1. Assassin's Creed 4: Black Flag komt er echt

Assassin's Creed 4: Black Flag komt er echt

Ubisoft heeft de komst van Assassin's Creed 4: Black Flag zojuist bevestigd.

De uitgever slingerde ook al gelijk wat packshots de wereld in, voor PS3, Xbox 360, Wii U en PC. De naam zei het eigenlijk al, maar op de cover wordt helemaal duidelijk dat het vierde deel een piratensetting heeft. Volgens geruchten speel je met de grootvader van Connor Kenway uit Assassin's Creed 3.

Black Flag komt eind dit jaar uit en verschijnt dan waarschijnlijk ook op de volgende generatie consoles. De PS3-versie bevat een uur aan exclusieve gameplay, zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Marcel Vroegrijk Eindredacteur van Gamer.nl

Reacties

 • Ben nooit een fan geweest van Assassins Creed, vind dan eigenlijk ook dat ze wel eens een pauze mogen nemen om een iets verfrissends te doen.  Ik zit meer te wachten op een vervolg van de reboot van Prince of persia uit 2008, die cell shaded. Dusseuh….. hup hup Ubisoft

 • Ik hoop eigenlijk op een vervolg op de PoP uit 2008, vond het verhaal erg interessant.

 • Dat ben ik helemaal met je eens. Ik vind Assasins Creed een beetje de Call of Duty van Ubisoft. Melk de melk. Hoe vaak er wel niet een nieuwe AC uitkomt is gewoon ziekelijk.

 • Misschien geen plek om het neer te zetten maar ik doe het lekker toch.
  Waarom level ik niet meer omhoog maar blijf ik al maanden op level 5 hangen?

 • Heeft iedereen, systeem is stuk voor het tellen van XP

 • PoP (2008 ) was inderdaad een tof spel! Vraag me wel af hoe ze een degelijk vervolg gaan maken though, gezien (de einde van) het verhaal in die game. Eigenlijk is een nieuw deel in de serie sowieso goed nieuws, ook als het een compleet nieuw deel is of verdergaat op een bestaand.  Jammer genoeg heeft Ubi aangegeven de serie voorlopig in de koelkast te zetten, omdat er nu weinig vraag naar is en in hun eigen vaarwater zouden zitten (door de succesvolle AC-serie).

 • Aight thx SlickRick

 • Heeft nooit gewerkt. :P

 • Misschien als ze hier een compleet andere richting mee opgaan het nog lichtelijk interessant kan worden. Scheepvaart in AC3 was verfrissend, de rest was 3x niks.  Ubisoft is de laatste tijd wel echt de weg kwijt. Waar is de creativiteit??

 • Ben altijd groot fan geweest van de serie, maar ik betwijfel of dit een goede zet is… De piratensetting lijkt me erg geforceerd en niet bij de serie passen, bovendien wordt de game waarschijnlijk voor de oude en next-gen consoles ontwikkeld binnen een jaar tijd. Terwijl ze eerst klaagden over tijdstekort om deeltje III te maken en toen maar twee uitbreidingen ertussen hebben gekwakt van Ezio (die overigens zeer goed waren, dat terzijde). Dan wordt één van de generaties waarschijnlijk een soort slechte port van de andere versie? Of wordt de game in z'n geheel veel minder goed en uitgebreid dan zijn voorgangers? We gaan het zien…

 • Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik ben al vanaf het begin fan van de serie maar dit is de eerste keer dat de setting mij totaal niet aanspreekt. AC moet grote steden met indrukwekkende bouwwerken hebben, niet kleine Caribische dorpjes en een gameplay gebaseerd op scheepsvaart i.p.v een sneaky assassin zijn (nou wordt dat al per deel steeds minder)

 • Ik denk dat je wel epische zee gevechten krijgt, maar ook ik had liever een grote stad gezien met veel historische gebeurtenissen.  Ben ik eigenlijk de enige die wel klaar is met dat Animus verhaal? Iedere keer zit je er net lekker in en dan moet je weer een half uur met die Desmond spelen…
  Van mij mogen ze het heden verhaal er uit laten en gewoon een goed verhaal in een mooie historisch stad.

 • Bekijk het eens positief! Nu kunnen we dadelijk misschien wel in een Neerlandsch dorp vertoeven. Curacao, St. Maarten, St. Eustatius, Saba, Bonaire, Aruba. Genoeg Nederlandse aanwezigheid in het Carribisch gebied om ook aan bod te komen.

 • Piraten setting komt inderdaad wat geforceerd over, maar opzich sta ik wel positief tegenover een piraten game. Van mij hadden ze die IV mogen droppen en dan de naam Assassin's Creed enkel gebruiken om aan te geven dat het om een historische action adventure gaat. Net als dat Tom Clancy's aangeeft dat het om een hedendaagse shooter gaat.

 • Hoe krijgen ze het voor elkaar om het zo snel uit te brengen ? AC3 is ligt maar 3 maanden in de winkels. En zo te zien is het geen spin off maar een nieuwe deel .  Dus ze waren met 3 en 4 tegelijk bezig.  Spoiler:  Wie wordt de nieuwe hoofd personage in de toekomst? De vader van Desmond?

 • Grootvader. Staat ook in het bericht trouwens.

 • Ik denk dat Sandro960 de hoofdpersoon in het heden bedoelt (degene die in de animus zit en herinneringen van de voorouder beleeft). Misschien was het team van Brotherhood en Revelations alvast aan deel 4 begonnen.

 • @yiazmat  Klopt :D Ik bedoel in de heden.  Maar de team van Brotherhood en Revelations hebben de mindere games gemaakt.

 • Oeps, las eroverheen inderdaad. Ik zou het niet weten eerlijk gezegd.

 • Dat komt ondat Ubisoft net zo'n melk bedrijf als Activision is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren