1. Beste Game van de Maand Maart

Beste Game van de Maand Maart

Maart 2013 brak kou-record na kou-record, maar wat kon ons dat boeien? Met een stortvloed aan topgames voor bijna alle consoles was er geen enkele reden om het huis te verlaten, op een zoveelste tochtje naar de lokale gameboer voor weer een nieuwe game na dan. Het was deze maand dan ook niet moeilijk genoeg topgames te selecteren voor de titel Beste Game van de Maand. Check hieronder de genomineerden en stem vervolgens op jouw favoriet. Laat bovendien een reactie achter waarin je verklaart waarom je voor die game hebt gekozen en je maakt automatisch kans op een gratis game naar keuze!

BioShock Infinite

BioShock Infinite speelt zich af in 1912. De onderwateromgevingen van Rapture worden ingeruild voor de vliegende steampunk-stad Columbia. Als speler kruip je in de huid van Booker DeWitt, die in Columbia op zoek gaat naar de vijftien jaar eerder gekidnapte Elizabeth. Deze dame beschikt over speciale krachten en Booker moet haar beschermen tegen mensen die op haar krachten uit zijn.

Net als de eerdere delen is BioShock Infinite een first-person shooter, wat betekent dat je de actie vanuit de ogen van hoofdrolspeler Booker bekijkt. Hij krijgt naast wapens ook de beschikking over speciale vaardigheden die gebruikmaken van de elementaire krachten. Ook Elizabeth kan helpen in de strijd tegen verschillende vijanden.

Lees hier de recensie van BioShock Infinite!

Gears of War: Judgment

Gears of War: Judgment is een prequel op de Gears of War-trilogie. De game draait niet langer om Marcus Fenix, maar om Daimon Baird en Augustus Cole, die onder Marcus Fenix dienen in de eerste drie delen.

Behalve het prequel-verhaal is er ook nog een Aftermath-campagne die zich afspeelt tijdens de laatste uren van Gears of War 3. De meeste vernieuwingen zijn in de multiplayer te bespeuren. Deze is nu toegankelijker gemaakt en bevat free for all-modi.

Lees hier de recensie van Gears of War: Judgment!

God of War: Ascension

Net als Gears of War: Judgment is ook God of War: Ascension een prequel. De game speelt zich af voor de eerste God of War, als Kratos zijn banden met oorlogsgod Ares wil breken. De Furies, Griekse wraakgodinnen, willen Kratos echter straffen voor het breken van zijn eed aan een god. Dat zorgt ervoor dat de Furies bovenaan Kratos’ slooplijstje belanden.

God of War: Ascension introduceert een paar kleine nieuwe dingen in het vechtsysteem, maar de grote vernieuwing vinden we buiten de singleplayer. Ascension is namelijk de eerste God of War met een multiplayermodus. De gladiatorengevechten zijn voorzien van de typische God of War-formule, met een gebalanceerd vechtsysteem en typische God of War-verrassingen op elke map, zoals een razende cycloop.

Lees hier de recensie van God of War: Ascension!

Lego City: Undercover

LEGO City: Undercover is een sandboxgame met een uniek verhaal en hoofdpersonage, in tegenstelling tot de vorige LEGO-games van TT Games. Voorheen waren de games altijd gebaseerd op populaire franchise als Indiana Jones en Star Wars. Gedurende de game worden er vele films en games op de hak genomen - inclusief games van Nintendo zelf.

In de game besturen spelers Chase McCain, een undercover agent op jacht naar criminelen. In LEGO City: Undercover moet er niet zoals in GTA chaos geschept worden. Als politieagent moet de wet gehandhaafd worden.De game bevat een grote stad met verschillende niveaus: naast de straat kunnen spelers ook de daken van de gebouwen verkennen. Ook kunnen er voertuigen, zoals auto's en vliegtuigen, bestuurd worden.

Lees hier de recensie van Lego City: Undercover!

Luigi’s Mansion 2

Luigi, het bangere broertje van Nintendo's mascotte Mario, trekt er weer op uit om spoken te vangen met zijn stofzuiger. Luigi's Mansion 2 speelt zich af in Evershade Valley, waar Professor E. Gadd in zijn laboratorium woont en de vriendelijke spoken in de buurt bestudeert. In de game valt de Dark Moon, de maan die boven de vallei hangt, in stukken. Daardoor worden de eerst zo vriendelijke spoken kwaadaardig. Gadd roept de hulp in van Luigi om de stukken maan te verzamelen in vijf verschillende landhuizen.

Net is in het eerste deel, moeten spelers in Luigi's Mansion 2 een stofzuiger gebruiken om spoken op te zuigen. Ditmaal gebeurt dat met de Poltergust 5000, die ook gebruikt kan worden om verschillende verborgen items te vinden. De game bevat daarnaast meer puzzels dan het origineel. Het spel bevat daarnaast een online multiplayer met drie verschillende modi: Hunter, Rush en Polterpup.

Lees hier de recensie van Luigi’s Mansion 2!

MLB 13: The Show

Sony brengt eindelijk ook hun MLB-games uit in Europa, dus dat bespaart Joey weer het importeren van de game. MLB 13: The Show biedt de complete honkbalervaring. Alle complexe details van de sport zijn aanwezig, maar tegelijkertijd is de game erg geschikt voor beginnende honkballiefhebbers.

MLB 13: The Show is ook nog eens een hele fraaie game. De animaties zijn erg realistisch en de spelers lijken goed op de echte sterren van de Major League Baseball, evenals de stadions.

Lees hier de recensie van MLB 13: The Show!

Monster Hunter 3 Ultimate

Monster Hunter 3: Ultimate is een remake van de Wii-game Monster Hunter Tri. De game is zowel op 3DS als Wii U verkrijgbaar. De twee versies van Monster Hunder 3 Ultimate werken samen: mensen die beide versies hebben kunnen de opgeslagen gegevens van de ene versie naar de andere overzetten. Op deze manier kan de game zowel thuis op televisie als onderweg op de 3DS gespeeld worden.

In de game worden spelers steeds beter in het jagen op steeds grotere monsters. Hierbij is het niet alleen van belang dat spelers de zwakke plekken van deze monsters leren. Ook moeten er betere uitrusting en wapens vergaard worden.

Lees hier de recensie van Monster Hunter 3 Ultimate

Need for Speed: Most Wanted U

Afgelopen najaar wist Need for Speed: Most Wanted met een gewaagde opzet indruk te maken op vrijwel alle platformen. Nu mogen ook Wii U-bezitters aan de slag met Criterion's racegame. Behalve een 'U' aan de titel heeft de Britse ontwikkelaar ook onder andere functionaliteiten voor de GamePad toegevoegd, waardoor dit de beste versie moet zijn.

In Most Wanted U is het mogelijk om samen met een vriend Fairhaven te veroveren met de Co-Driver-controls. De ene speler stuurt met een Pro Controller of Wiimote, terwijl de bijrijder met de GamePad op schoot beschikt over een kaart, de politie kan verstoren of EasyDrive kan bedienen. Verder is het progressie-systeem op de schop gegaan en bevat Most Wanted U standaard extra content.

SimCity

SimCity is net als zijn voorgangers een uitgebreide stedenbouwgame, dit keer volledig in 3D. Het spel biedt management op verschillende niveaus. Spelers kunnen meerdere steden besturen en zich onder andere bezighouden met het managen van energie, water, verkeer, werkloosheid en belastingen. Of ze richten zich bijvoorbeeld op één enkele stad en beïnvloeden de wensen van individuele inwoners (Sims). Elke Sim heeft zijn eigen doel in de wereld van SimCity: een eigen thuis, eigen baan en winkels om naar toe te gaan.

Volgens de makers geeft deze SimCity spelers meer vrijheid dan ooit tevoren, zo kunnen ze zelf bepalen wat voor stad ze bouwen. Je kunt van je stad bijvoorbeeld een virtueel Las Vegas maken door veel te investeren in casino's, of juist een bolwerk van kennis ontwikkelen door te investeren in onderwijs. Gebouwen zijn bovendien naar eigen smaak aan te passen. Door dit te doen worden er nieuwe functionaliteiten en andere gameplayvoordelen vrijgespeeld.

Lees hier de recensie van SimCity!

StarCraft II: Heart of the Swarm

Heart of the Swarm is een uitbreiding op StarCraft II: Wings of Liberty en het tweede deel in de geplande StarCraft II-trilogie. De singleplayer campaign van de game richt zich op het Zerg-ras en bevat ongeveer twintig missies. Daarnaast krijgt de multiplayer nieuwe units en aanpassingen.

De game heeft rond de twintig missies die het verhaal van Wings of Liberty voortzetten. Het spel speelt zich twee jaar na het vorige deel af, in 2506. Spelers kijken vanuit het perspectief van Sarah Kerrigan, die weer menselijk is geworden dankzij Jim Raynor.

Lees hier de recensie van StarCraft II: Heart of the Swarm!

Tomb Raider

Het verhaal van Tomb Raider draait om de jonge Lara Croft die als tiener vers van de universiteit schipbreuk lijdt en strandt op een eiland nabij de Japanse kust. Het verhaal is verdeeld in drie hoofdstukken met de thema's overleven, redden en vluchten. Croft begint als een jonge onervaren tiener en eindigt als een doorgewinterde avonturierster; naarmate de game vordert ontwikkelt haar uitrusting met haar mee.

Croft is in het nieuwe deel menselijker dan in vorige games uit de serie: ze bloedt en lijdt pijn en moet vechten om te overleven. De spelwereld van Tomb Raider is open en vrij te doorkruisen. In de wereld zijn basiskampen waarin Lara Croft items kan combineren om eigengemaakte wapens te creëren. Ook kan de avonturierster in de kampen haar vaardigheden verbeteren via een upgradesysteem. Vanuit deze kampen kan ze bovendien snel reizen tussen verschillende locaties.

Lees hier de recensie van Tomb Raider!

[poll 153][p]Dit zijn de genomineerden van de maand maart. Mocht je jouw favoriete game van de afgelopen maand missen, laat dan een reactie achter met welke game naar jouw mening de beste van februari is. Die wordt dan ook meegenomen in de telling. En vergeet niet: door te stemmen én te reageren maak je kans op een game naar keuze! Stemmen kan tot 10 april, dus zorg dat je er snel bij bent![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Tomb raider, de rest heb ik allemaal niet(infinite ga ik wel keer halen) :)
  Zeker goty kandidaat voor dit jaar.
  Denk samen met the last of us moet vechten voor goty.


 • Daily update:  === ( http://al.ly/3pN ) =====  The website wholesale for many kinds of  fashion shoes, like the nike,jordan,prada,****, also including the jeans,shirts,bags,hat and the decorations. All the products are free shipping, and the the price is
  competitive, and also can accept the paypal payment.,after the payment, can ship within short time.  free shipping, and the the price is  competitive, and also can accept the paypal payment.,after the payment, can ship within short time.  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  === ( http://al.ly/3pN ) =====


 • Daily update:  === ( http://al.ly/3pN ) =====  The website wholesale for many kinds of  fashion shoes, like the nike,jordan,prada,****, also including the jeans,shirts,bags,hat and the decorations. All the products are free shipping, and the the price is
  competitive, and also can accept the paypal payment.,after the payment, can ship within short time.  free shipping, and the the price is  competitive, and also can accept the paypal payment.,after the payment, can ship within short time.  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  === ( http://al.ly/3pN ) =====

 • Tomb Raider voor mij, zeker een van de beste games die ik ooit heb gespeeld.
  Bioshock zelf nog niet gespeeld, vandaar dus mijn stem aan Tomb Raider.

 • Bioshockkkk, beste game van de generatie zelfs.

 • Das makkelijk deze maand: Bioshock Infinite natuurlijk:D

 • heb alleen bioshock gespeeld. maar tomb raider ga ik ook nog wel halen. god of war laat ik een x links liggen

 • Lego City Undercover!

 • Luigi's Mansion 2 de andere spellen heb ik niet.

 • Bioshock Infinite :D

 • Sowieso Tomb Raider! Wat een game! Geweldige gameplay, was echt het wachten waard! :)  PS: was de game van de maand van februari al bekend gemaakt? Of heb ik dat gewoon gemist?

 • Bioshock Infinite, zonder ook maar enige concurrentie!
  Niet alleen de best game van 2013, maar zelfs een van de beste games ooit!

 • Want jij weet wat er de rest van je leven gemaakt gaat worden…. Ik begin de hoop in mensen op te geven met dit soort loze beredeneringen.

 • @Baartjuh gewoon NEE.

 • Waarschijnlijk bedoelt Kevin dat het tot nu toe een van de beste games is. Waarom zo negatief meteen?

 • De hoop in de mensen geef ik eerder op door mensen zoals jou Baartjuh

 • Ik denk dat de hoop in de mens met meer nadenken en iedereen is kapt met dat extreme overhappy zijn een stuk stabieler wordt dan iedereen die maar wat onzin loopt te verkondigen als beste game ooit…

 • @baartjuh Waar je je druk over kunt maken zeg :/

 • moeilijke kiezen tussen bioshock en tombraider. bioshock heeft een betere verhaal maar ik kies toch voor tombraider omdat ik de gameplay beter vond en er zat meer variatie in.

 • Tja, dit was toch wel een bovengemiddeld goede maand in gaming. De eerste game die ik kocht was Tomb Raider en daar heb ik enorm van genoten. Vervolgens Luigi's Mansion 2 aangeschaft waar ik me nu enorm mee vermaak en ook de game die mijn stem heeft gekregen. En op het verlanglijstje staat dan uiteraard Bioshock nog. Mooie maand dus!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren