1. Mobile Games Update Week 9 - Met oa Real Racing 3

Mobile Games Update Week 9 - Met oa Real Racing 3

In onze wekelijkse mobile games update praten we je bij over interessante nieuwtjes en gamereleases voor Android en iOS. Deze week weer veel interessante titels, waaronder EA’s beeldschone Real Racing 3, de tijdreis adventure The Silent Age en de fruitautomaat-RPG King Cashing 2.

Nieuws

Sega komt met endless runner van Sonic

Sega's Hardlight studio, gericht op de ontwikkeling van mobiele games, is bezig met Sonic Dash. De ontwikkelaar maakte eerder Sonic Jump en lijkt met deze nieuwe Sonic-titel het voorbeeld te volgen van Temple Run en Rayman Jungle Run. De game wordt dus een endless runner waarin obstakels en vijanden ontweken moeten worden, terwijl je zoveel mogelijk gouden ringen verzamelt.

Releases

1001 Attempts

Een arcade-game in een retrojasje waarin je tussen de onder- en bovenkant van een scherm springt. Tijdens dit springen verzamel je juwelen en ontwijk je explosieve raketten, vliegende zagen en laserstralen. Hoe vaker je op de chiptunes heen en weer springt hoe hoger je score!

App Store (iOS): 1001 Attempts (€ 0,89, universeel)

AVP: Evolution

Na de slechte cijfers voor de consolevariant van Aliens hopen we dat deze mobiele versie beter uit de verft komt. In AVP: Evolution speel je als een van de twee partijen: de Aliens of de Predators. Ieder met hun unieke vaardigheden en een dodelijke wapenarsenaal. Beide partijen maken gebruik van speciale upgrades zoals ‘Thermal Vision’, ‘Alien Vision’ ‘Rage Rechargers’ en ‘Facehugger Calls’.

App Store (iOS): AVP: Evolution (€ 4,49, universeel, werkt niet op iPod touch)

Cognition: Episode 1

Play Store (Android): AVP: Evolution (€ 3,73)

Chrome Super Sync Sports

Chrome Super Sync Sports is geen app, maar een in HTML5 gemaakte gratis webgame waar je gebruikt maakt van je telefoon of tablet als controller. In de game speel je met vier spelers drie verschillende sporten (hardlopen, zwemmen, fietsen) op één scherm. Via de website sync je Chrome Super Synch Sports met de Chrome-browser op je telefoon of tablet. Hierop moet je verschillende vingerbewegingen maken om zo snel mogelijk de finish te bereiken.

Website (Chrome): Chrome Super Sync Sports (gratis)

Cognition Episode 1

In deze point-and-click adventure speel je Erica Reed, een FBI agente in Boston, die over de kracht beschikt om in het verleden te kijken. In de eerste episode van Cognition, getiteld The Hangman, is ze opzoek naar vier verschillende seriemoordenaars. Hiernaast volgt ze een spoor van aanwijzingen die iemand speciaal voor haar kracht lijkt te hebben geplaatst. Het team achter deze adventure bestaat uit een team met daarin de Nederlandse striptekenaar Romano Molenaar (Batman, The Darkness, Tomb Raider, Storm, X-Men) en gamedesigner Jane Jensen (Gabriel Knight, Gray Matter, Moebius).

App Store (iOS): Cognition Lite (gratis, iPad, iOS 5.1 of nieuwer)

App Store (iOS): Cognition Episode 1 (€ 3,59, iPad, iOS 5.1 of nieuwer)

Crazy Bill

Crazy Bill biedt een mix van humor, zombies en actie. De game speelt zich af in een luxueus hotel waarin alleen de bekendste zombiesterren overnachten en mensen worden gemeden omdat de verse aroma van hersenen de rust van de bekende zombies verstoort. Door van verdieping naar verdieping te klimmen en elke zombie te vernietigen kom je achter de duistere geheimen van het zombiepaleis.

App Store (iOS):

Dragon Summoner

In deze card game zijn er meer dan 200 kaarten te verzamelen (waarvan de meeste gekocht moeten worden). De kaartgevechten draaien om het verslaan van een eeuwenoud drakenras dat de drie koninkrijken van Ouvien aanvalt. In verschillende quests en gevechten bouw je je eigen team met helden en is het mogelijk om het samen met vrienden op te nemen tegen de verschillende eindbazen. Online kun je ook tegen andere spelers vechten en hun schatten stelen.

App Store (iOS): Dragon Summoner (gratis, universeel)

Play Store (Android): Dragon Summoner (gratis)

Gravity.Duck

De nieuwste game van ontwikkelaar Ravenous Games en net als de vorige titels (League of Evil, Random Heroes) een pixel-ige game. In de platformgame Gravity.Duck speel je dan ook een eend die met het gebruik van het flippen van de zwaartekracht het einde van het level moet halen.

App Store (iOS): Gravity.Duck (€ 0,89, universeel)

iStriker 2: Air Assault

Het eerste deel van iStriker was een uitstekende shmup en iStriker 2: Air Assault belooft op ditzelfde niveau verder te gaan. De game bevat dan ook alles wat een standaard shmup moet hebben: verschillende moeilijkheidsgraden, gigantische eindbazen en uitdagende levels.

App Store (iOS): iStriker 2: Air Assault - Lite (gratis, universeel, iOS 5.0 of nieuwer)

App Store (iOS): iStriker 2: Air Assault (€ 0,89, universeel, iOS 5.0 of nieuwer)

King Cashing 2

De koning is terug in dit vervolg op de fruitautomaat-RPG. Door de combinatie van RPG-elementen te mixen met het geluk van een fruitautomaat ontstaat een unieke game. Als de ondode koning ben je wederom opzoek naar zoveel mogelijk goud. Hierbij krijg je hulp van zeven verschillende classes aan zombies terwijl je het opneemt tegen meer dan vijftig vijanden.

App Store (iOS): King Cashing 2 (€ 2,69, universeel)

Penumbear

Penumbear is een platformgame waarin je in een duister kasteel gebruik moet maken van het aan en uitzetten van licht. Deze optie zorgt ervoor dat sommige platformen alleen verschijnen in een bepaald licht en er schaduwen ontstaan waarop je kunt lopen. In meer dan 100 levels verken je het kasteel, inclusief de schaduwwezens die het huist. Het kasteel bevat echter ook andere beren die gevangen zitten. Jouw doel is om al deze beren te redden en ze naar het licht te leiden.

App Store (iOS): Penumbear (€ 1,79, universeel)

PokerTower

PowerTower is een drie-op-een-rij game met een twist. De twist is dat je tijdens het vormen van je combinaties moet proberen pokerhanden te krijgen. Naast de standaard modi is er ook een Survival modus waarin er enkele RPG-elementen om te hoek komen kijken. Je neemt het hier op tegen meerdere vijanden die je elke beurt schade toedienen.

App Store (iOS): PokerTower (€ 0,89, universeel)

Real Racing 3

Het derde deel in de Real Racing-franchise is gratis, weegt 2 gigabyte en ziet er weer bijzonder goed uit. De game zit boordevol officiële racebanen en meer dan 45 racewagens van fabrikanten zoals Porsche, Lamborghini, Dodge, Bugatti en Audi. Bovendien is er een speciale optie waar je dankzij de Time Shifted Multiplayer (TSM) technologie het opneemt tegen vrienden.

App Store (iOS): Real Racing 3 (gratis, in-app aankopen, universeel)

Play Store (Android): Real Racing 3 (gratis, in-app aankopen)

Red Rusher

Red Rusher ziet er uit als een stripboek in zwart-wit met een grauw filter en de enige kleur op het scherp het rood van rondspattend bloed. Je neemt het op tegen cybernetische samoerai maffia en bent uit op wraak. De game laat je dit doen door, a la Elite Beat Agents, zo snel mogelijk de juiste ingewikkelde vingerbewegingen op het scherm te maken.

App Store (iOS): Red Rusher LITE (gratis, universeel)

App Store (iOS): Red Rusher (€ 0,89, universeel)

The Silent Age

The Silent Age is een minimalistische point-and-click adventuregame waarin je door de tijd reist om puzzels op te lossen. Het avontuur speelt zich af tussen 1972 en de ‘toekomst’ van 2012. Als de schoonmaker Joe verander je de omgevingen terwijl je door de tijd reist, waardoor deuren open gaan en sommige voorwerpen ook mee reizen door de tijd.

App Store (iOS): The Silent Age (gratis, universeel)

Towelflight 2: The Monacle of Destiny

In deze dual-stick shooter raak je verwikkeld in epische strijd tussen goden. Gelukkig beschik je over een betoverd oogglas waarmee je dierlijke projectiel afvuurt. Zo vuur je een legioen aan laser schietende bijen, supersnelle eenhoorns, dodelijke bidsprinkhanen, verhitte walvissen en ijzersterke schildpadden.

App Store (iOS): Towelfight 2: The Monacle of Destiny (€ 0,89, universeel)

Play Store (Android): Towelfight 2: The Monacle of Destiny (€ 0,74)

Toy Story: Smash It!

Toy Story: Smash It! is een puzzelgame waarin Boom Blox en Angry Birds samenkomen. Met verschillende Toy Story-personages gooi je voorwerpen richting speelgoedbouwsels. Zo maak je hilarische gevechten mee in de ruimte en ga je in het Wilde Westen achter buitenaardse wezens aan in 60 levels.

App Store (iOS): Toy Story: Smash It! (€ 0,89, universeel)

Play Store (Android): Toy Story: Smash It! (€ 0,75)

Tot zover de Mobile Games update van deze week. We zijn erg benieuwd welke mobiele games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Een Sonic endless runner is natuurlijk een open deur. Vind dat zo'n beetje dé franchise waarvoor dit genre bedoeld is.

 • Real racing ziet er echt goed uit voor een mobile game, good job EA

 • Ziet er goed uit ja, maar alles behalve leuk. Een mooie Lamborghini kost al gauw 400 gold (omgerekend naar 44,99 euro). Het gaat gewoon echt te ver wat EA zich hiervoor durft te vragen. Heb het spel weer verwijderd. Blijven rondrijden in een Ford Focus is namelijk niet echt aantrekkelijk.

 • Ik heb al veel negative commentaar over real racing gehoord!
  ik vind dit een super game( buiten het betalen voor goeie auto's)
  Dit is een van de eerste games die is niet echt lagd!

 • Real Racing of Real In-App Purchases? Die game moet je niet downloaden. Het is nog erger geworden dan Framville. Je moet minuten wachten voordat je je nieuwe race kan racen, of je kunt natuurlijk punten kopen :') http://www.theverge.com/2013/3/1/4042…

 • Dit kan je makkelijk omzeilen door na een tijd (bij mij een uurtje gamen) meerdere auto's te kopen. Als de ene aan het upgraden is kan je gewoon racen met een andere…
  Als je levels omhoog gaat krijg je trouwens ook de punten die je dan kan inruilen voor de betalende auto's. Hiervoor moet je uiteraard geduld hebben…

 • Sowieso speel je games op je smartphone meestal even in de bus of op de wc ofzo, niet uren achter elkaar, dus je hebt niet echt last van die wachttijden

 • Handig, real racing lijkt me wel vet.

 • Zitten wel weer wat leuke tussen, van de week wel eens kijken..

 • De Graphics van real racing zijn indrukwekkend voor een smarthphone, maar mijn galaxy s plus kan die game zeker niet aan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren