1. Nieuwe Xbox kan tussen televisie en decoder geplaatst worden

Nieuwe Xbox kan tussen televisie en decoder geplaatst worden

De nieuwe Xbox-console kan volgens The Verge tussen de televisie en een televisiedecoder geplaatst worden om via een extra laag over het beeld, informatie en opties te bieden.

De geruchten rondom Microsoft's nieuwe console blijven maar komen, maar deze hadden we nog niet eerder gehoord. Het televisiebeeld van de decoder wordt via een HDMI-kabel naar de Xbox-console gebracht en daardoor kan er een laag over de televisieprogramma's worden gelegd waarin kijkers extra opties voorgeschoteld krijgen. Dit is vergelijkbaar met Google TV, maar op de nieuwe Xbox zou dit veel uitgebreider zijn vanwege Microsofts sterke relaties met verschillende partijen als televisiemaatschappijen en streaming-videodiensten. Daarnaast valt dit ook samen met de geruchten dat de nieuwe Xbox altijd online moet zijn: dat zou namelijk moeten om zo toegang te hebben tot de streamingmogelijkheden en tv-signalen.

Daarnaast moet de nieuwe Kinect ook een rol gaan spelen bij de nieuwe Xbox. Zo zouden er details als oogbeweging waargenomen kunnen worden, waardoor een televisieprogramma op pauze gezet kan worden wanneer mensen in de kamer van de televisie weg kijken.

In de Verenigde Staten zijn er al diverse opties om via de Xbox 360 televisieprogramma's en films te kijken. Denk aan deals met HBO en Hulu Plus. In Nederland kunnen voetbalwedstrijden van Eredivisie Live en films via Pathé bekeken worden op de Xbox 360. Ook lanceert er binnenkort een Ziggo-app. Met de nieuwe Xbox lijkt het erop dat dit soort opties veel directer aangeboden kunnen gaan worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Klinkt erg tof, maar ik wacht liever af totdat ik het daadwerkelijk zie werken. Beloftes kan iedereen maken.

 • Lekker als je (zoals ik) gebruik maakt van een CI+ module. Dan heb je daar dus geen reet aan…

 • Same here… Nu al een functie minder.  Ooo nice een Ziggo app , zal wel de dezelfde app zijn als op Andriod. Laat me raden , je moet zeker Gold hebben om het te gebruiken ?

 • Je moet 't niet gebruiken ;)
  En voor veel anderen is dit wel een leuke toevoeging..

 • Sorry , ik snap niet helemaal het punt van je reactie.
  We kunnen het niet gebruiken ? Je doet alsof we de functie neerhalen.  Echt gaat iemand hem nog een Nice! geven ook. Ik doe mee.
  ( lokt nog meer mensen uit om hem een Nice! te geven , MOEEEE )  6x al een Nice! ga zo door mensen , we want more ! Nu jullie toch bezig zijn stort ook even geld op me Paypal. Dank U !

 • Is toch hetzelfde als met Youtube en Internet Explorer. Die kan je toch ook alleen gebruiken als je een Gold abbo hebt? Feitelijk moet je dus betalen voor Youtube app en IE.

 • Handig toch alles in een console

 • Je kan idd alleen Youtube en IE gebruiken als je gold hebt, maar betalen doe je er niet voor want de prijzen van de Gold-abbo's zijn niet gestegen sinds de apps uit zijn op de xbox, het is alleen een extra feature. Het lokt mensen misschien wel aan om een nieuw abbonement te kopen, alhoewel je dan idioot bent want beide services zijn gratis op de pc en het werkt nou ook niet bepaalt lekker tenzij je het via smartglass doet.

 • Je kan idd alleen Youtube en IE gebruiken als je gold hebt, maar betalen doe je er niet voor want de prijzen van de Gold-abbo's zijn niet gestegen sinds de apps uit zijn op de xbox, het is alleen een extra feature. Het lokt mensen misschien wel aan om een nieuw abbonement te kopen, alhoewel je dan idioot bent want beide services zijn gratis op de pc en het werkt nou ook niet bepaalt lekker tenzij je het via smartglass doet.

 • Internet Explorer :'-D

 • Niks mis met IE sinds versie 9 en 10.

 • IE werkt idd vanaf versie 9 en 10 hartstikke goed, het heeft alleen zo'n enorme reputatieschade opgelopen dat ik het niet raar vindt dat mensen nog andere browsers gebruiken. Ik gebruik ook nog gewoon Chrome namelijk.

 • Niets mis met IE? Wel als je een developer bent. Gaat idd de goede kant uit… maar nog steeds te grote verschillende met andere (voornamelijk webkit based) browsers.

 • Als developer is werken met IE nog altijd klote, en uiteindelijk renderen ze je website toch weer net wat anders, waar je weer omheen moet bouwen.

 • @smit2601  indirect betaal je voor bijna alle features op de 360.

 • Waarom er dan niet meteen een Interactive HD recorder van maken, zodat je geen andere PVR nodig hebt. Ertussen heb je meteen weer teveel apparaten aan staan, en zal je zien dat deze features met overlay niet tot nauwelijks gebruikt zullen worden.

 • Omdat er honderden providers wereldwijd zijn die allemaal anders coderen en omdat je nooit alle licenties rond krijgt in één apparaat.

 • Er gaan toevallig ook geruchten, die IG hier niet heeft bijgevoegd, dat er een speciale editie van de nieuwe xbox uitkomt waarin de zogenaamde settopbox verwerkt zit. Deze versie zou iets later uitkomen (Lente 2014, vraag me niet hoe ze aan die datum komen, zou betekenen dat de hoofdconsole eerder komt) en alle functies van de nieuwe console en settopbox combineren zodat er niet zoveel aparte apparaten nodig zijn.

 • Bron?

 • Meh, denkt niet dat de bron veel uitmaakt. Iedereen speculeert er tegenwoordig op los. M$ is ondertussen mooi in zijn handen aan het wrijven omdat iedereen leuk de geruchten volgt als kip zonder kop.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren