1. Luftrauser Preview

Luftrauser Preview

De Nederlandse studio Vlambeer timmert lekker aan de weg. Na de successen van Super Crate Box en het onlangs uitgebrachte Ridiculous Fishing, brengen zij nu Luftrausers naar de PC, Linux, Mac, PlayStation 3 en ook naar de PlayStation Vita. Op PAX East hebben we de game even kunnen spelen.

Maar stiekem hadden we dat daarvoor al gedaan. Luftrausers is een paar jaar geleden al uitgebracht als Flashgame, is vandaag de dag nog steeds te spelen. De versie die nu ontwikkeld wordt is wel een stuk uitgebreider.

Het eerste verschil is natuurlijk de grootte van de game. Luftrausers op een grote televisie spelen is al gelijk een stuk interessanter dan hem op een klein flashschermpje spelen. Bovendien zorgt het grotere scherm er voor dat er veel meer op het scherm kan worden getoond en daar heeft de ontwikkelaar dankbaar gebruik van gemaakt. Waar het er in de flash-versie nog rustig aan toe gaat, daar wordt je in de ‘grote’ versie echt doodgegooid met vijandige vliegtuigen, homing missles en afweergeschut. Het ontwijken van al deze bommen en granaten is al een prestatie op zich.

Maar dat is natuurlijk niet het doel: je moet proberen zoveel mogelijk vijanden af te schieten om op die manier zoveel mogelijk punten te verzamelen. En als je dan dood gaat, dan probeer je het gewoon nog een keer. Door de simpele besturing van de game - de pijltjes gebruik je om te vliegen en de actieknop om te schieten - is de game heel goed te begrijpen en is de drang om hem voor een tweede keer op te starten heel hoog.

Daarbij heb je elk potje de keuze om je vliegtuig te customizen. Er zijn drie sliders, waarbij elke slider je vijf keuzes geeft. Uiteindelijk zijn er dus 125 verschillende soorten vliegtuigen te maken, waarbij je de ene keer met een zware bommenwerper rond vliegt, die langzaam is maar wel wat kogels kan incasseren, om de keer daarop met een razendsnelle fighter met laser door de lucht te vliegen.

Luftrausers heeft de potentie in zich om zo’n game te gaan worden waar je altijd naar terug grijpt als je even niks te doen hebt. Het heeft een leuke visuele stijl, de gameplay is simpel maar verslavend, en het is verfrissend om met de verschillende soorten vliegtuigen te experimenteren. Ik heb met veel plezier de game gespeeld en nadat ik klaar was ben ik een tijdje blijven kijken. Iedereen die er mee aan de slag was gegaan verliet de stand met een vrolijk gezicht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • MEIN LEBEN!

  • Waarom zeg je mijn leven?

  • WAS IST LOS MIT DEIN LEBEN?

  • Random Wolfenstein kreet

  • Ich werde getroffen!

  • Ah het was een flash game. Dacht al, heb dit eerder gezien :P Heerlijk voor tussendoor!

  • Hmm, nu is me nog niet honderd procent duidelijk wat je met deze game moet doen na het lezen van het artikel. Ik zie alleen maar besturing en verschillen. Ik neem aan dat je alleen maar vliegtuigjes kapot moet schieten en niet het schip op die screenshot?

  • Hmm, nu is me nog niet honderd procent duidelijk wat je met deze game moet doen na het lezen van het artikel. Ik zie alleen maar besturing en verschillen. Ik neem aan dat je alleen maar vliegtuigjes kapot moet schieten en niet het schip op die screenshot?

  • Nu is me nog niet duidelijk wat de game nu precies inhoudt. Moet je op vijandige vliegtuigen schieten of op het schip?

  • Toch wel een hoop aandacht voor een game als deze, goed dat jullie ook dit soort games de gewenste aandacht geven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren