1. Ubisoft slachtoffer van Russische hackers

Ubisoft slachtoffer van Russische hackers

Russische hackers hebben onlangs het uPlay-netwerk van Ubisoft gehackt.

Daardoor hebben zij toegang gekregen tot alle beschikbare games op het netwerk, alsmede een aantal games die nog niet officieel uit zijn. Eén van die games is Far Cry 3: Blood Dragon, waarvan we gisteren al de eerste beelden konden tonen. Die game is nu bijvoorbeeld al op de bekendere torrentsites te vinden.

Ubisoft heeft inmiddels gereageerd en gesteld dat er geen persoonlijke informatie van uPlay-geregistreerden is gestolen. Ook is het tijdelijk niet mogelijk om nieuwe games te downloaden, maar kun je bestaande games wel gewoon blijven spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En dit, beste mensen, is waarom een console die altijd online moet zijn, GEEN goed idee is.

 • Er staat toch : " […]maar kun je bestaande games wel gewoon blijven spelen."  Met always online had dat ook gewoon gekund hoor, ze hebben alleen de downloads even on hold gezet.

 • Waarom laat je het belangrijkste stuk ("Ook is het tijdelijk niet mogelijk om nieuwe games te downloaden") weg?  Als Microsoft's servers zijn gehackt dan kun je waarschijnlijk al helemaal geen games meer spelen, omdat je games verbinding moet maken met de server voordat ie opstart.  Ik zie niet hoe je DRM "services" kan verdedigen.

 • Echt waar iedereen zich toch druk om maakt. We wonen niet in Oezbekistan.

 • Ten eerste gaat het helemaal niet om 'locatie' hier, maar of iets gehackt kan worden of niet en geloof me, een server in Oezbekistan wordt net zo simpel gehackt als een server in Amerika.  Ten tweede, wanneer je het punt wilde maken "wij, als eerste wereldland, hebben toch gewoon altijd internet, waar maak je je druk om?", dan wil ik je graag verwijzen naar het volgende opiniestuk: http://www.polygon.com/2013/4/8/41970…

 • @kubuskwal
  "Waarom laat je het belangrijkste stuk ("Ook is het tijdelijk niet mogelijk om nieuwe games te downloaden") weg?"  Ik reageer er toch wel op: " ze hebben alleen de downloads even on hold gezet."  Straks is er misschien wel DRM, en dan zou je heel misschien af en toe niet kunnen gamen door een hacker uit china of wat dan ook. Nou, big deal. Voordeel is dat er geen illegale downloads meer zijn, studio's heel misschien wat meer budget krijgen voor nieuwe toffe games. Small price to pay zou ik zeggen.

 • …wat?  Nee, serieus. Wat?  Nou ik hoop dat je veel plezier hebt met een baksteen, want dat is wat de Xbox720 - onnodig - wordt wanneer Microsoft's servers plat liggen.

 • Als de servers dan platliggen dan wordt de xbox inderdaad een dure deurstopper, maar zo vaak zal dat niet voorkomen denk je ook niet?  Beetje hetzelfde als internetbankieren, soms werkt het niet, en dan is het hele land in rep en roer, en een paar uur later werkt het weer. • Dude, maak je niet zo druk om geruchten… die door iedereen de wereld in gebracht kunnen worden. En dan nog, wie weet verzint MS wel iets waardoor de verificatie wel word uitgevoerd als de servers plat liggen.

 • Echter is er bij internetbankieren een internetverbinding vereist. Bij een singleplayergame is het belachelijk dat je online moet zijn. Microsoft maakt enkel vijanden als ze de altijd-online-DRM invoeren - hackers zullen staan te popelen om te kijken hoe snel ze de servers onderuit kunnen halen.  En dat is dan nog 1 nadeel aan altijd online. Om maar te zwijgen over de andere nadelen die het met zich meebrengt.

 • Zelfs met deze benodigdheden zijn er nog downloads hoor… Ik denk zelfs dat DRM zelfs aanmoedigd tot downloaden… Vaak zijn de mensen die games cracken tegen het feit dat de gamesindustrie het zo ontzettend duur en moeilijk maakt. Zo zegt een vriend van me dat als hij spellen die via steam of origin per sé moet activeren, hij ze JUIST dan download. Ik zie niet in waarom DRM een oplossing is, het is juist een belemmering voor de betalende gamer.

 • @kubuskwal
  Ik zeg ook niet dat gamen met DRM hetzelfde is als internetbankieren ;)  Ik zeg alleen dat ik vermoed dat er in beide gevallen net zo snel ingegrepen wordt als de servers platliggen door hackers.  @MisterShakerNL
  Er zijn nog wel illegale downloads voor games met DRM, maar als er niet alleen DRM is maar ook tgameplay op de server berekend wordt zoals bij Diablo 3, dan is het niet meer te kraken. Voor nu is het dus inderdaad een belemmering voor de betalende gamer, dat klopt. Ik denk alleen dat dat in de toekomst zal veranderen.

 • kut hackers dit geeft ubisoft juist alleen maar des te meer reden om drm te gebruiken.

 • En hackers weer meer reden om te blijven hacken. DRM is vieze troep die alleen de eerlijke klant raakt.

 • Als ik echt niks meer te doen had in mijn leven zou ik ook hacker worden, negatieve aandacht is ook aandacht blijkt.

 • Haha, geweldig. In de tijd dat ik Far Cry 3 kocht nooit kunnen spelen door UPlay. Ik haat dat programma. Ik ga de Russische hackers opzoeken en persoonlijk bedanken. Geweldige gasten

 • Geen GOTY spelen vanwege een klein stukje software. Je bent niet de enige die ik er over hoor (kuch, origin) maar ik vind het zwaar overdreven.

 • '' In de tijd dat ik Far Cry 3 kocht nooit kunnen spelen door UPlay''  Als ik hem goed begrijp heeft hij hem wel gekocht, maar niet kunnen spelen omdat Uplay niet werkt ofzo. Bij mij werkte hij wel gewoon ''goed'', maar een fijn programma is het niet omdat het weer een extra programma is naast Steam etc. Maar om nou een spel daar voor niet te kopen, daar heb ik alleen maar mijzelf mee denk ik.  En een GOTY vond ik Far Cry 3 zeker niet, daar vond ik hem iets te repetitief voor, maar ieder zijn mening natuurlijk :) Hoewel het wel een van mijn favoriete games was van 2012.  Wel slecht dat een game, die eigenlijk nog niet eens officieel aangekondigd is, nu al illegaal te downloaden is :lol:

 • Origin is prima hoor. Mooie deals op Crysis en Battlefield daar :)

 • Thanks hackers, Heb genoten van de game gisteren:D
  Het is niet een juweeltje of zo, maar hij schiet heel erg lekker weg en heb er veel plezier mee:D
  Was een aangename verrassing aangezien ik niet wist dat ie ook op de pc zou komen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren