1. IG's Collectors Corner – Lucas' verzameling

IG's Collectors Corner – Lucas' verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we een verzamelaar en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Een blik in de gameroom van Lucas is voldoende; we hebben hier te maken met een diehard Nintendo-fan. Kasten vol games en consoles van de spellenmaker begroeten de bezoekers meteen bij binnenkomst. Vooral Pokémon in alle kleuren van de regenboog en actieheld Link nemen naast de vele consoles een belangrijke plek in. Door zijn verzamelaarsmentaliteit is vrijwel alles ook nog eens netjes bewaard gebleven in het oorspronkelijke doosje. Want deze de deur uit doen zoals zijn broers deden is voor hem zeker geen optie!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Eigenlijk verzamel ik alles wat met Nintendo te maken heeft. Of het nu nieuw of oud is, zolang er Nintendo op staat vind ik het prima. Games waar ik vooral naar op zoek ben zijn van Nintendo-series als Super Mario, Donkey Kong, Metroid, F-Zero, Kirby, StarFox, Pokémon en (in het bijzonder) The legend of Zelda.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

In mijn jeugd hadden mijn broers een Super Nintendo en een vriend uit m'n klas had een Nintendo. Ik speelde het liefst een potje Super Mario maar toen Pokémon Red en Blue eenmaal uitkwamen deed ik niets anders meer dan Pokémon. Zelda was destijds iets te moeilijk, maar ik keek altijd met mijn broer mee als hij weer een paar levels verder kwam.

Wat ik wel meteen anders deed dan mijn broers was het verzamelen. Zodra mijn broers een nieuwe game kochten gooiden ze het doosje altijd weg. Toen ik eenmaal mijn eerste game kreeg bewaarde ik het doosje. Toen mijn neef zijn verzameling games een keer liet aan me zien en ik zag hoe netjes zijn games eruit zagen besloot ik om ook zo met mijn games om te gaan.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Alles wat met The legend of Zelda te maken heeft vind ik mooi, maar m'n favoriete verzamelobject is de Super Mario 3DS. Ik deed in die tijd wel eens mee aan een prijsvraag, maar dit leverde eigenlijk nooit iets op. Tot Nintendo een prijsvraag hield over exclusieve Nintendo 3DS-consoles. Per twee games die je registreerde maakte je één keer kans. Omdat er op dat moment nog niet zulke goede spellen waren heb ik er toen ‘slechts’ twee geregistreerd. Nog nooit wilde ik zo graag een prijsvraag winnen! Gek genoeg won ik ook nog. Wat design betreft is het geen mooie 3DS, maar door het geluk maakt dit object wel heel bijzonder.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Wil graag het Club Nintendo Zelda-beeldje en meer Limited Edition Zelda's zoals die van de Oracle-games, Majora's Mask of Ocarina of Time. Tot die tijd maar wachten tot ik de loterij win.

Hoe lang verzamel je al?

Eigenlijk voor zolang ik mij kan herinneren. Als het gaat om specifieke games voor de verzameling dan denk ik sinds mijn tiende jaar ofzo.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Fantastische verzameling!!
  Ik heb vroeger ook zo'n kleine TV gehad waar ik altijd de N64 op speelde. Good times :')

 • Daar in Emmer-Compascuum verkopen ze nog steeds geen HD-TV's toch?

 • Gast, wat heb ik jou in godsnaam aangedaan dat je zo'n kut opmerking maakt -_-  En wie zijn die vijf idioten die je reactie hebben geliked?

 • Mn 5 joke accounts

 • Jij bent echt te triest gewoon, bah.

 • HD-TVs zijn zo 2007 , PC monitoren zijn in.  Je zou bijna denken dat deze verzamelaar van Zelda en pokemon houd .

 • Erg mooie verzameling! :)
  Heb je nu alle pokemon games in je bezit? (op green na)

 • Green zie je precies in het midden van de foto. Tweede rij van boven.

 • Ik denk dat hij de originele Green bedoeld uit de eerste generatie pokémon games. Als ik me niet vergis is die alleen in Japan uit gebracht, klopt dat?

 • Ja precies alleen in Japan. Iets andere sprites dan dat wij die kennen van red en blue. En green is dus te zien in het midden van de foto tussen red en blue onder de Japanse gold.

 • Verrekt ja, je hebt gelijk :P Die had ik nog nooit eerder gezien :P

 • Nu ik dat zie, heb ik er spijt van dat ik mijn Nintendo 64 heb verkocht. :( Kon gewoon 30 euro vragen voor Majora's Mask met de gouden cardridge… terwijl ik alles had verkocht voor 10 euro. -__-'  Edit: Nette verzameling hoor! I'm jealous.

 • nostalgische momenten komen weer boven drijven..
  Erg mooie verzameling hoor..

 • Seriously though, why so many Wii's :-p

 • Knappe verzameling.

 • Hele gave verzameling :)

 • Vette collectie

 • Mooie verzameling. Al die Wii's ook XD

 • UHU die zal zich niet vervelen xd eens da ge die allemaal hebt uitgespeeld xd

 • Wat een schitterende verzameling, om jaloers op te worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren