1. Microsoft stopt voorlopig met XSN spellen

Microsoft stopt voorlopig met XSN spellen

In een interview met IGN heeft Kevin Browne, de manager van XSN Sports Studio, bekend gemaakt dat er naast RalliSport Challenge 2 in 2004 geen enkele XSN Sports titel verschijnt. Als reden geeft Kevin Browne aan dat de kwaliteit van de XSN Sports titels lager is dan de EA Sports of ESPN titels.

We actually did think we had good games last year, but the market and the direct feedback that we have shows us that we fall short in a couple of areas to our competition, and we think it's the best thing we can do, to take this year off, and to close that quality gap that we have in respect to the EA Sports and ESPN sports titles.

De eerste XSN Sports titel hoeven we pas in 2005 verwachten. Leest het hele interview hier.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • XSN titels waren inderdaad slechter dan de EA Sports en ESPN titels maar om dan te handdoek in de ring te gooien. Nou ja, dat geeft ze in ieder geval genoeg tijd voor om nog een paar leuke titels in 2005 uittegeven.

 • True, maar als je geen fanbase hebt voor je sportgames, en van scratch af aan moet beginnen, dan is het zeer moeilijk om gelijk de nr 1. marktpositie af te dwingen. EA = online sportspellen, samen met de uitstekende ESPN (Sega) reeks, dus is het op zich logisch imo dat de titels het niet geweldig doen. XboxLive verkoopt naar behoren maar niet (zeer) goed, en titels als TopSpin en Links 2004 zijn niet echt de spellen die je via XSN (wederom imo) wilt spelen.  We zien t dan verder wel in 2005, heh :)

 • de XSN reeks bood echter toch wat games die EA Sports niet bied. Top Spin !!!! en Rallisport Challenge (2) vind ik zelf een fantastische game. Maar hoewel ik de american football, basketball en ijshokeyspellen nooit echt goed gespeeld heb, klopt het denk ik idd wel dat ze daar veel concurrentie ondergaan van EA/Sega.

 • Ik vind de XSN sports echt vele malen beter als die van EA, want die van EA kun je niet via Live gamen en natuurlijk om Topspin, een echte toppertje voor een tennis game…..

 • Ja de enige XSN game die ik echt geweldig vind is Topspin, wat een game zeg.

 • Top Spin is top , maar Links is imo ook de shit .

  EA heeft volgens mij de Sport Nation inplaats van XSN , maar volgens mij loopt dat ook niet zo .

 • Strax verkoopt Microsoft de XSN afdeling aan EA en in ruil daarvoor moet EA dan Xbox Live! gaan ondersteunen. Dan krijg je best goede spellen met EA tafarelen (uitstellen van games enzo).

 • Och, iedereen die het nu jammer vind had maar meer XSN games moeten kopen.

 • Ik vond Top Spin wel erg goed, en het was leuk dat je het via Live kunt spelen. Voor de rest boeien die sportsgames me niet zo, maar dat geldt ook voor de sportgames van E.A.. De enige waar ik naar uit kijk is Pro Evolution Soccer voor Xbox (en hopelijk via Live te spelen) van Konami. Ik heb Pro Evo op de PS2, en die is geniaal.

 • waar slaat dit op.

  amped 2 is keigoed

 • Links, Amped 2 en Top Spin zijn allemaal erg goede spellen die zeker niet onderdoen voor de concurrentie.

 • de kwaliteit van de XSN Sports titels lager is dan de EA Sports of ESPN titels.  IS DAT EEN GRAPJE?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren