1. DuckTales: Remastered Preview

DuckTales: Remastered Preview

DuckTales: Remastered is waarschijnlijk de grootste aankondiging van PAX East. Dat klinkt een stuk minder indrukwekkend dan de aankondiging van Metal Gear: Ground Zeroes vorig jaar, maar jongens, wat heb ik een kippenvel moment beleefd tijdens die aankondiging. In een zaal met 1500 man werd iedereen helemaal gek toen de game werd aangekondigd, om de themesong daarna uit volle borst mee te zingen (iets waar ik overigens niet aan mee heb gedaan, ik zing instinctief de Nederlandse variant).

Nostalgie

Het enthousiasme komt vanuit de jaren van de NES, toen het origineel verscheen. DuckTales was één van de beste games die je op dat platform kon krijgen. De platformer was origineel in plaats van de zoveelste Mario-kloon, had een fantastische soundtrack en was uitdagend, zonder echt frustrerend te zijn. Deze remake behoudt een hoop van die elementen en voegt daar wat andere dingen aan toe.

Zo speel je nog altijd met Dagobert Duck, die met zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak en zijn nichtje Lizzie op avontuur gaat. Oom Dagobert is op zoek naar de vijf grootste schatten ter wereld en moet tijdens die zoektocht afrekenen met de Zware Jongens en Zwarte Magika. In de demo die tijdens PAX beschikbaar was, ben ik aan de slag gegaan in het zogenaamde Dracula-level.

Anderhalf uur in de rij

PAX East is een consumentenbeurs en dat betekent dat je als media geen voorrang krijgt om games te spelen. Dat werkte verfrissend, wij zijn als media namelijk best wel verwend, maar zorgde er wel voor dat ik anderhalf uur in de rij heb gestaan om een paar minuten met de game te stoeien. Capcom was zo handig geweest om slechts één console met de game mee te nemen…

Bij aankomst van het ‘verlaten’ kasteel gaan jouw neefjes er gelijk van door om op verkenning te gaan. Lekker dan, sta je er mooi alleen voor en bij binnenkomst merkt Oom Dagobert dat het kasteel helemaal niet zo verlaten is. Overal zijn spoken en skeletten te vinden die de rijkste eend van Duckstad willen afmaken. Gelukkig heeft Oom Dagobert de beschikking over zijn vertrouwde wandelstok. Hiermee kan hij een slaande beweging maken om op die manier bepaalde schatkistjes open te slaan, waar diamanten in zijn te vinden, maar ook is hij te gebruiken als een pogo-stick.

Ducktales gameplay

En op het moment dat je dat gebruikt komt de typische Ducktales-gameplay het beste tot zijn recht. Je springt door de levels heen, waarbij timing van essentieel belang is. Je moet op het juiste moment op het hoofd van de vijand landen of al springend over een kuil met stekels hoppen om niet het leven te laten. Het is echt een stuk pittiger dan dat je zou denken en is echt wat anders dan de andere platformgames die ik ooit heb gespeeld. Het is een unieke manier van spelen, die zowel nostalgie aanwakkert in de oudere spelers, alswel nieuwe spelers gaat boeien.

Uiteindelijk heb ik een paar bazen verslagen, wat geheime gangen ontdekt en een ouderwets ritje in een mijnkarretje afgelegd. Bij dat laatste stuk moet je op het juiste moment bukken bij lage obstakels en springen om extra diamanten op te pakken.

De HD-versie zit gewoon heel erg goed in elkaar. De levels zijn precies zoals je ze herinnert, maar dan met veel mooiere beelden en lichteffecten. Ook komt door de verbeterde graphics het cartoon-gevoel veel beter naar voren. Voor de Amerikaanse spelers wordt dat nog eens versterkt door het feit dat de stemmen zijn ingesproken door dezelfde stemacteurs van de televisieserie, maar aangezien wij altijd de Nederlandse versie hebben gekeken, hebben we daar geen speciaal gevoel bij.

Bovenop de avonturen die je al kende, zijn er ook wat nieuwigheden te vinden in deze remake. Zo is er bijvoorbeeld een tutorial die je leert hoe je het beste kunt springen met de wandelstok van Oom Dagobert, is er een interactief museum waar je al jouw prestaties kan bekijken, en heb je de mogelijkheid om zelf in het pakhuis van Oom Dagobert te zwemmen.

DuckTales: Remastered is eindelijk eens een HD-remake die ik echt wil hebben. Het brengt de avonturen van vele jaren geleden op een geweldige manier weer tot leven, het ziet er uitstekend uit en het is gewoon heel erg leuk om te spelen, dankzij de unieke gameplay. Deze zomer komt de game uit en kun je hem zelf uit proberen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Je hebt me enthousiast gemaakt Jelle! Klinkt super!

 • ik heb de Gameboy versie nog! Heb ik van de week na het eerste nieuws van de remake meteen ff gespeeld. Waar ik 'm vroeger in één ruk zonder af te gaan uitspeelde, kwam ik nu niet eens door het eerste level :P

 • vroeger super leuk.. weet niet of ik dat nu zo vind maar was echt leuk

 • Heb het origineel nooit gespeeld, maar het is Donald Duck en staat bekend als een uitstekende game. Genoeg redenen om me eraan te wagen dus!

 • * Dagobert Duck

 • Ok die was wel heel erg dom van me :lol:

 • Deze ga ik zeker kopen.
  Nostalgie ten top, beste tekenfilmserie (op tv) ooit en aangezien deze makkelijker zal zijn dan die op de nes heb ik zowaar ook kans op het uit te spelen :P

 • Gummi Beer FTW!!!  Historisch belang  De avonturen van de Gummi Beren is eigenlijk de eerste animatieserie in zijn soort. Het was Disneys eerste grondige inzet voor televisieanimatie en met resultaat: geen enkele televisieserie in het westelijk halfrond had een gelijke beeldkwaliteit en detail. Voor het midden van de jaren tachtig was de kwaliteit ongeëvenaard, zelfs in vergelijking met veel Japanse animatieseries. De sterke opkomst van animatieseries eind jaren tachtig en gedurende de jaren negentig wordt door veel animatiehistorici toegeschreven aan Gummi Beren.  Invloed van de Gummi Beren  Gummi Beren was de voorloper en springplank voor klassiekers zoals DuckTales, Darkwing Duck, Rescue Rangers, Talespin en Gargoyles. Hoewel al deze voornoemde series vaak meer budget en tijd kregen, wordt De avonturen van de Gummi Beren beschouwd als het prototype van al de series die erop volgden. Gummi Beren was de aanzet van een trend die door DuckTales nog verder in een stroomversnelling werd gebracht. Desalniettemin was Gummi Beren een grote gok die zich ruimschoots terugbetaalde op lange termijn.  Ducktales,Gummi Beren nu elke middag nog steeds te zien op Disney Junior!!!  Gummi Beer intro: http://www.youtube.com/watch?v=I-4AfJ…  Ducktales intro: http://www.youtube.com/watch?v=eHk5Zs…

 • Ik heb het stukje gelezen en om het kort te houden. Jelle zegt : KOPEN !

 • DuckTales is fantastisch en Wayforward levert meestal wel goed werk af. Ik ben alleen bang dat ze teveel aan de game gaan knoeien. Die voice-overs hadden van mij bijvoorbeeld niet gehoeven.

 • Nostalgie ten top.. De GB versie helemaal scheel gespeeld dus dat moet deze ook vast wel goed gaan komen..

 • k vond de oude pc versie ook zo tof dat je sneller schatten moest vinden als die schotse eend, ben zn naam even kwijt

 • Govert Goudglans

 • Dago is zelf toch ook van Schotse origine?

 • Govert komt (volgens de strips van de Rosa) uit Afrika ;)
  Dagobert komt idd uit Schotland.

 • Het origineel vroeger wel gespeeld, ik kan me vooral herinneren dat het heel makkelijk was. Toch best vermakelijk al moet ik zeggen dat ik twijfel of het spel nu nog steeds leuk is.

 • Op de NES?
  Kan me nauwelijks voorstellen dat je die makkelijk vond… (ja of je moet toevallig keer op keer precies het juiste pad gekozen hebben)

 • Ik ken alleen de NES versie. En die vond ik nou niet echt moeilijk, helemaal niet vergeleken met andere spellen uit die tijd (Metroid, Megaman enz).

 • Ben benieuwd wat ze met de muziek gaan doen in deze remake.
  Het orgineel bezit namelijk een lekkere tune in het maan level.  TMNT: turles in time had ook dikke tunes toen de tijd op de snes, maar dat daar een remake van kwam is er niets meer van de muziek overgebleven.  Misschien toch maar voor de old-skool gamers de mogelijkheid om retro sounds te activeren. Bij sommige games kunnen we namelijk er ook voor kiezen om de japanse stemmen te selecteren.

 • Goede suggestie!
  Ik heb vaak ook goede herinneringen aan de oude muziek, een remake kan hetzelfde gevoel niet naar boven brengen zonder de oude muziek.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren