1. BioShock: Infinite was ketterij volgens medewerker

BioShock: Infinite was ketterij volgens medewerker

Een religieuze ontwikkelaar van BioShock: Infinite had bijna zijn ontslag ingediend omdat hij het spel zo beledigend vond.

Volgens projectleider Ken Levine speelde deze persoon een stuk aan het einde van de game, waarna hij de Xbox uitzette, Word opstartte en begon met het schrijven van zijn ontslagbrief. Dat was voor Levine het teken dat er aanpassingen doorgevoerd moesten worden.

Die aanpassingen hebben te maken met Father Comstock, de religieuze leider van Columbia. Levine wil de kracht van geloofsovertuiging gebruiken om het fanatisme van de Columbia-bewoners over te laten komen bij de speler. Zo zagen wij in onze speelsessie hoe een jonge jongen zichzelf in de fik zette om onze zoektocht te dwarsbomen en Comstock gelukkig te maken. Of dat stuk er nog in zit, is niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zoals ik gisteren ook al zei op Gamespot, dit is pure onzin en een zeer zwakke manier om reclame te genereren. Moet ik nou werkelijk geloven dat die developer in al die jaren niet doorhad wat er in het spel aan de hand was?  Pure PR bullshit

 • Waarom maak je reclame voor gamespot?

 • Heftige reclame pff, zou verboden moeten worden

 • Of het PR is, dat weet ik niet, maar mocht het zo zijn dan is het wel goede PR blijkbaar en niet van de categorie 'bullshit.' Immers, je praat erover, reageert er al op tenminste twee verschillende grote websites over en zit er blijkbaar mee, daardoor hangt de naam in je hoofd en dat is nou net het doel van marketing. Naar alle waarschijnlijkheid een prima stunt dus :)

 • In dat opzicht is het inderdaad "goede" PR… Maar ik heb nou niet zoiets van "Oooh gaaf, een aanstootgevende scene! Dit moet ik spelen!" Ik denk nu meer "Waarom moet Irrational Games nou zo laag zinken met een schock & horror bullshit verhaal?"  Want ik kan, en wil niet geloven dat die developer hier niks vanaf wist.  Oh, en… Gamespot, Gamespot, Gamespot, Gamespot, Gamespot

 • Ik zet altijd alle games uit waarin ze "Goddammit" als scheldwoord gebruiken.

 • Ik heb het al vaker gezegd: religieuzen en vrijheid van meningsuiting blijft een lastige combinatie.  Dat je in een hilarisch sprookjesboek wilt geloven waarvan hoofdstuk 2 hoofdstuk 1 al tegenspreekt is al erg genoeg, maar dat anderen daar ook onder moeten lijden is onacceptabel.

 • Hilarisch sprookjesboek…?  Mocht het zo zijn dat je daarmee de godsdienstige boeken bedoelt, dan is het een vrij respectloze opmerking in mijn ogen. De term hilarisch sprookjesboek mist namelijk elk doel en heeft ook geen enkel nut.  Het zegt in dat opzicht eigenlijk meer over jouw 'niveau', dat over dat van de gemiddelde religieuze persoon die er op aarde rondloopt. Laat iedereen in zijn waarde en datgene geloven wat hij of zij zelf wil. Dat moddergooien over en weer moet maar eens afgelopen zijn.

 • Daar bedoel ik inderdaad de religieuze boeken mee. En ik noem het voor wat het zijn: hilarische sprookjesboeken, vol idiote verhalen, fouten, warrig geschreven en inconsistent.  Als iemand daarin wil geloven moet hij dat vooral zelf weten maar verwacht niet van mij dat ik respect voor die onzin heb. De persoon laat ik uiteraard wel in zijn waarde, als religieuze mensen nu ook eens niet gelovigen in hun waarde lieten en niet zo liepen te drammen dat wij respect voor hun mening (want een geloof aanhangen is natuurlijk ook maar een mening, ook al proberen gelovigen andere te overtuigen dat hun mening wel een hele speciale is waar andere respect voor moeten hebben) dan zou het een stuk fijner op deze aarde zijn.

 • Oh boy, you gon get some problems now..

 • @Weslii Heb jij ooit dat 'Hilarische sprookjesboek' gelezen? Anders kwam je er wel achter dat er ook wel goede dingen in staan.

 • Hahaha, weer zo'n standaard Weslii reactie.. Gaat hij om 10:00 's ochtends een provocerende reactie plaatsen, in de hoop dat hij de hele dag kan spenderen met discussies voeren op het internet. What an interesting life you must have! Dit doe je ook op meerdere websites, ik weet niet waarom je zo veel aandacht wil… Weslii, jij bent geen haar beter dan de kortzichtige gelovigen waarover jij praat, want jij, my friend, bent een kortzichtige atheïst.

 • "@Weslii Heb jij ooit dat 'Hilarische sprookjesboek' gelezen? Anders kwam je er wel achter dat er ook wel goede dingen in staan."  Een klok die stilstaat geeft ook 2 keer per dag de juiste tijd aan maar is desalnietemin waardeloos.  En 1 van die boeken ( de bijbel) heb ik van voor tot achter gelezen. Alle letters, nieuwe en oude testament. Dat kunnen zelfs de meeste christenen niet zeggen. En ja er staan ook wel goede dingen in, maar overall gezien is het wat mij betreft een idioot boek dat barst van de fouten.  Maar iedereen is wat mij betreft vrij om het als leidraad in het leven aan te houden. Als je mij er maar niet mee lastig valt of wilt dat ik bepaalde dingen niet zeg omdat jij je anders in je mening tekortgedaan voelt.

 • @Weslii Dan maar hopen dat gelovige de goede dingen eruit pakken ;)

 • Gelukkig doen de meeste dat ook. Maar je hebt natuurlijk ook hele enge fundamentalisten die alles letterlijk nemen.

 • Godsamme ben ik het zowaar een keer met weslii eens.

 • Ik snap je wel hoor. Geloof is slechts bedoelt om voor ontwetende mensen het onverklaarbare of het 'onlogische' (dat wat wij nog niet snappen) te verklaren. Ik heb er ook geen respect meer voor sinds die schizofrenen ook geen respect voor mij tonen omdat ik in feiten geloof zoals evolutie (wat een onvermijdbaar wetenschappelijk bewezen fenomeen is). Geloof hoort echt niet meer bij deze tijd.  Ook een belangrijk verschil is, is dat gelovigen zich beledigd voelen als je zegt dat God onzin is, maar wetenschappers worden niet beledigd als die idioten zonder enige logische redenatie evolutie ontkennen of verkeerd benaderen (zijn wetenschappers ooit boos geworden om het spel Spore? Dat spel komt ook voor geen meter overeen met evolutie). Dit geeft al aan dat zij 'God' met zichzelf associeren. Ze denken dat God precies dezelfde standpunten en morele waarden zoals zij delen. daarom worden zij (onterecht) boos. • Dus wij moeten respect hebben voor jou, maar jij hoeft dat niet te hebben voor onze religie..? Ik volg je even niet. Echte religieuzen respecteren de medemens, indien zij dit niet doen, zijn zij geen daadwerkelijk volgelingen van het geloof in mijn ogen.  En het is heel duidelijk dat je nooit de bijbel of koran of een dergelijk werk hebt opengeslagen, want dat afdoen als een hilarisch sprookjesboek is te triest voor woorden. Er staan levenslessen in en wijsheden waar ook jij nog best een voorbeeld aan zou kunnen nemen gezien de manier waarop je hier spreekt over andere mensen.  Als iedereen wat meer respect voor elkaar zou hebben, dan zou het er een stuk beter uitzien op de wereld denk ik zo.

 • Ik zit absoluut niet te wachten op respect van jou, zal mij een worst zijn.

 • Je komt jezelf nog wel een keer tegen ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren