1. Rayman Legends-bedenker protesteert tegen uitstel Wii U-versie

Rayman Legends-bedenker protesteert tegen uitstel Wii U-versie

Rayman-bedenker Michel Ancel protesteert tegen de beslissing van Ubisoft om Rayman Legends voor Wii U uit te stellen.

De Fransman is te zien op enkele foto's, waarop medewerkers van Ubisoft Montpellier een geimproviseerd spandoek vasthouden. Een huilende Rayman wordt getoond, samen met de leus "Breng Rayman uit. Steun Ubisoft Montpellier."

Ook staat er een menigte die 'Wii U', 'Rayman', '28-02-2013' en 'Michel Ancel' roept, een verwijzing naar de oorspronkelijke releasedatum van de Wii U-versie. Ubisoft stelde de game zeven maanden uit naar september, zodat Legends tegelijk voor Wii U, PS3, en Xbox 360 verschijnt.

Ubisoft heeft nog niet officieel gereageerd op de uitlatingen van Ubisoft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Marcel Vroegrijk Eindredacteur van Gamer.nl

Reacties

 • Geweldig dit! Fantastische actie :3

 • ''Ubisoft heeft nog niet officieel gereageerd op de uitlatingen van Ubisoft''. :P  Benieuwd of het gaat helpen, zodat de Wii U-bezitters toch nog eerder aan de slag kunnen gaan met de game.

 • De Mass Effect 3 einde was ook enigszins aangepast na druk en acties van de fans. Don't underestimate the power of customers!!!

 • Ben benieuwd wat het uiteindelijke resultaat wordt.

 • Zo te zien moet die studio even flink aangepakt worden. Dit doe je toch niet als er van hogere hand een beslissing wordt genomen, lekker onprofessioneel.

 • Dus jij keurt het niet goed? Anyway het kan ook een vorm van damage control zijn, zodat de ontevreden Wii-U eigenaren wat rustiger worden.

 • Ben ik met je eens. Maar ik kan er eerlijk gezegd wel om lachen.
  Vind het wel een leuke actie.

 • Het zou nog erger zijn als een development team niet mag protesteren :'). Hebben mensen geen vrijheid van meningsuiting meer?

 • Het is geen staat, het is een bedrijf. Volgens mij ben jij nog niet actief in de grote mensen wereld? Ze tasten gewoon de geloofwaardigheid van Ubisoft aan.

 • Oh dus een bedrijf mag niet protesteren tegen zijn moeder bedrijf? Ze kunnen voor het zelfde geld hun werk neer leggen ;). En wat boeit het dat ze de geloofwaardigheid van Ubisoft aantasten? Ze vragen er zelf om…  Van geloofwaardigheid is er sowieso niet veel meer over met "WiiU exclusive" :lol:

 • Ubisoft betaalt hun salaris, dus ze moeten eigenlijk hun mond houden. Ik begrijp ze wel, maar ze hebben er niets over te zeggen.

 • ze moeten niet openlijk protesteren, dat is een beetje flauw tegenover Ubisoft

 • Je reactie is belachelijk en houd met geen enkele context. De developer heeft de laatste 6 maanden in 'Crunch' gezeten om het spel af te werken wat meestal op werkdagen van langer dan 12-14 uur per dag is, nauwelijks tijd voor hun familie/vrije tijd om dan doodleuk te horen dat je project maar over 7 maanden uitkomt.  Ze werden gewoon misbruikt door Ubisoft.

 • Ik snap de teleurstelling van het team. Heb je keihard aan het spel gewerkt, en dan wordt er van bovenaf even zo'n beslissing genomen? Ik zou ook boos zijn, nu wordt jouw game geboycot en krijg je massaal haat over je heen, terwijl jij er niets aan kan doen. Erg professioneel is het niet, maar een signaal afgeven naar je werkgever op deze manier mag wat mij betreft wel.

 • CerandoX heeft hier groot gelijk in, dit is uiterst onprofessioneel en zet Ubisoft in een nog vervelender daglicht. Hier zullen ze ook zeker nog wat van horen.  Aan de andere kant snap ik de reactie van de ontwikkelaars wel, zij krijgen ook enorm veel gezeik over zich heen terwijl dit helemaal niet in hun macht ligt. Hun fans zijn teleurgesteld en ze krijgen niet de mogelijkheid hun verhaal te doen.  Desalniettemin, dit gedrag is gewoon not done. Ik snap dat sommige jongere websitegangers hier nog in de waan zijn dat je ook in het bedrijfsleven een je zin kunt doordrijven en een grote bek mag hebben tegen je baas maar dat heeft meestal (terecht) nare gevolgen. Zo is dit niet alleen in de game-industrie, dit soort beslissingen komen overal voor en het is nooit leuk.

 • @Rev
  Het verschil echter , hoe flauw het ook klinkt, is dat het Ancel is. Hij is de drijf veer achter Ubisoft montepelier en is 1 van de "belangrijke" mensen binnen Ubisoft. Die zullen ze heus niet ontslaan.  Echter is dit protest gewoon heel begrijpelijk want wat Ubisoft heeft geflikt is verre van normaal. Vooral het vele overwerken en de druk dat de game perse eind januari af moest zijn.

 • "CerandoX heeft hier groot gelijk in, dit is uiterst onprofessioneel en zet Ubisoft in een nog vervelender daglicht."  En dat is de fout van de ontwikkelaar? Het is een belachelijke beslissing van de uitgever, ik zou het ze niet kwalijk kunnen nemen.
  Die mensen hebben overuren gedraaid om de deadline te halen, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat de game vlak voor de persen zouden starten, zeven maanden uitgesteld zal worden.

 • Geef nintendo gewoon de schuld ;) zij zijn de gene die het zo ver hebben laten komen door als eerste het gee exclusieve titel te geven, buiten dat nog eens een uitstel voor de WiiU doordat de ps3/x320 moet komen. Nintendo moest gewoon beter hun best doen. Nintendo WiiU is een flop gewoon klaar, al sinds het begin "_ en nu de andere consoles op komt komen, is het helemaal gedaan met ze…

 • Nintendo is niet verantwoordelijk voor Ubisofts daden. Trouwens, niet alles heeft gelijk succes. :)

 • Leuke actie, maar denk niet dat het iets gaat uitmaken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren