1. Beste Game van de Maand februari

Beste Game van de Maand februari

Misschien komt het doordat februari nu eenmaal een paar dagen korter is dan de andere elf maanden van het jaar, maar echt veel spannende games konden we de in die achtentwintig dagen niet vinden. Desondanks hebben we weer vijf kandidaten voor Beste Game van de Maand gevonden. Check hieronder welke games het zijn en stem vervolgens op de naar jouw mening beste game van de maand februari. Laat bovendien een reactie achter waarin je verklaart waarom je voor die game hebt gekozen en je maakt automatisch kans op een gratis game naar keuze!

Crysis 3

In first-person shooter Crysis 3 speelt Prophet, bekend uit beide voorgaande delen, de hoofdrol. Hij keert terug naar New York en treft daar een stad aan die omhuld wordt door een zogeheten Nanodome, wat ervoor heeft gezorgd dat de natuur zijn vrije loop heeft gekregen. Het New York van Crysis 3 kent daarom moerassen, bomen en rivieren.

Binnen deze Nanodrome zijn er zeven afzonderelijke omgevingen die bekendstaan als de Seven Wonders. Prophet moet hierin zien te overleven en krijgt hiervoor een futuristische boog mee, een verbeterd nanosuit en kan gebruikmaken van verwoestende buitenaardse technologie.

Lees hier de recensie van Crysis 3!

Dead Space 3

In die actievolle horrorgame Dead Space 3 neemt Isaac Clarke het wederom op tegen de Necromorphs, de lijken van mensen die weer tot leven worden gewekt door het The Marker, een buitenaards object. De game speelt zich, in tegenstelling tot de vorige delen, niet langer af op een ruimteschip maar op de ijsplaneet Tau Volantis.

De isolerende sfeer van de eerste twee delen is in Dead Space 3 vervangen voor een meer actievolle aanpak. Dit vanwege de coöperatieve modus. Spelers kunnen er wanneer ze dat willen voor kiezen om de game met een vriend te spelen.

Dead Space 3 zou volgens recensent Thijs niet echt thuishoren in dit rijtje, maar de meningen van de bezoekers en andere recensenten zijn sterk verdeeld.

Lees hier de recensie van Dead Space 3!

Metal Gear Rising: Revengeance

Metal Gear Rising: Revengeance vervolgt het verhaal van de tot ninja verworden Raiden. Raiden werd als naieve soldaat geintroduceerd in Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en keerde als half-mens, half-robot terug in het vierde deel van de serie.

Revengeance speelt zich vier jaar na Metal Gear Solid 4 af. Raiden werkt voor PMC Maverick Security. Hij stuit op een leger aan robots van Desperado Enterprises, een privaat militair bedrijf dat terroristische aanslagen op zijn naam heeft staan. Desperado Enterprises ontvoert de minister-president en Raiden moet eropuit om hem te redden.

Lees hier de recensie van Metal Gear Rising: Revengeance!

Persona 4: Golden

Persona 4: The Golden is een remake van Persona 4 voor de PS2. Deze Vita-versie bevat een nieuw personage, aanvullend stemwerk en een functie om andere spelers om hulp te vragen wanneer je in het nauw zit in een van de dungeons die het spel rijk is.

Persona 4 is een Role Playing Game waarin je in vele gevechten belandt, een team opzet dat jou kan helpen tijdens deze gevechten en hier het uiterste uit haalt via het Social Link-systeem, verschillende moorden onderzoekt, onschuldige mensen probeert te redden van een gruwelijk einde en uiteindelijk de ware dader moet ontmaskeren. Zo ontvouwt zich een enorm verhaal, waarin alle hoop op jou als protagonist is gevestigd om een einde te brengen aan de serie gruwelijke moorden.

Year Walk

Year Walk neemt je mee op een surrealistische reis in een donker bos vol met bovennatuurlijke wezens en eigenaardige raadsels. Je beweegt je swipend in first-person perspectief door omgevingen die zijn vormgegeven als een papieren pop-up boek. Met elke stap die je neemt dwaal je dieper het bos en de duistere Zweedse folklore in. Deze mythe vertelt over mensen die een dag lang niet eten of drinken en zich isoleren op een afgelegen plek. Om klokslag middernacht begeven ze zich door het bos richting de plaatselijke kerk. Mocht hij of zij de kerk bereiken dan wacht daar een blik in de toekomst. Het bos zit echter vol met bovennatuurlijke gruwelheden en de vraag is of je wel wilt zien wat de toekomst brengt.

Door anders te zijn en de mogelijkheden van het iOS platform ten volste te benutten is dit een bewijs van de veelzijdigheid en veranderlijkheid van dit interactieve medium. Year Walk toont bravoure, een eigenschap die zeldzaam is in de App Store. Het enige minpunt, is het feit dat de game erg aan de korte kant is. Year Walk is echter buitengewoon en een unieke belevenis die je nog dagen, weken, wellicht maanden bezig zal houden.

Lees hier de recensie van Year Walk!

[poll 151][p]Dit zijn de genomineerden van de maand februari. Mocht je jouw favoriete game van de afgelopen maand missen, laat dan een reactie achter met welke game naar jouw mening de beste van februari is. Die wordt dan ook meegenomen in de telling. En vergeet niet: door te stemmen én te reageren maak je kans op een game naar keuze! Stemmen kan tot 10 maart, dus zorg dat je er snel bij bent![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • MGR: Revengeance.

 • Hmm, weer maar één echte winnaar: Crysis 3

 • Crysis 3 echt een bagger spel MO

 • Persona 4 for sure!
  hoewl MGR:R ook een goede game was.
  Crysis 3 is maar een matige shooter die er goed uitziet.
  year walk ken ik niet.
  en Dead space 3 is shit.

 • Nog niet gespeeld maar toch Crysis 3 gestemd…vooral voor de brute graphics!

 • Jaah, want graphics zijn de bom :D

 • Makkelijke keuze: MGR!

 • Vond MGR: Revengeance ook zeer goed maar Crysis blijft voor mij de echte winnaar.

 • Ik ga voor de outsider: Year Walk ^_^

 • enn.. ik ben blijkbaar ook de enige :P

 • Crysis 3 voor mij

 • Cryis 3 natuurlijk, heeft erg leuke multiplayer.

 • Geen spannende games? Die eerste drie titels zijn toch wel grote namen lijkt mij. Ik stem Crysis 3 trouwens.

 • Als ik een Vita zou hebben dan had ik zeker Persona 4 gehaald, dus ik heb daar voor gestemd. Waarschijnlijk ga ik Crysis 3 als enige van deze games nog spelen.

 • Crysis 3, al was het maar voor de mooie plaatjes

 • Toch maar Crysis 3 doen?

 • Crysis 3 dan maar, bij gebrek aan beter

 • Persona4

 • Metal Gear Rising: Revengeance

 • Crysis 3! :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren