1. De beste 1 april grappen van 2013 op een rijtje

De beste 1 april grappen van 2013 op een rijtje

Traditiegetrouw proberen ontwikkelaars, uitgevers en media binnen de game-industrie rond 1 april met een grap en een grol de nietsvermoedende gamer in de maling te nemen. Niet iedere poging hiertoe is even geslaagd, maar deze videogame 1 april grappen zijn wel de moeite waard.

Guild Wars 2 in 8-Bit

Kosten noch moeite zijn bespaard voor de 1 april grap van Guild Wars 2. Alleen deze maand kunnen spelers van Guild Wars 2 de wereld in van Super Adventure Box verkennen door deze plek te betreden via Rata Sum. Eenmaal binnen wacht er een retro en kleurrijk eerbetoon aan klassiekers uit het 8- en 16-bit tijdperk op je.

World of Tanks naar de maan

De makers van de gratis te spelen online game World of Tanks kondigde vandaag een nieuwe map aan waarop spelers het met hun tanks kunnen uitvechten op de maan. Volgens Wargaming.net is het mogelijk om op deze map stukken met je tank te zweven door de gewichtloosheid. Juist ja.

Deus Ex: Human Defiance is 8-bit

Van driehoeken naar pixels. Twee ontwikkelaars van Deus Ex: Human Revolution kondigde vandaag extreem trots het vervolg op de geslaagde Deus Ex prequel aan: Deus Ex: Human Defiance. De game heeft een strak nieuw pixelstijltje gekregen, maar er is een klein probleempje. De rest van de studio heeft weinig vertrouwen in Human Defiance dus rekenen de twee ontwikkelaars op de steun van de gamers.

De verborgen diepgang van Dishonored

In deze nieuw vrijgegeven Developer Commentary lichten de ontwikkelaars van Dishonored toe hoe verschrikkelijk diep hun game wel niet is. Wist je bijvoorbeeld dat iedere bewaker in de game gespeeld wordt door iemand op het internet? Echt waar!

Football Manager gaat terug naar zijn roots in 1888

Voetbal bestaat al een behoorlijke tijd, maar alle Football Manager-games richten zich alleen maar op de spelers en teams van nu. Een gemiste kans. De ontwikkelaars hebben vandaag laten weten dat ze hun fout inzien en ze hebben pijn noch moeite gespaard om een realistische simulatie van voetbal te maken anno 1888.

Good old Games’s Retromator 4000

Moderne games een ouderwets tintje geven lijkt de rode draad te zijn tussen alle 1 april grappen van dit jaar. Good Old Games komt met het heugelijke nieuws dat alle games op hun service vanaf nu ook te spelen zijn als pixelbrij of als textadventure dankzij de Retromator 4000.

Super Duper Street Fighter komt er aan

Of dit echt een grap is valt te betwijfelen, Capcom is tenslotte wel heel erg dol op het opnieuw uitbrengen van Street Fighter-games, maar voor het gemak gaan we er van uit dat Super Duper Street Fighter IV geen echte game is. Nieuw is de toevoeging van de Duper-meter waarmee je een Duper-aanval kan loslaten op je tegenstander.

Crusader Kings Z brengt zombies

Ook de strategiegame Crusader Kings ontkomt niet aan een zombie-uitbreiding. Als speler word je in deze uitbreiding de leider van een groep zombies waar je vervolgens Europa mee kan overnemen. Ook nieuw is de mogelijkheid om als overlevende van de zombie-apocalypse je bloedlijn in stand te blijven houden.

Warhound is de nieuwe worker in StarCraft 2

De Warhound werd na de beta van StarCraft 2 uit de game gehaald, maar Blizzard heeft 1 april gebruikt om deze vergeten eenheid in het zonnentje te zetten. Start je vandaag StarCraft 2 op dan zijn al je workers vervangen door Warhound’s.

Gamer is in de paasstemming

Onze concullega’s van Gamer.nl zag de ideale kans om eieren te bespreken aangezien 1 april dit jaar op tweede paasdag valt. Onder andere een interview met de maker van een ei, een review van Kinder Surprise en een aan eitjes gerelateerde prijsvraag.

Journey krijgt Death Match modus

Journey is een schitterende game, maar er ontbrak wel het één en ander. Hoe durft men bijvoorbeeld te zeggen dat de game multiplayer heeft als je elkaar niet eens kan doodschieten. Thatgamecompany belooft beterschap met de Rocket Death Match DLC.

Ben jij nog andere goede 1 aprilgrappen tegengekomen? Laat ze vooral achter in de reacties zodat iedereen er van kan meegenieten!

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.

Reacties

 • Is het niet plaatsen van nieuws jullie 1 april grap?

 • Was er nieuws dan? Behalve alle flauwe 1 april-grappen.

 • hmmm, volgens mij is voor alle nederlanders vandaag een vrije dag dus weet niet waar jij woont? (als je in buitenland woont heb ik niks gezegd)

 • Het is Pasen. Gameland ligt dan even stil.

 • Ah 2de paasdag helemaal vergeten. en ja ik woon niet in nNederland. (Ik woon in de VS)

 • Daar hebben ze ook Pasen.

 • Ik mis deze, warthunder: little ponies in the sky
  http://warthunder.com/en/news/109/cur…

 • Geen tweede paasdag…

 • Inderdaad, daar hebben we gewoon een paasdag net zoals de rest van de wereld, uitgezonderd nederland

 • En België…

 • De 1 april-grap viel al vroeg dit jaar, met het broertje van Mario die het weerwolvenspel verknalde…

 • Die woonde met weerwolven nog in een flat in nl…. -_-
  zoveel leugens is niet gezond

 • Superluigi, hoe durf je je hier nog te vertonen?

 • minecraft 2.0!! facking geniaal, en de word paperclip reference van blizzard

 • Nou als dat geen grap is en ik die info zo effe bekijk. Dan weet ik nog niet of ik die versie wel wil:  - Fakkels kunnen uitgaan.
  - Kippen worden vijanden.
  - Ovens kunnen opblazen als je ze niet goed afstelt.
  - Moeilijkheidsgraad wordt na het instellen van een level definitief en is niet meer te veranderen.
  - een vis in bezit hebben zuigt je health per seconde weg.
  - Val je een kip aan dan krijg je Zelda-style een hele zooi kippen achter je aan.  Toch wat punten die ik liever niet toegevoegd zie worden. En dat terwijl er ook heel veel vet spul bij zitten. Kon je zo'n update maar aanvinken in wat je wel of niet wilt.

 • Ik ben een Nederlander, en tjah die hebben nu eenmaal altijd wat te zeiken: Maar ik vind dit gewoon niet zulke geweldige grappen. Volgens mij valt er met games veel meer te doen. Of heb ik gewoon geen gevoel voor humor? (is ook heel goedmogelijk)

 • Nee, ze vallen tegen idd.

 • Die Super Adventure Box van Guild Wars 2 is echt heel tof!
  Is ook gewoon heel leuk om te spelen. Moet best wel wat werk in hebben gezeten om het te maken.

 • Bij Football manager 2013 kreeg ik een bericht van het bestuur dat er meer dan 500 miljoen te besteden was aan spelers en een stadion. (ingame)
  Uiteraard 1 april. ;)

 • http://www.ign.com/videos/2013/04/01/…  Ik vind 'm hilarisch! :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren