1. Ubisoft Spring Digital Days 2013: met o.a. Prince of Persia

Ubisoft Spring Digital Days 2013: met o.a. Prince of Persia

Ubisoft toont elk jaar tijdens de Digital Days zijn aankomende downloadable games voor de consoles, PC en mobiele platformen. Naast de officiële aankondiging van Far Cry 3: Blood Dragon, waar je hier een hands on impressie kunt lezen, waren er ook enkele andere interessante games. Hieronder bespreken we Prince of Persia: The Shadow and the Flame, Flashback HD, Might and Magic X Legacy en Cloudberry Kingdom.

Prince of Persia: The Shadow and the Flame

In navolging van de high definition (HD) remake van de eerste Prince of Persia-game voor mobiele platformen is het nu de beurt aan Prince of Persia 2. De platform-game is in een nieuw audiovisueel jasje gestoken en past nu meer bij de laatste aantal Prince of Persia-games. Dankzij de diversiteit in de originele game biedt The Shadow and the Flame een breder palet aan exotische omgevingen, waardoor de game ook een stuk meer kleur en afwisseling heeft gekregen.De besturing is aangepast en omgevormd naar een touch-besturing. In de twee levels die wij speelden werkte dit niet altijd even soepel, daar sprongen moeilijk te timen zijn en de besturing niet altijd even adequaat reageerde. Het is dus geen toeval als je meerdere malen de dood treft. Gelukkig heeft men hierbij gekozen voor een toegankelijkere gameplay. Een die zich niet zozeer richt op trial-and-error, zoals in het origineel het geval was. Nieuw is het leaderboard,die de speeltijden bijhoudt. Om snellere tijd neer te zetten zijn er in de in-game store combo’s, potions en wapens te koop uit de nieuwere Prince of Persia-games. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer Prince of Persia: The Shadow and the Flame verschijnt.

Flashback HD

De tweede HD remake is de adventure-platform game Flashback. Deze science fiction game verscheen voor het eerste in 1992 voor de Amiga en is sindsdien op een hoop andere systemen verschenen. De game kent vrijwel identieke gameplay als Prince of Persia, maar met een grote focus op het oplossen van puzzels. Qua gameplay is de game dan ook weinig veranderd. Wel zijn er enkele hulpmiddelen, zoals een kaart gekomen, waardoor je minder lang doelloos hoeft rond te dwalen. Voor iedereen die het origineel gespeeld heeft was dit echter ook een van de charmes van de game.

Een andere charme van het origineel was de unieke visuele stijl die de game had. Het vernieuwende likje verf ziet er prima uit, maar laat tegelijkertijd weinig over aan de fantasie. Natuurlijk is dit een beetje nostalgisch gezeur. Aan de andere kant hoorde ik ook erg positieve verhalen van collega’s die niet bekend waren met het origineel en een geheel frisse blik wierpen op de mysterieuze science fiction wereld. Flashback HD verschijnt op Xbox Live Arcade en PlayStation Network.

Might and Magic X Legacy

Might and Magic X Legacy is een old-school RPG in zijn puurste vorm. Door de interesse van andere old-school RPG’s op Kickstarter lijkt er een publiek te zijn voor deze turn-based RPG’s. Net als in de oude Might and Magic-games ga je met een groep van vier avonturiers een fantasiewereld in. Vanuit een first-person perspectief verken je dungeons, reis je door stadjes en vecht je met monsters.

Een van de punten waarmee men hoopt veel fans aan te trekken is de map editor. Deze bestaat eigenlijk uit alle tools die de ontwikkelaar zelf gebruikt heeft voor de ontwikkeling van de game. Alhoewel de game voor mij oud aanvoelde heeft het wel een bepaalde authenticiteit waar fans van de originele Might and Magic-games blij mee zullen zijn. Might and Magic X Legacy verschijnt alleen voor de PC.

Cloudberry Kingdom

Cloudberry Kingdom is een indie-platformgame dat zich richt op twee belangrijke punten: een belachelijke moeilijkheidsgraad en willekeurig gegenereerde levels. Het idee voor de game is dan ook ontstaan uit de vraag of het mogelijk was een computer willekeurige levels te laten maken die net zo leuk zijn als handgemaakte levels. Deze optie zorgt voor de mogelijkheid om in de Freeplay-modus zelf in te stellen wat voor soort levels je wil spelen.

Wil je een level met een belachelijk aantal vuurballen, wil je er eentje waar de zwaartekracht vrijwel verdwenen is of eentje waar je over een rocketpack beschikt. De levels zijn bovendien altijd moeilijker te maken, waardoor zelfs de meest getrainde speler een uitdaging heeft. Naast de Freeplay-modus is er ook een Arcade en Campaign-modus, die allemaal met vier spelers te spelen zijn. Vooral de multiplayer zorgt ervoor dat deze bizar uitziende indiegame voor de nodige fun zorgt. Cloudberry Kingdom verschijnt voor Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita, Wii U, PC en Mac.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Oke, allemaal games van waar ik denk: Is dit het waard? Het geeft me geen wow gevoel.

  • Assassin's Creed heeft het stokje van Prince of Persia straks overgenomen met de piratensetting in deel 4, dus dit is overbodig dan lijk me.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren