1. 'Nieuwe Xbox in april onthuld'

'Nieuwe Xbox in april onthuld'

De nieuwe Xbox zou ergens in april worden onthuld door Microsoft, melden verschillende mensen aan CVG.

En dat zijn niet zomaar mensen; sommige werken bij zelfs bij Sony en eentje stelt dat Microsoft redelijk verrast was door de vroege aankondiging van de PS4. Volgens de geruchten gaat ook de nieuwe Xbox een eigen evenement krijgen, waarop het apparaat uitgebreid uit de doeken wordt gedaan. Dat lijkt inmiddels vrijwel een zekerheidje, omdat zojuist de domeinnaam XboxEvent.com geregistreerd is.

Toch hoeven we misschien niet tot april te wachten op de eerste informatie. Eind maart vindt namelijk de Game Developer Conference plaats, waarop al uitgebreid gepraat wordt over de technieken die de volgende generatie gaan voortstuwen. Het apparaat zelf krijgen we dan natuurlijk niet te zien, maar dat gebeurde bij de PS4 ook niet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Marcel Vroegrijk Eindredacteur van Gamer.nl

Reacties

 • Houd het netwerk en controller gewoon zoals deze al is. Alleen nog krachtige hardware en exclusieves en je hebt al gewonnen Xbox.

 • Nog even een wereldwijde release in November en meteen de hardware laten zien en tis klaar :-)

 • Volgens gelekte geruchten checkt Marcel nooit zijn teksten voor publicatie.

 • Waarom is gelijk de hardware tonen een voordeel? Met een lange tijd voor de release is het niet handig om in één keer je kruit te verschieten. Dit kun je wel makkelijk doen als je drie maanden voor de release iets aangekondigd, maar niet als het nog driekwart jaar moet duren.  Het is juist slim om, met zo een lange tijd te gaan, gedoseerd te onthullen. Je doelt er duidelijk op dat Sony de console zelf nog niet hebt onthult. Dit is slim geweest omdat ze dan op een later moment weer een moment van onthulling hebben. Zo creëer je dus diverse "piek-momenten" waardoor de interesse aanhoudt.  Nu wordt in alle media de controller getoond en er een stuk overgeschreven. Straks wordt in alle media het kastje zelf getoond en wordt er opnieuw een stuk over geschreven. Die aanleiding had er niet geweest als de kast nu al onthuld had geweest. Dan had alles mooi in één artikel gestaan en had Sony mogelijk in de algemene CES of E3 artikelen zijn opgenomen, omdat ze niet echt iets anders te tonen hadden dan in februari.  Doseren is heel belangrijk, als er nog zo een lange tijd te gaan is.

 • @SinisterGrin  Dat zijn geen geruchten, dit is bevestigd.  "sommige werken bij zelfs bij Sony"
  2 fouten in deze, kleine, zin….

 • Even een vraagje, welke exclusive series heeft de xbox nog over naast Forza, halo en gears?

 • Dat weet ik niet. Ik vind het aanbod van de 360 behoorlijk matig de laatste jaren. Dus het lijkt me niet dat ze zomaar 'winnen'. Ik heb toch het idee dat Sony op dit moment meer 1st party developers heeft. De PS3 eindigt met hele sterke 1st party games en dan heb je nog de PS4 games.

 • Het is niet altijd de beste console die de meeste verkoopcijfers heeft. De naam Playstation alleen zorgt nog steeds voor extra verkopen. Maar goed, mij gaat het om de games dus zoals gewoonlijk lijkt dat in orde te komen. Ben enkel benieuwd naar de grote verschillen en naar het design natuurlijk. Hopelijk is het Apple's designer(s) die er moeten voor zorgen. Goed dat Apple zijn producten wel onthuld tussen hun conferenties :P

 • Voor mij was de belangrijkste verandering indeed hoe die games er ineens 10x beter uitzagen. Wordt nu wel moeilijk om er zulke grote veranderingen in te brengen, als ik zo eens naar die PS4 screenshots kijk.  Dus inderdaad, voor mij is het erg belangrijk dat de GTA-games groot en indrukwekkend kunnen zijn zonder verlies van framerate (GTA IV) en dat we met de Xbox ook eens echt kunnen meegenieten van een grote online FPS match, in plaats van met verkleinde maps, maar 12 spelers per team en vette grafische beperking (BF3).

 • microsoft kan het qua presentatie niet slechter doen dan Sony

 • Haha, dan ken je Microsoft nog niet.

 • Niet slechter is wel heel extreem, maar veel moeite hoeven ze niet te doen, nee.

 • De ps fanboys komen weer hoor…lol de presentaties van Microsoft zijn tenminste niet zo zakelijk als die van Sony. Maar kwa content scheelde het wel aan bij Microsoft. Maar vermaakte me wel veel meer bij de presentaties van Microsoft. Veel moeite hoeven ze niet te doen???dat vind ik dan weer zo extreem……..

 • Ojawel hoor, 3/4 van de presentatie vullen met kinect gel*l (iets wat ze de laatste 2 E3's ook prima wisten te doen)

 • als ze kinect wat meer op de achtergrond brengen.moet het goed komen

 • Beetje lopen gijlen op een event doe Normaal zeg. ik kijk liever naar het eind product daar gaat het toch om ? . een event kan mij gestolen worden. had liever tot de E3 gewacht . voor de Ps4 had de hype groter geweest :)

 • Zover ik weet staat juist de volgende xbox in het teken van Kinect 2.0 , en als je de geruchten moet geloven zijn kwa specs de 2 bijna identiek.

 • Please no kinect ! Please only games :(

 • je moet toch ergens naar uit kijken lijkt mij ?

 • "microsoft kan het qua presentatie niet slechter doen dan Sony"  Zeker de laatste 2 E3's gemist? Daar liet microsoft zich echt wel van zijn allerslechtste kant zien. Veel slechter dan Sony iig. En ik heb gewoon beide consoles thuis staan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren