1. Mobile Games update week 8

Mobile Games update week 8

In onze wekelijkse mobile games update praten we je bij over interessante nieuwtjes en gamereleases voor Android en iOS. Deze week de veelbelovende adventuregame Year Walk, een prima God of War-kloon en een hoop andere games!

Nieuws

Sony komt met PlayStation 4-app

Sony is bezig met een PlayStation-app voor iOS- en Android-apparaten waardoor het mogelijk zal zijn deze als tweede scherm te gebruiken voor de PlayStation 4. De app kan volgens Sony bijvoorbeeld gebruikt worden om een kaart te downloaden die je op je mobiele systeem bekijkt terwijl je een adventuregame op de spelcomputer speelt. Het is ook mogelijk om onderweg andere spelers te zien gamen en games te kopen die meteen naar de spelcomputer gedownload worden. Er is nog geen releasedatum genoemd voor de app.

Releases

Color Sheep

In deze arcadegame speel je de wollige schaap Woolsons en moet je van kleur veranderen om kwaadaardige wolven te verslaan. De wolven komen in verschillende tinten rood, groen en blauw en zijn te verslaan door in dezelfde kleur te veranderen. Door dit op de goede manier te doen zijn combo’s te vormen, waardoor je oplaadt. Wanneer je volledig opgeladen bent is het mogelijk om een allesvernietigende laserstraal af te vuren. De vijanden die je verslaat laten bovendien magische voorwerpen en spreuken achter waarmee je Woolson kunt verdedigen en de wolven verslaan.

App Store (iOS): Color Sheep (€ 0,89, universeel)

Google Play (Android): Color Sheep (€ 0,74)

Cyto

Cyto is een schattige puzzelgame van Chillingo. Als Cyto vlieg je door vreemde kleurrijke levels op zoek naar je verloren gedachten. In elk van de 81 levels in Cyto zijn drie geheugenfragmenten te vinden. Tijdens je tocht moet je deze allemaal verzamelen en oppassen voor messcherpe spiesen en buitenaardse gevaren.

App Store (iOS): Cyto (€ 0,89, universeel)

The Gods: Rebellion

The Gods: Rebellion heeft verdacht veel weg van God of War. De mythische vijanden, dit keer afkomstig uit het oude China, de gigantische eindbazen en het zit boordevol actie. Als de laatste hoop van de mensheid speel je door zeven levels waarin je talloze vijanden te lijf gaat. Dit alles vindt plaats in fantasierijke omgevingen die dankzij de Unreal Engine 3 er prachtig uitzien.

App Store (iOS): The Gods: Rebellion (€ 0,89, universeel)

Gun Bros 2

Het tweede deel van deze top-down schietgame speelt zich jaren af na de oorlog uit de eerste game. Wederom neem je het als onderdeel van de Freakishly Rugged Advanced Genetics Galactic Enforcement Division (F.R.A.G.G.E.D) op tegen de Tyrannical Oppressors Of Life (T.O.O.L). Dit keer zijn er nog meer wapens om mee te knallen en op alle wapens zijn bovendien nog drie mods te plaatsen voor extra vuurkracht. Daarnaast is het ook mogelijk om af en toe in een tank te stappen en het buitenaards tuig neer te maaien.

App Store (iOS): Gun Bros 2 (gratis, universeel)

Hell Yeah! Pocket Inferno

Hell Yeah! Pocket Inferno is afkomstig van de ontwikkelaar van de zeer gewaarde downloadable game Hell Yeah! Wrath of the Death Rabbit en wordt uitgegeven door Sega. In de side-scrolling actiegame speel je een duivels konijn die tevens de prins van de hel is. Met enge maskers op je kop en knotsgekke wapens in je bezit knal je kotslelijke monsters kapot in vijftig verschillende levels.

App Store (iOS): Hell Yeah! Pocket Inferno (€ 0,89, universeel)

Midgard Rising

Midgard Rising is een MMORPG die zich afspeelt in een fantasiewereld geïnspireerd door Noorse mythologie. De game bevat zes rassen (orc, dwarf, human,elf, dark elf, blooddrak) en vijf classes (confessor, fighter, mage, rogue, templar). Er zijn raids uit te voeren met tien man en dungeons om in te levelen met vijf spelers. Daarnaast bevat de gigantisch wereld meer dan tweehonderd quests om te voltooien, dat bovendien constant wordt uitgebreid.

App Store (iOS): Midgard Rising (gratis, universeel, vereist iOS 5.0 of nieuwer)

Google Play (Android): Midgard Rising (gratis)

Worm Run

Als ruimteschoonmaker Zeke Tallahassee ben je in deze endless runner op het verkeerde moment op de verkeerde plek. In een constant veranderend labyrint van gangen en platformlevels word je achternagezeten door een gigantische, bloeddorstige ruimteworm. Terwijl je voor je leven rent verzamel je ‘Grubies’ waarmee je gekke hulpmiddelen koopt, zoals stinkdierensap, die je een voorsprong op de worm geven.

App Store (iOS): Worm Run (€ 0,89, universeel)

Year Walk

Year Walk is afkomstig van de ontwikkelaar van de vrolijke ritmische puzzelgame Beat Sneak Bandit, maar lijkt totaal op deze titel. Year Walk is een first-person horroravontuur gebaseerd op eeuwenoude Zweedse folklore waarin het bovennatuurlijke en de realiteit zich mengen. De game speelt zich af in een donker bos vol met cryptische puzzels, waarin je je ogen en oren moet gebruiken om het mysterie op te lossen. Om de game te begrijpen is er bovendien een extra app beschikbaar die als een gids dient en eigenlijk een vereiste is om Year Walk te spelen.

App Store (iOS): Year Walk (€ 3,59, universeel)

App Store (iOS): Year Walk Companion (gratis, universeel)

Tot zover de Mobile Games update van deze week. We zijn erg benieuwd welke mobiele games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Die Year Walk schijnt dus helemaal geniaal te zijn, zo hoorde ik. Helaas alleen iOS. :/

  • Wut? Lees ik nou verkeert of?    App Store (iOS): Year Walk (€ 3,59, universeel)

  • Hij zegt helaan ALLEEN iOS, niet geen iOS. Hij wil het dus voor Android hebben.

  • ik zal er deze week vast wel een paar uit gaan proberen.
    Maar door sommige mensen ga ik Yeat Walk proberen vandaag als het een beetje meezit..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren