1. Deus Ex: Human Revolution Director's Cut Preview

Deus Ex: Human Revolution Director's Cut Preview

Wii U-bezitters krijgen dit jaar de kans om één van de beste games uit 2011 te spelen: Deus Ex: Human Revolution, die als een heuse Director’s Cut uitkomt. De remake kent bazengevechten die niet zo achterlijk moeilijk zijn, een aantal nieuwe levels en natuurlijk enkele functies speciaal voor de Wii U Gamepad.

In Deus: Ex Human Revolution kruip je in de huid van Adam Jensen, die als beveiliger voor het bedrijf Sarif Industries werkt. Aan het begin van het spel gaat het daar helemaal mis, met als gevolg dat Jensen verongelukt. Een operatie volgt, waarbij Jenssen wordt uitgerust met een aantal Augmentations: handige technische hulpmiddelen, waardoor Jensen een voordeel heeft ten opzichte van iedereen die hem en Sarif Industries kwaad wil doen. Hoe je het complot dat volgt tot in de details oplost, mag je bijna helemaal elf weten. Je kunt je in de game specialiseren tot een moderne Rambo of juist sneaky te werk gaan en op die manier de antwoorden op de vragen te vinden.

Dit avontuur kun je met een paar mooie tweaks dus ook op de Wii U spelen, maar van die tweaks hebben wij in onze speelsessie op PAX East helaas niks mee gekregen. We hebben het tweede level van de game mogen spelen, wanneer Jensen net weer begint te werken bij Sarif Industries en kunnen daarom maar een beperkt aantal conclusies trekken.

De eerste is dat er visueel net zoals op de Xbox 360 en PlayStation 3 uitziet. De omgevingen scherp en voorzien van een cool Cyberpunk stijltje, de omgevingen vol leuke details en de animaties naar behoren. Ook is het goed om te zien dat de framerate niet inkakt wanneer je een machinegeweer gebruikt om alles in een bepaalde ruimte helemaal overhoop te knallen. Het lijkt daarmee een port zonder problemen te zijn. Iets waar bepaalde games rond de lancering nog wel last van hadden.

Het andere punt is de gameplay met de Wii U Gamepad. De radar die daar constant op draaide, helpt enorm bij het plannen van acties. Doordat de radar iets groter is en je hem zo goed ziet, weet je veel beter wanneer de bewakers met hun rug naar je toe staan en jij er langs kan sneaken.

Daarnaast moet je voor sommige Augmentations de Wii U Gamepad gebruiken. Zo is het bij ‘t scannen van de ruimte, waarbij vijanden extra duidelijk belicht worden, noodzakelijk om de Wii U Gamepad omhoog houden en naar de tv te richten. Op dat moment zie je de actie ook direct op je Gamepad in plaats van de televisie. Dit wordt heel soepel gedaan en geeft de game een leuk interactief gevoel.

De Director’s Cut is niet de schokkendste port die we ooit hebben meegemaakt. Het biedt wat leuke extra’s en verliest niets op gebied van techniek. Tegelijkertijd hebben we nog te weinig vernieuwing gezien om het aan te raden aan iedereen die het origineel al heeft gespeeld. Daarvoor zouden we eerst hands-on met de verbeterde baasgevechten moeten gaan. Het is sowieso vooral een gevalletje: ‘Halen als je het spel tot nu toe hebt gemist’.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ‘Halen als je het spel tot nu toe hebt gemist’ is een heel goed advies! Ik heb de game zowel op PS3 als PC en hij staat in mijn top 10 favoriete games die ik gespeeld heb. Echt een top game! • Versimpeld voor de doelgroep?

 • Duidelijk.

 • Duidelijk.

 • Wat ik heb begrepen is dat de boss fights, waar veel commentaar op was (overigens terecht) nu op meerdere manieren te spelen is. Anders dus dan de run and gun methode die in het origineel zat kun je nu ook sluipend je tegenstander omleggen.

 • Ik zou het niet versimpeld noemen, maar gewoon beter bij de game laten passen :)

 • De hele bossfights waren in mijn ogen misplaatst.

 • Dat is grappig want de meeste AAA third party games die niet op Nintendo consoles komen zijn zo belachelijk makkelijk gemaakt omdat het dan niet meer cinematisch genoeg is en jullie na twee keer doodgaan al geen zin meer hebben.  Ik durf te wedden dat een ontwetende gamertroll zoals jij Pikmin 2 al na 2 uur opgeeft vanwege de moeilijkheidsgraad.

 • Ik heb nooit Deus Ex: Human Revolution gespeeld. Mischien toch maar eens een kans geven dan.

 • Dit is er wel een waar de map op je tablet als een meerwaarde klinkt. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren