1. Deep Silver blijft weg van Wii U

Deep Silver blijft weg van Wii U

Dead Island-ontwikkelaar Deep Silver is niet van plan games uit te brengen op de Wii U.

In een interview met Game Informer laat Deep Silver's COO Geoff Mulligan weten geen interesse te hebben in het maken van games voor de Wii U. "We hebben geen plannen voor Wii U. Met andere bedrijven ben ik erg succesvol geweest op Nintendo-platformen, maar we bereiken het publiek op de Wii U niet optimaal. We zien dit in de toekomst niet gebeuren."

Geen Dead Island of Saints Row voor de Wii U dus. Overigens laat Mulligan weten wel interesse te hebben in de PlayStation 4 en de nieuwe Xbox-console, maar het bedrijf gaat er niet al vanaf de eerste dag spellen voor maken. "Dat is voor de grote jongens", zo zegt Mulligan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik zou het toch eerder voor de Xbox 360 kopen dan voor de Wii U, Wii U koop ik alleen maar exclusieve games op. Net als bij de PS3.  Toch is en blijft dit slecht nieuws voor de Wii U, discriminatie onder consoles. :D

 • Vicieuze cirkel.  Prijs te hoog, consumenten blijven weg of kijken kat uit de boom.Slechte verkoopcijfers voor de console en/of games van dat console.Andere uitgevers blijven weg of kijken kat uit de boom.Consumenten blijven weg en zoeken andere alternatieven.En met alleen first party redt je het niet.Nintendo misschien wel.Maar andere bedrijven sowieso niet.  Beetje het 3ds verhaal.Prijs lag te hoog en de (goede) games die waren er nog niet en geen Mario op launch domste zet ooit.Nu verkoopt de 3ds als een tiet……

 • Consumenten blijven weg omdat geen games. Games blijven weg omdat geen consumenten die ze willen kopen. Prijs is een tweede.
  Daar komt nog bij dat er consumenten zijn die per definitie denken dat iets met de titel 'Wii' geen core games kán hebben. Als die doelgroep dat vooroordeel heeft, gaan ontwikkelaars er ook niet aan beginnen inderdaad.  Nintendo moet snel voor een flinke line-up zorgen om die cirkel te doorbreken, simple as that. Dom dat ze dat nog niet klaar hebben, want het imago van het systeem is al verpest nu. Maar voor nu heeft het tijd nodig. Ik verwacht dit najaar een verbetering, net als bij de 3DS destijds.

 • Jammer, dit zijn toch wel genre spellen die echt ontbreken op Nintendo consoles en die Wii U bezitters wel graag zouden willen spelen,, lijkt mij

 • Dead-Island ontwikkelaar?? :O . Emergency ontwikkelaar!
  First games first.

 • Nog één die afhaakt. Wii Nii

 • Keuzen moeten gemaakt worden toch?
  Zo kiest Deep Silver niet voor de WiiU,
  En zo kiest Capcom er voor om Monster Hunter in Europa alleen maar op nintendo consoles uit te brengen.

 • Een port van een port van een port, ja daar heb je wel iets onmisbaars.

 • Jij bent gelei

 • Ik had verwacht dat jullie eerste zouden zijn met plaatsen van dit negatieve bericht. Dagje later toch nog een beetje positief.  Als ik naar games kijkt die zij gemaakt hebben, zou ik niet denken dat het top ontwikkelaars zijn. Dus ik weet niet of Nintendo hier over wakker moet liggen?  Voor fans van is het wel fuck up, maar voor mij totaal geen gemis.
  Ik zou het alleen fuck up vinden als fifa 14 niet komt op de wii u, voor de rest doe ik het wel met Nintendo firstparty's. Fps die allemaal komen koop of op de ps4 of misschien nieuwe xbox.

 • Nou, wie had dat nou gedacht? :lol:

 • Gelukkig komt nieuwe batman game wel voor de wiiu. En dat heb ik liever, heb nooit een game gekocht die zij gemaakt hebben. Wist niet eens dat zij bestonden……  Zo groot zijn zij zeker niet of wel?

 • Deep Silver heeft een aantal THQ studio's en licenties gekocht. /care of de studio groot of belangrijk is, het gaat in dit geval om de kwantiteit van uitgevers die er geen brood in zien. Dit is al het zoveelste schaap wat over de dam is, en met een iets andere aanpak van Nintendo had het niet zover door hoeven te schieten.

 • Ik denk dat dit echt niet veel uitmaakt, omdat de meeste mensen toch nintendo console kopen voor de first party's games.  Ik denk dat we moeten afwachten, want nintendo is van plan om veel exclusief games uit te brengen met thirdparty's. Dat vind ik eerlijk gezegd een beter plan van nintendo, maar daar moeten ze ook veel voor doen om het voor elkaar te krijgen. Want thirdparty's en nintendo gaan gewoon niet samen, is al jaren bekend!  Nintendo heeft sowieso een top lijstje voor dit jaar staan, ik wacht eerlijk gezegd daar alleen op. wind waker reborn,bayonetta 2,pikmin3,wonderfull 101,mariokart u, 3d mario, yoshi yarn, xenoblade,watchdogs, batman origins, splintercell blacklist, is voor mij voorlopig genoeg games voor dit jaar, 1 voor 1 top games. Maar vind het wel sneu voor de fans van deep silver die een wii u hebben.

 • nintendo geeft ook gratis dev kits uit aan ontwikkelaars. dus hopelijk zien we wat nieuwe ontwikkelaars verschijnen met topgames.

 • Zo blijft de Wii U ook hangen rond dat negatieve beeld.
  Hopelijk op de E3 gewoon heel veel games aankondigingen, dan gaat de Wii U wel verkopen denk ik.

 • Zonder vertrouwen kweken bij uitgevers komt de Wii U nooit uit deze neerwaartse spiraal. En Nintendo doet gewoon alsof er niets aan de hand is… Er zullen nog wel meer volgen als Nintendo niet snel en hard ingrijpt.

 • Nooit van Deep Silver gehoord..

 • Nee wel van silver surfer…

 • :lol:

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren