1. IGTV: Inside Talk - Week 11 over Controverses, censuur & SimCity

IGTV: Inside Talk - Week 11 over Controverses, censuur & SimCity

In deze aflevering van Inside Talk bespreken Kevin, Rob en Lars de volgende onderwerpen:

Controverses en censuur in videogames, Is Assassin's Creed 4 een volwaardige game of niet? En de problemen rondom SimCity. Een lange aflevering, dus ga er lekker voor zitten!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik blijf erbij dat AC4 me een beetje het twijfelen brengt. Ik hoef geen spel dat om een extra in deel 3 is heengebouwd. Vraag me af of Edward echt onderwater kan zwemmen (is dan de eerste assassin die dat kan) en wat dit gaat opleveren. Endless Ocean tafarelen? Is het enkele zwemmen door onderwatergrotten fijn? De screenshots van het eiland waar Edward zich op bevond waren overigens best sfeervol dus daar maak ik me geen enkele zorgen over.

 • Top aflevering weer mannen!  Gezeik op games blijft toch wel, zolang het de 'nieuwe' grote entertainment groep is. Dit hebben films en muziek ook meegemaakt. Die zijn er beide goed doorgekomen, dus ik heb goede hoop voor games! :D  Ik ben nooit fan geweest van AC. Ik vind de achtergrond van de game altijd wel leuk (behalve bij deel 3 en 4). Maar de gameplay vind ik verschrikkelijk. En aangezien dat nooit (ook maar iets) verandert is, laat ik de games lekker liggen. Vind het ook wel een beetje jammer dat Ac een beetje een melkkoe geworden is.
  Ik hoorde even vlug een AC in feodaal Japan voorbij komen….als dat gebeurt en haal ik die AC meteen in huis! Dan wint de setting het zeker tegenover de gameplay.

 • Ja met je eens, ik hoopte dat ze met 4 richting japan gingen maar helaas niet

 • hier ben ik het totaal nou niet mee eens.
  ik vind zelf dat AC echt het schoolvoorbeeld is voor hoe een game zou moeten zijn en dat AC een uitmelkertje geworden is daar ben ik het finaal niet mee eens
  ik ben het wel met je eens dat het leuk zal zijn als AC zich een keertje in Japan afspeelt maar deze tijd is ook geweldig  ben alleen wel nieuwsgierig hoe ze piraten met Assessins gaan verwerken want Assessins zijn over het algemeen goed en piraten zijn nou niet de vriendelijkste mensen

 • Assessins is niet goed hoor. :]

 • @tom
  Ik ben het alleen met hem eens wat betreft het japangedeelte en dat de achtergrondinformatie vet is:)

 • Idd Kerel. Voorheen heb ik Assassins Creed 2 gespeeld en die vond ik best aardig. Bij launch AC3 gekocht en amper uit het begin stuk gekomen. Vind de game volledig bout en lijkt amper nog op wat het eerste en tweede deel was.

 • In een column of in een film mag je zo racistisch en eikelig zijn als je wilt en ook racisme tegen de islam is "gewoon", maar in games en tegen joden/donkeren mag niks meer!

 • Racisme tegen de Islam is "gewoon"? Gast, als er ergens ook maar een fotolijstje van de heilige profeet mohammed verschijnt in een game of film, dan staat de hele moslimwereld al op zijn kop!

 • @bobbie bob .Films en games kennen hun grenzen.Ze weten gewoon wat wel en niet moeten.En joden/islam/slaven is te controversieel in een game.Dus dat gaat ook nooit gebeuren.

 • Het is niet dat het niet mag, maar als ze het wel doen dan worden ze direct bedreigd middels youtube filmpjes en massale boycot door terroristische figuren in het Midden-Oosten.  Dus daarom doen ze het liever niet, want dat kost klanten. Beter houden ze iedereen te vriend, dat verkoopt beter.

 • Denk persoonlijk dat EA er gewoon weer mee weg komt met Simcity trammelant. Het is niet echt de eerste keer dat EA zo iets doet. En naar 10 keer hen en weer praten. komt de |"waarheid" boven tafel komt. EA vindt denkelijk de gratis reclame wel erg handig.  Het principe van always online is niet echt nieuw maar ook niet echt handig. Ik snap heel goed dat je online je speel moet registeren en dat je zo nu en dan gecontroleerd wordt. (anders heb je aan 1 sleutel voldoende). Het controleren van je key gebeurd in vele software pakket ook al heb je niet door.  Als EA het zelfde zou gaan doen als steam (deze controle ook of je wel of niet online bent. Uit mijn hoeft een keer in de 2 3 dagen mocht je client altijd aan hebben staan) • sponsored by The Coca-Cola Company? Haha  Dat blikje komt wel heel gecentreerd in beeld ;)

 • Echt een orginele opmerking man.
  Dit is echt nog nooit eerder gezegd.

 • InsideGamer, hebben jullie dit al gezien?
  http://www.kickstarter.com/projects/1…
  Misschien wel leuk voor een artikel. En ook heel belangrijk, want ik heb er een hard hoofd in, of ze die 250k gaan halen.

 • Hebben jullie de Annoyed Gamer gezien van Gametrailers dit weekend? Ook bij de Invisible Walls wordt er nog over gesproken. Maar ik denk niet zo zeer dat het om hetgene wat er gebeurd gaat in GoW, maar meer om de naam van de trophie. Buiten het feit dat GoW idd een hele platte game is, maar heel vermakelijk (vind de games zelf heel erg leuk), betekent natuurlijk niet dat de trophie nog steeds een super domme naam heeft. Lars had het ook al over de Brocode, maar het moet toch wel duidelijk zijn dat bijvoorbeeld in HIMYM het wordt uitgelachen en niet wordt beschermd. Het is in Amerika iets wat hoort bij College en tieners. Nja, de gasten van Gametrailers kunnen het beter uitleggen. Ik wil btw niet zeggen dat het niet kan, maar meer dat het een platte naam is voor een trophie.

 • Wat ik in de EA discussie mis is het volgende:
  Sim City wordt door gamers vaak vele, vele jaren gespeeld. EA staat er bekend voor dat ze regelmatig servers sluiten. Als dat gebeurt met deze game kan je de game dus nooit meer spelen. Zoals veel verzamelaars van games regelmatig terug willen en kunnen grijpen naar hun oude games die ze dan nog prima kunnen spelen, zullen we straks een collectie waardeloze games hebben die nooit meer te spelen zullen zijn.

 • Ach dat altijd online vind ik nog niet eens het grootste punt van simcity, dat wist iedereen al van tevoren en mocht je dat niks vinden dan moet je er nu niet over klagen als je hem hebt gekocht. Grootste punt van kritiek is gewoon de gameplay zelf. Die zit vol met bugs en vage designkeuzes (Bijvoorbeeld het fake aantal inwoners).

 • Lars is goed

 • Als Sim City echt niet wilt dat het spel gekraakt word, moeten ze eens contact opnemen me Sports Interactive hoe zei dat doen, FM2013 is nog altijd niet gekraakt :') net zoals PCM2013 dus het kan WEL zonder online te hoeven gaan (Y)
  En zo hoort het

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren