1. IG's Collectors Corner – MeneerMichael's verzameling

IG's Collectors Corner – MeneerMichael's verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we een verzamelaar en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

De games die je tijdens je jeugd speelde blijven vaak hangen en krijgen naar verloop van tijd bijzondere waarde. Ook MeneerMichael begon zijn oude jeugdliefdes weer te spelen en raakte verslingerd aan de games uit vervlogen tijden. Toen hij ook wilde weten welke games hij vroeger allemaal gemist had begon de verzamelwoede en bloeide zijn liefde voor game weer op. Inmiddels is hij een enthousiaste verzamelaar en heeft hij nog voldoende verzameldoelstellingen te vervullen.

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel alles voor de NES, SNES en Nintendo 64. Bij het verzamelen richt ik mij het meest op NES-games en -accessoires. Daarnaast heb ik nog een Gamecube, Wii en Xbox360 met verschillende games.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Gedreven door nostalgie en geïnspireerd door The Angry Video Game Nerd en Pat the NES Punk begon ik met het spelen en verzamelen van Nintendo-games. Het begon met oude games die ik vroeger als kind speelde, maar al snel wilde ik ook de games spelen die ik als kind mis ben gelopen. Zo begon het verzamelen. Ik voeg tegenwoordig zelfs de slechtste spellen aan mijn collectie toe. Denk bijvoorbeeld aan Barbie voor de NES. Het roze labeltje valt altijd op, waar je het spel ook in de kast plaatst.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Mijn favoriete verzamelobject is R.O.B. (Robotic Operating Buddy). Voor deze accessoires zijn maar twee spellen gemaakt: Gyromite en Stack up. In het spel Gyromite laat je met R.O.B. poorten openen door de tollen op de juiste knop te laten draaien. Het doel is om als professor binnen de tijd alle dynamietstafen in het level onschadelijk te maken.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Ik hoop dat ik op dit tempo door kan blijven verzamelen. Er zijn nog honderden games die ik aan mijn collectie moet toevoegen. Ik kijk er wel naar uit om de Black Box-serie van de NES compleet te hebben. Wanneer het verzamelen van NES-games tegenvalt neem ik een tussenstap naar de SNES-games.

Hoe lang verzamel je al?

Ik ben zo’n driekwart jaar geleden begonnen met verzamelen.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als je nog maar 3/4e van een jaar verzameld, en dan zo'n collectie hebt vind ik het heel netjes hoor!

 • Inderdaad!

 • Ik ben echt altijd jaloers als ik zulke vette collecties zie! (#gowavatar)

 • Dit is geen Twitter.

 • #yolo

 • ga weg rot op ga naar twitter

 • Ga jij maar eens wat Nederlandse lessen volgen. Je propt hier namelijk drie zinnen in één zin en het is hierdoor niet meer te volgen.

 • Problemen maken is geen probleem merk ik al wel weer. Waar sommige mensen zich druk om kunnen maken -_-'

 • #Nice! trolol, ff serieus waarom hashtags op insidegamer…

 • mensen die geen xbox kunnen kopen en dan aan die actie mee gaan doen epic facepalm wat ben ik gemeen ah.

 • Mooie collectie, blijft leuk om te zien succes met het verzamelen :-)

 • zooo nostalgisch, doet me denken aan die goeie ouwe tijd.
  Mooie collectie voor zo'n periode, voorall doorgaan zou ik zeggen ;).

 • Nette verzameling hoor.
  (Voor de hatende kindertjes hier maar even me reactie aangepast, hoeven jullie daar niet meer wakker van te liggen ;) )

 • #DITISGEENTWITTER #SELLOUT

 • Gister zat je ook al te reageren met je #, ga dat maar op twitter doen

 • Dat is van een prijsvraag hier op InsideGamer…
  http://www.xbox.com/nl-NL/gowjavatar  ''Hoe meer jouw Gears of War avatar zichtbaar is (tip: gebruik #gowavatar), hoe groter de kans is dat wij je online spotten! ''

 • Dat snappen we ook wel, maar hier gaan je hashtags niet werken.

 • #JeWintTochNiet

 • Wie zegt dat het hier niet gaat werken? Er staat niet vermeld dat je het op twitter moet doen, misschien Googlen ze wel #gowavatar en kiezen ze daar nummertjes uit…''Online spotten'' betekent niet alleen Twitter ;) Wel grappig dat mensen gelijk twitter associëren met hashtags, naar mijn weten waren hashtags er eerder dan twitter…

 • Ik vind mijn Gears of war avatar leuker, maar helaas is mijn avatar concept art van TimeSplitters 4 :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren