1. 'Xbox 720 moet toch echt altijd online zijn'

'Xbox 720 moet toch echt altijd online zijn'

De nieuwe Xbox-console moet volgens twee anonieme bronnen van Kotaku altijd verbonden zijn met het internet.

Alleen op die manier kunnen games en apps gespeeld worden. Kotaku zegt twee anonieme bronnen te hebben die dat bevestigen. Wel wordt er een kleine kanttekening gemaakt dat de game niet gelijk afsluit als de verbinding even verloren gaat. Er kan zeker drie hele minuten door worden gespeeld, mocht de verbinding even wegvallen, maar daarna moet de speler toch echt weer op internet zitten.

Het gerucht wordt nog eens versterkt door een creative producer van Microsoft Game Studios. Adam Orth zegt op Twitter dat hij het hele probleem rondom altijd online zijn niet begrijpt. Naar zijn mening zijn spelcomputers nu altijd al online. Vervolgens kwam hij in een Twitter-discussie terecht met een Bioware-ontwikkelaar, met als resultaat dat Orth nu zijn Twitteraccount privé heeft gemaakt. Maar het hele gesprek is natuurlijk op een andere website terug te vinden.

Rest ons nog de vraag: is het voor jou een belemmering als je nieuwe console altijd online moet zijn?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Technisch gezien voor ons misschien geen probleem, maar landen waar internet nog niet zo ontwikkeld is als hier kan dat toch vrij vervelend worden. Volgens mij zijn er genoeg mensen die gamen zonder internet.

 • Eigenlijk ook voor ons een probleem. Dat zou betekenen dat door een situatie waar jij niks aan kan doen, je geen spellen zou kunnen spelen op de console. Denk dan bijvoorbeeld aan Storing bij je provider, Werkzaamheden in de straat, Defecte modem die wellicht vervangen moet worden.  Hoe dan ook, je zult altijd zien dat dit soort dingen gebeuren als je net een lekker potje wilt gamen. Dan is dat toch knap vervelend.  Maar je hebt uiteraard gelijk, Er zijn ook zat landen waar internet ook niet zo normaal is of gewoon niet ver genoeg ontwikkeld is om dit aan te kunnen.

 • Ik game 80% van de tijd zonder internet op mijn Xbox, omdat het telkens uitvalt. Slecht plan dit, Microsoft.

 • Misschien tijd voor een goede provider?

 • Sinds wanneer maken wij ons druk om mensen in arme landen? We laten ze wel verhongeren maar we maken ons nu zorgen dat ze niet de nieuwste console kunnen kopen?

 • @PatrickL
  Lekker makkelijk om te zeggen: "Tijd voor een goede provider" maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In Nederland zijn ook zat gebieden waar je niet een grote keuze hebt uit providers. En al heb je die keuze wel, Dan heb je als nog geen zekerheid van een goede verbinding. Plus vaak zit je ook direct aan een jaar contract vast.  Dus lekker makkelijk door te zeggen tijd voor een goede provider, maar dat is te simpel gezegd.  en Je andere comment over druk maken over mensen in armen landen, Wie heeft er hier iets gezegd over dat we ons druk maken over het feit dat die mensen niet kunnen genieten van deze nieuwe consoles? Mensen bedoelen meer te zeggen dat die mensen het dus niet kunnen gebruiken dus niet kopen en (in dit geval) MS inkomsten zal mislopen.

 • @Dawntracker
  De gebieden met slechte dekking in Nederland zijn zeer beperkt! En in 98% van de gevallen is het hebben van een slechte verbinding het probleem bij die persoon thuis. Ik hoor regelmatig familie/vrienden klachten dat ze een "kutprovider" hebben, waarna ik aan bied even langs te gaan. Et voila: Het probleem lag aan de bekabeling/wifi/pc/etc.  In een enkel geval was en een beschadiging aan de coax kabel buiten het huis, wat vervolgens na een bezoek van de monteur werd verholpen door een aannemer…. Kortom: Mensen klagen vaak dat het internet kut is, maar doen er vaak zelf niets aan of weten niet wat ze er tegen moeten doen.  Over het arme landen stuk:
  Waarom denk je dat iemand in een "arm land" zich druk maakt over een nieuwe console? Ik denk dat men in deze landen zich eerder druk maken over onderdak, water een eten… Laat staan een console.  Natuurlijk zal Microsoft een aantal potentiële klanten kwijt raken doordat deze console waarschijnlijk "always online" wordt, echter zal het me niets verbazen dat ze dit verlies ruimschoots kwijt raken door vermindering van piraterij.

 • @Gaaiz,
  Klopt, vaak ligt het ook aan mensen zelf, maar laat jezelf aub niet voor de gek houden door providers. Zoals ik al heb gezegd, ik heb er zelf gewerkt, je moest eens weten hoe het er aan toe gaat. Een gemiddeld ICT bedrijf zou zich kapot lachen. Oude meuk waar alles maar op moet draaien. Niks nieuwe producten, dingen worden eruit gehaald, gerepareerd en weer terug geplaatst terwijl het al jaren geleden afgeschreven had moeten zijn.  Zoals DNS problemen waar onder andere UPC vaak last van heeft. Dat is niet iets waar de klant iets direct aan kan doen om het op te lossen. Tenminste niet zonder kennis van ICT te hebben.  Kortom, Je hebt gelijk als je zegt dat het vaak ook ligt aan de bekabeling bij de klant in huis, maar Providers bezuinigen zich kapot op systemen. Dus laat je aub niet voor de gek houden.  Over het arme landen verhaal. Natuurlijk zullen ze in echte arme landen niet de nieuwe consoles kopen. Maar ik doelde meer op Armere landen. Niet zo zeer op echt arme landen.

 • @Dawntracker
  Ik werk momenteel bij een kabelbedrijf en daar is qua techniek echt alles in orde… Verschilt dus per provider ;)

 • @PatrickL
  Lekker makkelijke reactie om te plaatsen. Ik heb een prima provider, maar mijn kamer zit net in een vervelende hoek van het huis waar het wireless niet makkelijk kan komen. Alles aan geprobeerd te doen, maar het mocht niet baten.  @Gaaiz
  Bij arme landen/gebieden moet je natuurlijk niet meteen aan Afrika denken hè. Grote delen van bijvoorbeeld Amerika en Frankrijk hebben nog steeds geen goede toegang tot internet. Die kunnen dus stras allemaal waarschijnlijk niet lekker gamen (of andere dingen doen) op de nieuwe Xbox zonder er om de zoveel tijd uit gegooid te worden.

 • Probeer dan een keer een ethernet kabel, het is dan alleen een kwestie van goed wegwerken.

 • @ Limoenlichtje:
  Mijn reactie makkelijk? Je moet gewoon zelf even uit je stoel komen. Er is namelijk altijd een oplossing. Denk aan internet via stopcontact of een repeater op een goede plaats in huis plaatsen. Is echt wel wat aan te doen hoor. Desnoods inderdaad een kabel laten trekken.

 • Landen als Begie (niet een arm land dus) hebben wel restricties op internet. Zo hebben ze niet net als hier de vrijheid om onbeperkt hun internet te gebruiken. Zo zijn er op dit moment erg veel landen.
  Zo snijdt (als het waar is) MS zich flink in zijn vingers en zal hun console monder verkocht worden.

 • @PatrickL
  Cool story man, al die opties al geprobeerd. Behalve het kabeltje vanwege het feit dat ik dan door het hele huis moet boren. Face it, sommige mensen hier hebben nou eenmaal geen stabiel internet en voor diegenen is dit flink kut ;)

 • Wie heeft het over arme landen?
  Dat wij Nederlanders op de 2e plaats staan qua percentage internet gebruikers in de wereld wil nog niet zeggen dat al onze europese buren dat ook hebben.  http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Internet  En al hebben ze in bijvoorbeeld zuid-europa wel toegang tot internet is dit voor velen mensen nog steeds erg beperkt.
  Hoeveel internetcafe's zie je in bijvoorbeeld Nederland vergeleken met bijvoorbeeld Italië. Niet iedere europeaan heeft eigen internet toegang.
  Om die reden vind ik het ook een erg vreemd gerucht.  Zelf heb ik altijd een goede verbinding op mijn 360.
  Ik ben echter van mening dat men mij hiertoe niet kan en mag dwingen nadat ik honderden euros heb betaald.
  Stel je een voor zeg dat je telefoon zich na 3 minuten uitschakeld als je even geen verbinding hebt. Het klinkt gewoon enorm onvriendelijk in mijn oren allemaal. Ik ben principieel tegen onzinnige bigbrother achtige praktijken. Mocht dit altijd online systeem er in zitten dan koop ik uit principe geen nieuwe xbox.  Ik kan me echter niet voorstellen dat microsoft hiermee aan durft te komen. • Wow, 3 min. om verder te spelen.  Het is gewoon belachelijk dat als er problemen zijn met het internet, dat je dan niet offline kan gamen.

 • Bij Simcity kon je tenminste nog 10 min doorgaan :p

 • Bij simCity kon je sowieso maar tien minuten spelen … XD  geen haat hoor, vind de game leuk :P

 • Ik niet :P

 • Inderdaad. Wij zitten bij flut Tele 2, wifi werkt nooit goed en met de kabel is soms heel langzaam. Dan zou ik dus alleen kunnen spelen als internet niet klote aan het doen is. Doei Xbox!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren