1. Meer dan Games: ‘Deus Ex-film geen herkauwing van de game'

Meer dan Games: ‘Deus Ex-film geen herkauwing van de game'

De aankomende film Deus Ex: Human Revolution wordt geen herkauwing van de game. Dat zeggen schrijver C. Robert Cargill en regisseur Scott Derrickson in een interview met Crave Online. Het doel is om een cyberpunk film te maken, geen videogame film.

De film is weliswaar gebaseerd op de game, maar dat betekent niet dat alle elementen uit die game zomaar naar het witte doek worden vertaald. "Dan maak je gewoon een zoveelste slechte videogame film," aldus Derrickson. De regisseur doelt hiermee op de grootsheid en levendigheid van de wereld in Deus Ex: Human Revolution, iets wat niet te vertalen is naar een film. Daarom wordt deze film dus geen directe herkauwing, maar Derrickson belooft dat kernelementen uit de game weldegelijk behouden blijven.

Wanneer de film precies verschijnt is nog niet bekend, maar een draft van het script ligt klaar en volgens Derrickson loop het hele proces als 'een raket'.

'Meer dan Games'-nieuws wordt geschreven door IG-redacteur Lars Cornelis, oprichter van de website Meer dan Games. Meer informatie over de boeken, comics en films gebaseerd op games vind je daar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • ben benieuwd, genoten van de game maar is altijd afwachten met de verfilming van games, hoop dat het bij deze titel wel lukt om er een geslaagde film van te maken!

 • Voor wie Deus Ex: Human Revolution nog wil spelen, samen met een andere Square Enix game kan je 'm nu kopen voor 8 euro. http://www.getloadedgo.com/
  Sleeping Dogs en Hitman Absolution samen voor 24 euro, ook leuke deal :)

 • Dit is een van de beste games ooit! Ik ben heel erg benieuwd naar de film!

 • Game-verfilmingen moeten JUIST lijken op hun voorbeeld. De verhalen uit games zijn vaak vele malen beter dan hun verfilmde broertjes. Hiermee doel ik op films zoals; resident evil, hitman, Max Payne, Street Fighter, Mortal Kombat, DOA, Silent Hill en zo kan ik nog wel doorgaan. Wanneer deze films het script uit de game hadden gevolgd, zou het ( bij een goede regisseur ) een geweldige film kunnen zijn. Ik hoop dan ook, wanneer ze Metal Gear Solid, Uncharted of God of War ooit verfilmen, ze WEL het script van de game gebruiken.

 • Dit is één van de weinige games met een daadwerkelijke sterk verhaal, dus hier zit wel iets in, denk ik.

 • Simpel excuus voor een te laag budget.

 • Moeten we dus ook al niet teveel van verwachten.

 • Nu maar hopen dat het een redelijke tot goede film wordt! Het is ok als het geen blockbuster budget heeft of iets dergelijks ( liever wel natuurlijk ). Als het uiteindelijk een soort low-budget cult film wordt is het natuurlijk ook geweldig. Het Cyberpunk genre mag wel wat meer liefde krijgen op het witte doek, dus alles is welkom!

 • Als de geniale sfeer en stijl van DE:HR goed vertaald wordt vindt ik het helemaal best. Blijft in de top 10 van mijn favoriete gespeelde games.

 • Ik heb de trailer gezien, en ben er echt benieuwd naar!

 • Cyberpunk is altijd cool.

 • Ik vind DE:HR echt een ontzettend gave game.. heb em al drie keer uitgespeeld en zit er over te denken nog een keer te gaan, maar dan weer net anders. Een hoop verfilmde games worden echter meestal niet zo goed, dus hopelijk deze wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren