1. 'Dead Space is dood'

'Dead Space is dood'

De Dead Space-serie zou in de prullenbak beland zijn wegens slechte verkopen van deel drie.

VideoGamer meldt dit op basis van een anonieme bron. Volgens de tipgever was Dead Space 4 al in pre-productie, maar zag uitgever Electronic Arts geen toekomst meer in de serie. Ook zou er bij deel drie al voortdurend in het budget gesneden zijn.

Zowel de eerste als tweede Dead Space kampten met tegenvallende verkopen. EA zag met ieder deel wel hogere pre-orders en ook de demo van Dead Space 3 vond gretig aftrek. Of dat zich ook vertaald heeft in hoge verkoopcijfers, valt nu nog lastig te zeggen. Wellicht dat EA meer loslaat tijdens zijn volgende kwartaalmeeting, ergens begin mei.

Dit artikel delen

Over de auteur

Marcel Vroegrijk Eindredacteur van Gamer.nl

Reacties

 • Ja, dat komt ervan als je van het horrorgenre naar het actiegenre verandert. Dan zijn de fans ontevreden. Alweer een serie die EA om zeep heeft geholpen.

 • Dat was nou juist een poging om meer verkopen te genereren en de franchise te redden. Een laatste strohalm.  Ze verkochten sowieso niet zo goed…

 • ik dacht juist dat dit soort games geweldig verkochten op de twee platformen en dat EA daarom de wii u loopt te boycotten aangezien het niet beter is en verkopen elders veel hoger liggen of zou het dan toch iets anders zijn  dit geeft trouwens weer aan dat Nintendo de juiste keuze met Origin heeft gemaakt
  Alles wat EA aanraakt gaat dood

 • En terecht dat dit soort troep niet verkoopt. Wat mij betreft is er werkelijk niks boeiends aan dit soort spellen, waarvan er al tientallen zijn:
  - actie / adventure / shooter
  - je doorloopt levels van a naar z
  - je huppelt wat hier en daar
  - je klimt en klautert wat
  - je omzeilt wat valletjes
  - je schiet wat
  - pakt wat health
  - je upgrade je armor af en toe
  - pakt een beter wapen van de grond
  - luistert naar wat verhaaltjes op een audiorecorder
  - je komt een grote eindbaas tegen die een speciale tactiek nodig heeft ipv lukraak schieten.  Het enige wat afwijkt is het verhaal en ok, het ene spel heeft wat leukere kills dan andere.  En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik pleit er dan ook voor dit soort (in mijn ogen) crapspellen zo min mogelijk te maken en alle energie steken in wat compleet vernieuwend.  Hell, als ik zo terugdenk waren die FMV-spellen van eind jaren negentig nog leuker dan dit soort spellen…

 • Thanks EA! Wankers

 • Tja zo kan je alles wel relativeren. Ik heb in ieder geval genoten van de eerste 2 delen en dat is waar het om gaat.

 • @Mutreas als je het zo zegt klinkt elk spel saai dat kan je bij letterlijk alles zeggen

 • @misterkevin, dat jij die lijst voor elk spel vindt gelden, geeft bij mij al aan dat jij dus alleen maar spellen als Dead Space e.d. speelt…

 • Hij zegt niet dat hij die lijst voor elk spel vindt gelden, hij zegt dat je zo'n wel lijst voor elk spel kan maken. En dat is waar, je bent nu gewoon aan het drogredenen.

 • Inderdaad, door op die manier te redeneren kan er in eenvoud geen diepgang meer zitten. En dat lijkt me nu juist de kern van een game; met beperkte middelen diepgang en creativiteit creëren.

 • @Mutsaers, die beknopte lijst geldt zo'n beetje op elk spel van de actie / adventure / shooter genres. Het is al sinds de NES tot nu het zelfde gebleven. Je loopt wat, je schiet/slaat wat.  Het is gewoon hetzelfde als je zegt dat je bij basketbal alleen een balletje in het netje moet gooien.

 • Redenen waarom Dead Space niet goed verkoopt:
  -Minder horror dan voorgaande delen
  -Focus op co-op
  -Microtransactions  Geen redenen waarom Dead Space niet goed verkoopt:
  -Mensen zijn de serie beu gespeeld  Waarom ziet iedereen dit behalve EA ?

 • @Kireh (en de rest): dat is nou precies mijn punt juist, dat je al (sinds de NES) alleen maar dat soort spellen hebt. Wat overblijft wat het onderscheid is simpelweg het verhaal.  Dat kan toch niet alleen maar de bedoeling van zulk soort spellen zijn? Zit hier iedereen dan nog echt te wachten op nóg zo'n spel, waarbij alleen het verhaal anders is? Is men serieus echt zo doodgeslagen hier?

 • Boeken zijn nog steeds in grote lijnen het zelfde, hetzelfde met films en games. Mensen vinden iets leuk, er komt massaproductie, en risico's worden liever niet genomen.

 • @ Mutsaerts: Jij gaat mij niet vertellen dat een spel als Battlefield 3 mogelijk is op de NES. Je redenering slaat echt nergens op trouwens.

 • No shit.

 • Dat zag je al dik aankomen. Zelfde gaat gebeuren met Army of Two.

 • Army of Two werkt met een andere formule. Eén van de ontwikkelaars zei ooit tegen mij: 'We don't aim to make a AAA titel, we aim to make a fun titel. If we sell enough games to make a new Army of Two, we will keep making sequels to Army of Two.'  Niet de daadwerkelijke quote, maar het kwam op hetzelfde neer ^^

 • Die ontwikkelaar heeft er weinig over te zeggen als EA besluit de franchise in de prullenbak te gooien.

 • Je wilt het het liefst bij de roots houden maar ze willen er meer mensen bij betrekken door er actie aan toe te voegen. Veel actie wat helaas niet het beste uitpakt voor de serie.Jammer want het was een interessante game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren