1. The Times: 'PS4 stuk goedkoper dan PS3 bij lancering'

The Times: 'PS4 stuk goedkoper dan PS3 bij lancering'

Volgens The Times wil Sony de PS4 een stuk goedkoper dan de PS3 in de markt zetten, bijna 150 euro minder.

De prijs waar Sony aan denkt zou omgerekend 350 euro zijn. De Britse krant beroept zich op bronnen uit de industrie en uitgelekte interne documenten. The Times zegt er wel bij dat Sony de prijs nog niet definitief vast heeft gesteld. Daarvoor zou het willen wachten tot Microsoft zijn nieuwe Xbox onthult.

De geruchten stapelen zich inmiddels sneller en sneller op, ruim een dag voor het PlayStation-evenement. De PS4 zou PS3-games kunnen streamen via Gaikai, heeft met enige zekerheid een touchpad op zijn controller en ondersteunt volgens de nieuwste scoop cross-platform multiplayer. Dat kan al met de Vita, maar Sony zou er ook support voor zijn telefoons aan toe willen voegen, wellicht ook via Gaikai.

Dit artikel delen

Over de auteur

Marcel Vroegrijk Eindredacteur van Gamer.nl

Reacties

 • Ik wacht wel even tot morgen met enthousiast worden , maar die verkoopprijs klinkt niet verkeerd als het allemaal waar is …

 • Als die verkoopprijs echt zo is, dan gaan ze wat meemaken in het begin. Verkoopprijs is hetgene waardoor mensen of wachten, of afhaken. Zou Sony de fout niet maken?

 • Ik betaal liever €600 voor een top apparaat als €350 voor een ps3 met wat nieuwe hardware. dit apparaat moet weer 5 tot 7 jaar mee vergeet dat niet.

 • Maar wat nou als dit apparaat 5 tot 7 jaar meegaat voor €350,-?

 • Haha. Ja, dat zou mooi zijn.  Reken er maar niet op.

 • Het systeem gaat 5-7 jaar mee, maar het is qua hardware gewoon geen hoogvlieger, als we de geruchten geloven. Het is weer eens wat anders dan een PS3 of 360 met de beste hardware verkrijgbaar op release. Nadeel is misschien minder lange toekomst, maar het voordeel is een lagere prijs.
  Al is de levensduur van een console natuurlijk niet afhankelijk van de power van het systeem.  Aan de hand van wat we nu weten schat ik de console tussen de 349 en 499, afhankelijk van welk model je kiest en of er standaard nog geen gimmick controller word meegeleverd.

 • Je vergeet even dat er veelal bestaande componenten in deze machines komen.  PS3 had nieuw:  - Blu Ray
  - XDR-Ram
  - Cell processor  Snap nog steeds niet waar jij het vandaan haalt dat de deze nieuwe consoles niks voorstellen qua hardware? Nogmaals, jij blijft constant vergelijkingen maken met PC's en consoles, en daar ga jij iedere keer de fout in namelijk.  Dat is de reden dat ze de prijs nu omlaag kunnen gooien, niet omdat de hardware ''minder'' is.

 • rw1 is een Pc junkie . maar zo imposant systeem heeft die nou ook niet . en maar opscheppen over dat klote ding Pfffff. het is het verleng stuk van zijn ….. :D

 • Wanhopig blijft hij Nintendo maar verdedigen, zegt genoeg dat veel Nintendo-eigenaren ook nog een PC (of zelfs een andere console!) nodig hebben om ook maar een beetje aan hun behoeften te voldoen.  Hij doet nu maar de vergelijking met de PC, want met de Wii U vergelijken is een instant loss.

 • Oh wat word ik hier weer gehaat door de bekende Sony-knuffelpartij van IG _O-
  Jammer, want ik vond dat ik dit maal een redelijk serieuze en inhoudelijke reactie geplaatst had maar vooruit.  Het is heel simpel. Het heeft niks te maken met wat je momenteel op de PC kan krijgen. Het gaat om wat er momenteel technisch mogelijk is. Hoever kan een chipbakker op dit moment een processor of videochip pushen.  Als je keek naar de PS1, PS2 en PS3 dan zag je dat Sony het liefst het maximale van wat mogelijk was in haar systeem bouwde.
  De GPU uit de PS4 is gewoon niet bijzonder. Nou komen daar de bekende optimalisatie riedeltjes overheen van jullie, maar dat is niet mijn punt. Natuurlijk komen er mooie plaatjes uit dat ding. En na verloop van tijd zal zo'n systeem makkelijk over BF3 op ultra op de PC heen gaan. Daar gaat het niet om.  Het gaat erom dat in de next-gen consoles NIET het maximale zit wat mogelijk is, wat voorheen altijd wél zo was. Niet de snelste architectuur, niet het maximale aantal processing units, niet de hoogste kloksnelheid. AMD's Jaguar is de opvolger van Bobcat en dat is de laagste chip die AMD levert op dit moment aan de industrie. Tel daarbij op dat de componenten zo bij 1 aanbieder van de plank gehaald kunnen worden en je kan heel eenvoudig concluderen dat de PS4 niet duur gaat worden.  @MCLERC je brabbelt alleen maar onzin zolang ik iets negatiefs zeg over jou geliefde Sony. Graag een linkje naar de post waarin ik opschep, dat heb ik namelijk nergens gedaan. Ik heb geen imposant systeem en eigenlijk ben ik juist daar trots op, maar dat terzijde.  @CerandoX ik hoef Nintendo niet te verdedigen want ik heb geen Wii U. PC gamen doe ik al jaren en heeft in principe niet veel te maken omdat Nintendo te weinig te bieden heeft ofzo. Maar ik snap niet waarom je altijd Nintendo er weer bij moet halen als ik iets zeg. Mag ik ergens een mening geven over systeem X?  Het zijn geen vergelijkingen met de PC (die hier ook niet gedaan zijn overigens), het zijn relatieve vergelijkingen met andere (oudere) consoles. Vind het erg vervelend dat je nooit op een uitspraak in gaat, maar altijd dit riedeltje copy-pasted terwijl het geen kloot te maken heeft met wat ik gezegd heb…

 • 599 doet inderdaad pijn

 • 400/450 zou een mooie prijs zijn voor de PS4 dan ga ik hem sowieso kopen

 • Ik gok op $450 en dat wordt hier dan hopelijk geen €450 maar toch zeker €400.

 • zeiken om 50 Euro ga je niet dood van !!! . hij wordt toch duurder hier door de 21% BTW :(

 • Het is nog altijd dollar = euro geweest, en dat zal deze keer ook zo zijn.

 • Even afwachten allemaal.. Sony heeft eigenlijk na de PS2 geen enkele goede lancering gehad. De vita is ook niet echt een succes.
  En ik hoop dat.t nu eindelijk makkelijker te programmeren is. Door die gekke cel processor waar niemand mee om kon gaan leken op de 360 alle games in t begin een stuk mooier dan op de PS3.

 • Met die prijs mogen ze er wel heel wat op voorraad hebben, want anders gaan ze het niet redden.

 • Iedereen is al enthousiast voor er ook maar één game of screenshot is onthuld.. :)

 • Ja natuurlijk, het gaat wel om de nieuwe PlayStation, next-gen is eindelijk hier!

 • Blue ray speler er in en ik koop hem. anders wordt het de X720

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren