball Adventure bevat nu negen levels, ieder gevuld met vijf verschillende opdrachten. Hierna is er een bonusronde waarin je oneindig rond kunt vliegen. Uiteindelijk staan er nog twee updates, inclusief nieuwe levels, en een Android-versie op de planning. Deze laatste moet binnen enkele weken verschijnen.

App Store (iOS): Momonga Pinball Adventures (€ 0,89, universeel)

Repulze

Deze futuristische racegame plaatst je in een experimentele hovercraft waarmee je op krankzinnige snelheden de baan over vliegt. De game bestaat uit drie fases, waarvan op dit moment alleen de eerste beschikbaar is. In deze eerste fase race je op negen banen met zes verschillende hovercrafts. De overige twee fases beloven te gaan spelen met de zwaartekracht.

App Store (iOS): Repulze (€ 0,89, universeel)

Temple Run 2

Het eerste deel van Temple Run is meer dan 170 miljoen keer gedownload en dit tweede deel is eigenlijk dezelfde game, alleen dan beter en mooier. Visueel heeft de endless runner een frisse verschijning gekregen, de bewegingen zijn soepeler, er zijn nieuwe voorwerpen te gebruiken en vier personages om mee te spelen. Terwijl je met een ondergaande zon wegrent duik je in mijnkarretjes en roetsj je langs kabelbanen door de luchttempel. Net als het eerste deel is Temple Run 2 gratis te downloaden.

App Store (iOS): Temple Run 2 (gratis, universeel)

Play Store (Android): Temple Run 2 (gratis)

The Blockheads

The Blockheads is een kloon van Minecraft, hoewel de ontwikkelaar dit stellig probeert te ontkennen. In een wereld gevuld met blokjes ga je op avontuur, verzamel je grondstoffen en bouw je. De wereld bestaat uit een divers ecosysteem, inclusief een poolgebied, woestijnen, bergpartijen en ingewikkelde grotstelsels. Waar The Blockheads in verschilt ten opzichte van Minecraft is dat de gehele game zich in twee dimensies afspeelt en bekeken wordt vanaf de zijkant.

App Store (iOS): The Blockheads (gratis, universeel)

Time Surfer

Time Surfer borduurt verder op het concept van het populaire Tiny Wings, waarin je met één vinger een vogeltje over heuvels de lucht in schiet. De gekleurde heuveltjes zijn vervangen door de ruimte, waarin gevaarlijke asteroïden rondvliegen. Bovendien beschik je over de kracht om de tijd terug te spoelen. Afgezien van dat lijkt ook Time Surfer een tijdloze klassieker te gaan worden.

App Store (iOS): Time Surfer (€ 0,89, universeel)

[poll 149][p] [p]Dit zijn alle genomineerden voor de maand januari. Stem op jouw favoriete Mobile Game deze maand! Zit jouw favoriete game er niet tussen, laat dat dan in een reactie weten.[/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik heb me met Blockheads prima vermaakt, leuke alternatieve rip-off van Minecraft!

 • Temple Run 2 natuurlijk

 • Ik wilde kiezen voor Might en Magic, maar TempleRun2 houdt me in de macht….

 • Temple Run 2 is wel leuk, de andere games heb ik nog niet uitgetest.

 • Joe danger gestemt, blijft geniaal!

 • Aangezien Blockheads 2d is, zou het dan niet eerder een Terraria rip-off zijn? Maar goed, ik heb enkel Temple Run 2 gespeeld. Prima tijdens een potje defeceren.

 • Fucking iOS

 • Wat is er mis met iOS?

 • Game Dev Story. Oh nee wacht…  We hebben een WipeOut rip-off en een Minecraft ripe-off. Lekker inspiratie weer :lol: Toch ga ik voor Blockheads.

 • Tempel run 2, die andere games heb ik niet gespeeld

 • Temple Run 2! Zo veel beter dan deel 1!

 • Vind tempel run 2 het leukst.

 • Vind tempel run 2 het leukst.

 • temple run 2 want die is gratis

 • iOS game van de maand? Beetje jammer dat zoveel van die games blijkbaar niet naar Android zijn gekomen.

 • Repulzzzzzzzzzzzzze

 • Pokémon Silver

 • Temple Run 2!

 • Ik heb eigenlijk nog geen van bovenstaande games gespeeld.

 • Temple run 2

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren