1. MTV Music Generator 3

MTV Music Generator 3

In de tijd dat de PlayStation 1 nog hot was, verscheen er een spel genaamd Music. Met dit spel kon je op een simpele manier je eigen muziek maken met een bijbehorende videoclip. Hoewel Music geen commercieel succes was, heb ik me er flink mee vermaakt. Samen met een paar vrienden ging ik tijdens een tussenuur naar huis om daar mijn creaties te tonen en nieuwe te maken. Helaas had het spel ook een groot nadeel. Je kon per eigen gemaakt lied maar een beperkt aantal verschillende samples gebruiken, zodat je nooit aan uitgebreide lange mixen toe kwam.

MTV Music Generator is de opvolger van Music. MTV Music Generator 3 is niet echt een spel te noemen, maar eerder een muziek mix programma. Maar dan wel één van hoog niveau. Naast de meer dan 4.000 verschillende samples is het ook mogelijk om je eigen deuntjes te componeren. Binnen een minuutje stamp je er zo een nieuwe beat of melodie uit en daarvoor hoef je echt niet muzikaal aangelegd te zijn. Zelfs de grootste idioot op aarde kan met dit spel overweg.

Het maken van een nummer is al net zo simpel. Er zijn een aantal verschillende muziekgenres waar je mee aan de slag kunt gaan. Ikzelf heb het maar gehouden op hardhouse, maar ook kan er gerapt, gerockt en ge-r&b;’d worden. Elk lied dat je maakt bestaat uit vier elementen. De riffs, de beats, de bass lines en de zang. Combineer deze vier elementen op de juiste manier en je bent verzekerd van een mooi nummertje. Het nummer dat ik heb gecreëerd duurt zo’n drie minuten en wist bij mijn vrienden behoorlijk goed te scoren. Helaas heb ik niets om het mee op te nemen, anders had ik het graag aan jullie getoond.

Voor de iets minder fanatiekelingen biedt MTV Music Generator 3 de mogelijkheid om een reeds bestaande nummers te remixen. De nummers variëren van The Way U Move van Outkast tot Carl Cox’s Katja. Verander de snelheid, gooi er een paar beats onder of pas alleen de stem van de zanger of zangeres aan, en dat was het. Deze mode boeide mijzelf nauwelijks en ik verwacht dan ook niet dat men hier veel plezier aan kan beleven.

Helaas kun je over een spel als MTV Music Generator 3 niet al te veel vertellen. Het is gewoon een goed muziekspel, makkelijk in gebruik en je kunt er flink wat leuke liedjes mee maken. We zijn daarom ook erg benieuwd naar het eindresultaat, dat in juni moet verschijnen. Wel hopen we dat het eindproduct een online functie krijgt waarmee muziek uitgewisseld kan worden. Het is namelijk erg leuk om je eigen muziek te laten horen aan anderen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • ik weet niet maar ik hou het lekker bij fruityloops :D beste muziek proggie ooit en daar komt dit echt nie overheen ofzo :P

  • Fruityloops is inderdaad een aardig programma, maar echt niet het beste. Wel eens van Reason gehoord? Of Cubase? Maar dan praat je eigenlijk meer over professionele proggies.    Maar ik denk dat music voor de leek of beginner wel aardig is. Ik zou het toch eens moeten proberen…

  • Wat the hell is dit, dit lijkt me echt a-relaxt. Geef mij maar een goed muziekprogramma op de pc.

  • De nieuwste MAGIX music maker is ook best relaxed. Het lijkt allemaal erg corny (afgezaagd) maar als je er een beetje in verdiept kunnen er erg vette nummers uit komen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren