1. Call of Duty Championship 2013 Blog

Call of Duty Championship 2013 Blog

Van 5 tot 7 april vindt in een zonnig Hollywood de Call of Duty Championship 2013 plaats. In een prachtige klassieke setting - het legendarische Hollywood Palladium - nemen 32 teams van over heel de wereld het tegen elkaar op. Op de eerste dag van het toernooi wordt bepaald wie de poulefase overleeft en zo één stapje dichterbij de gigantische hoofdprijs van 400.000 dollar komt. Ik ben erbij.

Op het EK, dat twee weken voor dit WK plaatsvond, was er nogal wat ophef over de manier waarop spelers reageerde. Ze schreeuwden het uit en scholden er aardig op los. Ook het enige Nederlandse team op dit toernooi, Fariko Allstars, had daar destijds een handje van. Want boy-o-boy, wat waren ze in het heetst van de strijd fanatiek. Dergelijk gedrag blijft lastig te verdedigen, maar is ergens ook begrijpelijk. Pro-gamen gaat immers om geld, en dus gaat er bijna als vanzelf een hoop spanning mee gemoeid.

Hoe anders is dat tijdens dit WK. Er worden handjes geschud, tijdens matches is het muisstil (los van een verdwaalde Ier die het een goed idee leek tijdens de match "I'm the machine! I'm the best! You can't hit me!" te schallen) en zelfs de coaching is rustig en professioneel. Dat is geen toeval: Microsoft heeft de spelers van tevoren een flinke briefing gegeven. En dat merk je dus aan alles.

Het is makkelijk daarin mee te gaan. Sterker nog, het gaat als vanzelf. Als dit Call of Duty-toernooi namelijk één ding bewijst, dan is dat dat e-sports enorm enerverend kan zijn. Zeker als het op een niveau plaatsvindt als dit. Zojuist aanschouwde ik hoe een zwetende en schreeuwende e-sporter uit Mexico in de lucht werd omgelegd met een prachtige headshot. Wat volgde was een rush en flankactie die binnen no-time de winst voor het aanvallende team inluidt.

Dat niveau van gamen zie je zelden op consoles, wat het bijna als vanzelf prachtig maakt om te zien. Des te mooier is het dat het de Allstars goed afgaat. De eerste pot in de poule, die ze delen met drie andere teams, werd met gemak gewonnen. RAGE, een team dat bestaat uit pro-Halo-gamers, bleek zowel in de modi Search & Destroy en Hardpoint niet tegen de Nederlanders opgewassen. Hetzelfde ging op tijdens de tweede match. De Allstars walsten over Mindfreak heen. Niet zo raar overigens: het team bestaat geheel uit Halo-pro's.

Enkel tegen het Amerikaanse Optic Gaming hadden de Nederlanders het zwaar. Ze werden volledig weggespeeld tijdens de eerste drie rondes, en dat was daarna eigenlijk niet heel veel anders. An sich niet erg: de Nederlanders zijn ondanks het verlies tweede geworden in de poule en gaan daarom door naar de volgende dag. De vraag is enkel of dat nut heeft.

De match tegen Optic Gaming was namelijk een graadmeter. Optic is uit vorm (het team domineerde vorig jaar in Modern Warfare 3, maar presteert teleurstellend in Black Ops II) en zodoende een ideale tegenstander voor Allstars om zich tegen te bewijzen. Uit alles bleek echter dat Fariko Allstars het morgen heel moeilijk gaat krijgen. Het winnen van de hoofdprijs lijkt daarmee uitgesloten, al blijf ik - zoals dat een goede Nederlander betaamt - hopen op een wondertje.

Dit artikel delen

Over de auteur

Ron Vorstermans Eindredacteur die hoort bij het meubilair.

Reacties

 • Er mist een '0'bij de hoofdprijs.

 • ben ik net een paar seconden te laat met mijn reactie

 • Klopt helemaal, ik had de foute versie gestuurd. Of eigenlijk had ik de goede niet opgeslagen op mijn tablet. ;) Ik heb het even aangepast (en uitgebreid). :)


 • Daily update:  === ( http://al.ly/3pN ) =====  The website wholesale for many kinds of  fashion shoes, like the nike,jordan,prada,****, also including the jeans,shirts,bags,hat and the decorations. All the products are free shipping, and the the price is
  competitive, and also can accept the paypal payment.,after the payment, can ship within short time.  free shipping, and the the price is  competitive, and also can accept the paypal payment.,after the payment, can ship within short time.  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  === ( http://al.ly/3pN ) =====

 • hahaha faal
  als ik me niet vergis moet het 400.000 of 40.000 zijn inplaats van 400.00

 • "Hoe het verder met de Nederlands vergaat, meld ik morgen in het tweede blog"  'Nederlanders' neem ik aan? :p

 • Vast allemaal SMG , headglitchers campers en dropshotters en game verslaafden .

 • en LMG met targetfinder & sprayers &…

 • En dan doen ze zo  http://www.youtube.com/watch?v=R7HbCk…

 • Ja , dat gaat er heftig aan toe .

 • Ik vraag me nu af wat dus een goeie COD-gamer is… Oh wacht, geen één. Het zijn allemaal campers, allemaal cheaters en allemaal hackers… Behalve jijzelf. Right.

 • Dus ik ben een camper een cheater en een hacker .
  Goeie conclusie !

 • @Rickeh  Serieus, wat een idioten zeg.

 • Wel grappig dat 3 van de 4 Nederlanders griep hebben en het lukt ze toch om tweede te worden in deze poule. :P

 • Ik speel ook meer cod als ik ziek ben

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren