1. '60 procent haakt af als console geen tweedehands games speelt'

'60 procent haakt af als console geen tweedehands games speelt'

60 procent van gamers koopt geen nieuwe console als deze tweedehands games blokkeert, stelt retailer GameStop.

De keten reageert op het gerucht dat de nieuwe Xbox het onmogelijk zou maken om tweedehands games af te spelen. Dat zou vanzelfsprekend funest zijn voor deze markt, en dus ook voor GameStop. De Amerikaanse keten doet het juist zo goed omdat het veel van zijn omzet uit doorverkoop van tweedehands games haalt.

GameStop lobbyt daarom flink bij Sony en Microsoft, om ze ervan te overtuigen dat tweedehands games heel belangrijk zijn voor consumenten. Zij willen volgens de keten zelf de optie hebben om titels weer door te verkopen of in te ruilen voor andere spellen. Ook zou slechts 4 procent van de tweedehandsverkoop betrekking hebben op games die de afgelopen twee maanden zijn verschenen. Het is dus niet alsof uitgevers al hun verkopen in de zakken van GameStop zien verdwijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat een slechte keuze van de Game-industrie zeg!! Ik hoor ook net dat ook niet backwards-compatibel zullen zijn. Wat een grap. Ze gaan dezelfde weg op als de laatse psp zonder umd.

 • Natuurlijk zegt Gamestop dat, hun bestaansrecht hangt daar van af. Wat ik me dan af vraag is wat die 60% (hoe komen ze überhaupt aan dat percentage) voor alternatief platform gaat aanschaffen. Of stoppen die gewoon compleet met gamen?  Als het allemaal zo dreigend is als Gamestop claimt waren inmiddels alle gamers uit die doelgroep van 60% wel aan de PC gegaan. Dit is simpelweg een PR tecnische stuiptrekking van een logge keten die niet kan overleven zonder 2e hands games.

 • Ze halen een WiiU.

 • Dus dat

 • Weet je wat het grappige is: er gaan steeds meer gamers naar PC

 • @Zevenberge niet iedereen staat te springen om een wiiU… Als de nieuwe Xbox en ps uit is is het ding qua hardware al weer volledig voorbij gestoken en zal het wellicht hetzelfde leven als de Wii nu leven… Goed voor casual gamers en goed voor de verkoop. Maar echte gamers zal het niet aantrekken.

 • Montesanti
  Ik zou inderdaad overstappen naar de pc of gewoon stoppen met gamen.
  Ik game graag maar als de industrie domme keuzes maakt doe ik daar gewoonweg niet aan mee.

 • Wat een paniek zeg….die geruchten zijn en blijven geruchten. Micheal pachter van gametrailers heeft 6 developers er naar gevraagd en geen 1 van die developers wist iets af van het blokeren van 2de hands games.
  Geloof er geen barst van, van al die geruchten.

 • en jij luistert naar pachter

 • Toch beter dan geruchten waar ik geen eens van weet wie het vertelt of verzonnen heeft. Maar ik neem alles met een koreeltje zout, de 1 meer zout dan de ander. Ik wacht gewoon. Ga me niet druk maken om geruchten, wel om feiten.

 • Is voor te stellen, maar gezien de bron van het onderzoek is een korrel zout niet gek.  De tweedehandsverkopers zijn geen zielepoten. Al jaren draaien ze de industrie een poot uit door alle omzet uit tweedehandsverkoop voor zichzelf te houden in plaats van wat terug te sluizen naar de betreffende partijen, met als resultaat online- en seizoenspassen en dag 1 DLC.  Maar voorlopig moeten ze niet klagen gezien we het nog steeds over een louter gerucht hebben. En als je echt er zeker van wil zijn dat je geld naar de juiste mensen gaat, koop je het eerstehands.

 • Als je een 2de hands stoel koopt gaat er ook geen geld naar de meubelmaker. Waarom zouden 2de hands game kopers iets moeten geven om waar hun geld heen gaat?

 • Ik blijf lachen om mensen zoals jij die denken dat tweedehands een meubel, een auto of iets dergelijks verkopen gelijk staat aan het tweedehands verkopen van digitale producten als games op de schaal dat ketens als GameStop doen. Leuk geprobeerd, maar het blijft een stromansargument.

 • Ik blijf lachen om mensen die kritiek uiten en deze vervolgens niet verklaren.
  Dus, verklaar wat het verschil is als je het allemaal zo goed weet. • Wat is het verschil? Jij zou het ook vreemd vinden als de autfabrikanten het zouden verbieden om je auto in te ruilen als je een nieuwe koopt? Dat is precies hetzelfde.
  Maar er is niets aan de hand want Sony heeft vorig jaar al gezegd dat ze tweedehands games niet gaan bannen omdat het meestal de enige manier is om op een console van een paar jaar oud nog een oude game te spelen. Games van 3 jaar oud zijn namelijk nieuw nauwelijks of niet te verkrijgen. En als Sony tweedehands games niet banned zal MS dat ook niet doen.

 • @Meadow:
  Ik ben hier niet om jou wat bij te leren. Ik ben hier om mijn mening te geven. Maar ach, je vroeg ernaar:  Schaal: niet per se een probleem maar wel noemenswaardig. Over de hele wereld zijn er ketens met enorm veel filialen die tweedehandsverkoop aanmoedigen. GameMania, GameStop, GameStation, etc. Ze (ver)kopen tweedehands games. Ze zitten overal dus de drempel voor gamers om te verkopen is ontzettend laag.
  Frequentie: menig gamer koopt een game en is hem dan na een paar dagen, weken, maanden zat. Ze verkopen het aan zo'n winkel en kopen er dan weer een andere tweedehands voor in de plaats. Vervolgens brengt ie mogelijk deze ook weer terug en ga zo maar door. Hoe vaak vervang je een auto?
  Slijtage: schijfjes slijten ontzettend langzaam. Auto's relatief veel sneller. Een tweedehands game is vrijwel hetzelfde als een eerstehandse. Welke koop je als de kwaliteit precies hetzelfde is?  Dus samengevat: vanwege de toegankelijkheid kan men de games die ze (snel) zat zijn makkelijk verkopen en vervangen met andere tweedehandse die van dezelfde kwaliteit zijn als eerstehandse. Hierdoor stroomt er minder geld naar de mensen naar waar het hoort te gaan: de ontwikkelaars en de uitgevers. Gezien het nu helemaal uit de klauwen is gelopen, besloten zij om alternatieven te verzinnen om extra geld binnen te harken in de vorm van pre-order bonussen, online- en seizoenspassen en dag 1 DLC.  Tot zover dit college. Vragen?

 • #heermida# dus met films en muziek moet maar hetzelfde gebeuren volgens jou

 • @iforget
  Ik ken geen ketens die actief aanmoedigen om tweedehands cd's en dvd's aan hun te verkopen opdat zij het zelf kunnen doorverkopen, of het zo erg doen. Ik heb ook vanuit de film- en muziekindustrie weinig gehoord over een probleem rond tweedehands verkoop, of in ieder geval niet veel in Eerste Wereldlanden. Ze wijzen daar nog steeds voornamelijk naar piraterij. Dus hier zou ik 'nee' op antwoorden.  Ik raad je aan omtrent de tweedehands gameverkoop op YouTube te zoeken naar: Extra Credits: Project Ten Dollar

 • Ze moeten gewoon meer games uitbrengen van hoge kwaliteit, dat kan ook een hoop schelen. Meeste games heb je na een paar uur uitgespeeld, en als games niet zo duur zouden zijn dan werden games niet zo snel door verkocht, om dan weer nieuwe te halen. Als games 20 a 30 euro zouden kosten, zou ik nooit op het idee komen mijn game te verkopen. Ik bedoel wat moet je er dan voor vragen 5 a 10 euro? Nou dan hou ik dat game liever zelf en koop een nieuwe voor 20 a 30 euro.maar 60 euro is toch ander verhaal, daar kan je aardig wat boodschappen voor doen.

 • Hoooo. Je hoeft mij niets bij te leren, ik wijs je op je gedrag tegenover de community.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren