1. De IG-members en hun memorabele Monster Hunter-event

De IG-members en hun memorabele Monster Hunter-event

Vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag. Ik zit in de tram van Utrecht Centraal naar Nieuwegein, lijn 60, op weg naar het Monster Hunter 3 Ultimate-event bij het Nederlandse hoofdkantoor van Nintendo. Enkele InsideGamer-leden hebben een uitnodiging gekregen om de game twee weken voor de lancering te spelen. Ik ben blij dat ik er bij kan zijn. Ik vind het immers altijd leuk om onder de IG-bezoekers te zijn en ik geniet van enthousiaste liefhebbers die met één van hun favoriete games aan de slag gaan. Wij gamers zijn soms een aandoenlijk en komisch aangezicht wanneer we een scherm voor ons ogen en een paar knopjes onder onze duimen hebben.

Aangekomen bij de ingang van het Nintendo-kantoor staan de InsideGamer-leden te wachten: Alicia, Hanneke, Ralph, Henk, Michiel en Anne. Het is al snel gezellig en we kletsen meteen over games. Wanneer het exact kwart voor één is, besluiten we om naar binnen te gaan. Een baliemedewerkster vraagt ons te wachten in een kleine ruimte vol bijzondere Nintendo-prularia, waaronder Pokémontandpasta en een vrij lelijk standbeeldje van StarFox – zijn sjaal leek eerder een soort nekgezwel. Ik blader door een vrouwenblad (WAAROM???? – red) en praat met de leden over de moeizame lancering van SimCity. Vooral de kwestie of het falende netwerk een onderdeel van de recensie moet zijn wordt besproken, een onderwerp waar ik nog zeker op in wil gaan middels een column.

Na een paar minuten worden we opgepikt door Mirjam en Elsa van Nintendo. Ze begeleiden ons naar de stijlvol ingerichte gameruimte waar enkele 3DS’en klaarliggen met de laatste code van Monster Hunter 3 Ultimate (en een heleboel lekkernijen zoals kleine stroopwafels… hmmm, stroopwafels). Het enige wat ons rest is een korte uitleg volgen en daarna mogen we met de game aan de slag. Ik schuif met mijn 3DS aan bij de twee dames (voor degenen die dachten dat Anne ook een vrouw is: neen, dit is in Friesland ook een gebruikelijke jongensnaam). Omdat één van de prijswinnaars afwezig is, krijg ik ook de kans om de game te spelen en al snel blijkt hoe weinig mijn enkele uurtjes ervaring met Monster Hunter Tri voorstellen. Hanneke en Alicia scholen mij bij met enkele tips en moedigen mij aan. Dit helpt uiteraard geen reet, want zelfs het eenvoudige monster genaamd Lagombi is mij nog de baas – al had ik hem bijna dood, verdomme.

Na een flinke singleplayersessie mogen de IG-leden ook met de Wii U-versie aan de slag. Althans: per drietal speelt één van hen met de Wii U terwijl de andere twee aansluiten met hun 3DS. Deze slimme manier van interconnectivity werkt goed want al snel zijn Alicia, Hanneke en Henk diep in gevecht met een Qurupeco (een soort pterodactylus). Gevechtskreten klinken door de gamekamer, er worden items geruild, er wordt gelachen; het is bijna alsof ik bij de members thuis ben, zo diep als zij verzonken zijn in hun Monster Hunter-sessie. Het doet de Nintendo-medewerkers ook goed om te zien hoe positief de fans zijn. De game doet precies wat het moet doen.

Nu mag het andere drietal – Ralph, Michiel en Anne – gebruik maken van de Wii U en ook hier gaan de members al snel op in het spel. Wanneer tijdens het gevecht met de Qurupeco ook nog eens een enorme draak ten tonele verschijnt, worden de plezierkreten nog een stukje luider. Aan enthousiasme geen gebrek. Helaas moet Anne iets eerder naar huis, dus hij krijgt alvast zijn goodies. Hij bedankt InsideGamer via mij op ontzettend vriendelijke wijze en hij laat blijken hoezeer hij van deze dag genoten heeft. Het zal vast knullig klinken, maar dit zijn wel de momenten waar ik het voor doe. Mede om te horen hoe fans denken over games. Zo blijkt de reden dat Anne fan is van Monster Hunter vrij uitzonderlijk: toen hij de Jurassic Park-films zag, wilde hij in dat park rondrennen met een zwaard om deze dino’s te kunnen slachten. Voor hem is deze reeks dan ook een droom die uitkomt, daarom is het wel jammer voor hem dat hij driekwartier eerder naar huis moet.

Maar dat betekent wel dat ik ook even mee mag spelen met de jongens. Niet heel lang, want het is alweer bijna vier uur. Daar hebben Ralph en Michiel geen boodschap aan, ze zijn haast niet weg te slaan achter het tv-scherm. Toch moeten we er echt een eind aan breien. Alle members krijgen een grote poster en een t-shirt mee als aandenken, waarna het echt tijd wordt om te gaan. We bedanken de Nintendo-medewerkers en we wandelen richting de tram. Op Utrecht Centraal maak ik een groepsfoto en praten we nog even verder, maar dan wordt het toch echt tijd om op huis aan te gaan.

Het was een super gezellige dag en ik denk dat de IG-leden dit ook zo hebben ervaren. Daarom hoop ik dat we vaker dit soort uitjes kunnen uitdelen. Dit zijn de mensen waar de ontwikkelaars hun game voor maken, en dit zijn de mensen voor wie wij schrijven en presenteren.

Ralph

"Toen ik het bericht op de frontpage zag over een Monster Hunter Tri Ultimate-event, gingen mijn gedachten gelijk naar de honderden uren die ik in Monster Huner Tri had gestopt. En vervolgens het verhaal van De Cock en het Mysterie van de Verdwenen MHT. Dankzij die lieve Jelle werden ik en Henky-VII uitgenodigd en voor ik het wist stonden we bij Nintendo in Nieuwegein, samen met vier andere gelukkigen en Rode Jas Kevin. Onder het genot van een colaatje, mini-stroopwafels en M&M’s kregen we een 3DS XL in onze handen gedrukt om die versie te testen. We hadden al gelijk toegang tot alle soorten wapens, dus ik kon al meteen aan de slag met de dual blades en Henky kon meppen met een doedelzak. Vervolgens werden we in twee groepen verdeeld om de multiplayer te spelen en kon een iemand ook met de WiiU-versie aan de slag. En zo’n beeldvullend monster ziet er toch behoorlijk indrukwekkend uit op een HD-tv. Terwijl we aan het spelen waren werden we ook nog een gefilmd en geïnterviewd door een ploeg van Nintendo, wat dus resulteerde in halve antwoorden en vele onnodige sterfpartijen. Oke, dat lag niet aan de filmploeg. Ondanks dat we zo vaak dood gingen heb ik mij ontzettend veel vermaakt met de game en zal het voor mij dan ook de reden zijn om een WiiU aan te schaffen. Kan ik ten minste lekker rustig doodgaan op mijn zolderkamertje."

Anne

"Het was voor mij de eerste keer dat ik op het hoofdkantoor van Nintendo een game mocht gaan testen, best spannend dus! Eenmaal binnen werden ik en de andere aanwezigen in de ontvangstkamer wachtend gehouden. Daarna werden we naar de game-lounge-kamer van Nintendo gebracht waar normaliter gamejournalisten de game spelen. Na drie uurtjes gespeeld te hebben op zowel de 3DS als de WiiU versie van Monster Hunter 3 ben ik nog meer overtuigd dan ik eerst was; ik koop hem dan ook op dag 1 van de release. Dat de game in Japan al circa anderhalf jaar uit is en dat wij zolang hebben moeten wachten is wel heel zuur.. maar ach, dat is natuurlijk wel de schuld van de verrekte Fransen, Italianen, Duitsers en alle andere volken die niet zonder een vertaalde versie kunnen."

Alicia

"Ik was één van de gelukkigen die naar het kantoor van Nintendo mocht afreizen om Monster Hunter 3 Ultimate uit te proberen. Voor mij was dit een soort kinderdroom die uitkwam: dino’s en Nintendo waren in mijn jeugd toch echt wel mijn favoriete onderwerpen. En wat een fantastische dag was het. Met mijn twee medehunters hebben we in totaal wel vier verschillende beestjes kunnen slachten, en dat nog wel in het zwakste armor uit de game (het equivalent van wat theedoeken om je middel binden). We hadden helaas geen tijd om materialen voor betere bepantsering en wapens te verzamelen en om dan alsnog een Royal Ludroth in elkaar te meppen is toch wel een prestatie! Zowel de lokale multiplayer over drie 3DSen als de crossplay functionaliteit tussen twee 3DS'en en een Wii U hebben we uitgeprobeerd en ik moet concluderen dat ik positief ben verrast over hoe stabiel de verbinding bleef. Na dik drie uur monsters opjagen, gillend wegrennen voor Rathians die spontaan op bezoek kwamen en elkaar de lucht in slaan met hamers en zwaarden, kan ik maar één ding concluderen: 22 Maart pak ik zeker weer een Great Sword op, dan is voor mij namelijk het jachtseizoen weer geopend!"

Dit artikel delen

Over de auteur

- -

Reacties

 • TL;DR, wel tof dat er zulke dingen met members wordt gedaan.

 • Ik kwam alleen om te zien of Ralph weer belachelijk op een foto staat. Niet teleurgesteld in dat opzicht.

 • Tapdans Ralph strikes again

 • :lol:

 • Ik ben zo ongelofelijk voorspelbaar! D:

 • Nice! Ziet eruit als een zeer goed gespendeerde middag. En op het hoofdkantoor kunnen zijn van Nintendo is toch ook wel een speciale eer :D Trouwens, Anne slaat daar echt de spijker op de kop met de reden waarom alles hier zo laat heen komt.

 • Leuk gedaan IG en ninty, mooie actie voor echte fans!

 • Oeps, vergeten mijn stukje in te sturen. Eigenlijk heb ik niks toe te voegen; Ik kijk uit naar de game, het was een gezellige middag en ik weet dat er heel veel uren in deze game gaan zitten. :D  Leuke foto weer Ralph :D

 • Helaas heb ik niet veel tijd gehad om een stukje in te sturen. Het was een geweldige middag, en ik kijk erg uit naar deze game. Ik zie iedereen vast nog wel eens in de online multiplayer verschijnen ;)

 • Mooi dat jullie een leuke middag hebben gehad met een game die mij ook best leuk lijkt.

 • Beetje jammer dat er niet bij staat welke leden het zijn, aan echte namen heb ik zo weinig.

 • Ik ben Ralph, dat wist jij natuurlijk nog he-le-maal niet. Nu wel. Gelukkig maar.

 • Klonk als een geslaagde middag. Zit zelf ook heel erg te wachten op MH3U! Nog een weekje wachten.

 • Ik heb gister mijn Wii U MH3U besteld :D

 • Wat een leuke actie inderdaad!
  Ik denk dat ik deze aan mij voorbij laat gaan, maar zeker leuk voor de fans.  Wat een gekke WiiU console trouwens, op de foto ;)

 • Ziet er gezellig uit, maar hebben ze maar 1 WiiU op het kantoor of wat?

 • Ze hadden er twee die we konden gebruiken. Ze zullen er vast nog meer hebben.

 • Altijd tof member acties

 • leuke actie IG en een leuk stukje :)

 • G E N E R A L - D I F F E R E N C E S
  Supports 1080p resolution
  3DS and Wii U games are able to connect and play together locally.
  G-Rank difficulty adds new challenges
  New companion, Kayamba, joins alongside Cha-cha.
  A companion can now join you in online mode if there is an empty slot.
  Awards, similar to achievements, for completing certain tasks. (44 in total)
  Supports text chat via with gamepad (no longer requires USB keyboard, though that is an option alongside built-in voice chat)
  A new feature called Target Camera allows hunters to center the camera on nearby large monsters
  Touch screen can be used for item combining and map/menu  A R E A S
  *Sacred Land now has a ballista weapon for use
  *Tower 3 area from Freedom Unite. Arena like area where rare monsters can be fought (Silver Rathalos, Gold Rathian, etc.)
  *New Mountain Peaks area from Portable 3rd. Entire zone comparable in size to the other levels, with 9 sub-areas.
  *New town, Tanjia Port, replaces Loc-Lac City.
  *New 100% exclusive area, Disastrous Sea, is where players will fight Guran-Miraosu  W E A P O N S / A R M O R
  *4 new weapon types: Dual Sword, Gunlance, Hunting Horn and Bow. All the weapons from Tri return.
  *A new element "blast" is added to the game.
  *G-rank versions of old armor receive graphical overhaul and look noticeably different
  *New armor sets from all the new monsters
  *New weapons from all the new monsters  S M A L L - M O N S T E R S
  Gargwa, a round bird.
  Zuwaroposu, a swamp herbivore.
  Bullfango, a wild boar.
  Anteka, an elk-like monster.
  Furogi, a relative to the jaggi with a poison element.  L A R G E - M O N S T E R S
  Japanese unconfirmed names in quotations
  Plesioth, The Underwater Terror, Master of the Giant Lake
  Lagombi, a white rabbit beast
  "Dosufurogi", The Great Froggi
  Duramboros, the Hammer-Tail wyvern
  Nibelsnarf, Hunter Eater
  Nargacuga, the Living Shadow, Black Beast
  Arzuros, the blue bear beast.
  Volvidon, the volcanic armadillo
  Zinogre, the thunder wolf wyvern.
  Brachydios, the crushing wyvern
  "Guran-Miraosu"  L A R G E - M O N S T E R - S U B S P E C I E S
  These are monsters with slight variations to their attacks and behavior. While some are hardly changed at all, others are changed enough that they deserve to be counted as a unique monster. (But we won't!)  ===Crimson Qurupeco===
  *Dwells in subtropical zones, such as the Volcano and the Flooded Forest.
  *Red and blue in color.
  *Unique flints
  *Generates electricity instead of fire
  *Can create a blinding flash
  *Roar requires earplugs to block
  *New song causes other monsters to enter rage mode
  *Frequently summons Narcacuga.
  *Larger and more aggressive  ===Royal Ludroth Subspecies===
  *Purple coloration
  *Can inflict poison with its swipe, spitting balls, releasing poison from mane etc.
  *Breathes poisonous gas when enraged
  ===Jade Barroth===
  *Blue and Green coloration
  *Lives in the Tundra
  *Does U-turn charges
  *Can inflict Snowman status
  *tosses 3 chunks of debris at hunter with its head
  *slams head, causing ice to shoot out  ===Gigginox Subspecies===
  *Golden-green color
  *Still resides in Tundra only
  *No body slam, instead creates an electric field like Lagiacrus
  *Lays exploding eggs of electricity instead of hatching giggi.
  *Can inflict paralysis  ===Uragaan Subspecies===
  *Metallic in nature as opposed to rock
  *Can inflict Soiled status
  *Can appear on the Deserted Island (in addition to Volcano)  ===Barioth Subspecies===
  *Orange-yellow color
  *Lives in Sandy Plains
  *New tornado attack, creating a dust devil  ===Agnaktor Subspecies===
  *Coated in ice
  *Lives in Tundra
  *Shoots water/ice beam that can sweep side to side
  *Can inflict Iceblight and Waterblight
  *Armor works opposite of normal Agnaktor–gets softer as it burrows
  *Smaller overall than normal Agnaktor though its beak appears bigger.  ===Azure Rathalos===
  *Bluish/Green color
  *Higher stamina
  *Considerably more aggressive
  *Weakness is wings instead of head  ===Silver Rathalos===
  *Silver, reflective coating
  *Extremely high stamina/aggressiveness
  *Very rare, usually only fought events
  *Roar requires HG Earplugs to block
  *Tendency to stay airborne longer than usual  ===Pink Rathian===
  *Pink coloring
  *Stronger attacks
  *More armor
  *Higher health
  *Emphasizes tail attacks more  ===Gold Rathian===
  *Gold coloring
  *Exceptionally hard shell, difficult to pierce (Yes we know gold is a very soft metal)
  *Roar requires HG Earplugs to block
  *Can link a backflip attack to a fireball
  *Can perform a surprise backflip as she's getting up from being knocked down  ===Black Diablos===
  *Technically not a subspecies, this has been confirmed to be a female Diablos
  *Black coloring
  *Stronger attacks, though it shares the same movepool as normal Diablos.  ===Ceadeus Subspecies===
  *Darker coloring
  *Has 2 big horns instead of 1, totalling 4 horn carves
  *2nd water beam attack the sweeps side to side instead of up and down
  *50 minute limit as opposed to 30
  *More agile in the water, can quickly ascend to the top of ruins
  *Cannot be repelled, must be slain
  *Limited only to the final area, does not travel through the ruin.  ===Lagiacrus Subspecies===
  *White coloring
  *Spends a lot more time on land  ===Lagiacrus Rare Species===
  *Dark indigo coloring
  *Extremely rare, fought in the underwater ruin
  *Always in a fully charged state
  *Spins rapidly in circles, creating whirlpools
  *Much stronger electrical discharge attack with wider radius
  *5 carves instead of the usual 3
  *Immune to traps and cannot be captured  ===Jhen Mohran Subspecies===
  *Purple coloring
  *Fought in the same manner
  *Different attack order
  *One new attack, spewing out sand.  ===Green Plesioth===
  ===Rust Duramboros===
  ===Green Nargacuga===
  ===Nargacuga Rare Species===
  ===Stygian Zinogre===
  As these are new monsters to the Tri player, I will not elaborate on their subspecies.  S U M M A R Y
  Technically, this is an expansion of Tri, but it is an amazing one at that. 4 new weapon types, 11 completely new unique monsters, and in total over 50 monsters including rare and elusive subspecies with different attack pools and habitats, and dozens of new armors and weapons to collect make this the 'ultimate' hunting experience.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren