1. GTA 5 - Onze Vijf favoriete plekken in LA

GTA 5 - Onze Vijf favoriete plekken in LA

Zo, onze E3-reis is helemaal geboekt en niks staat ons nog in de weg om straks in juni weer een week naar Los Angeles te reizen. LA is tegelijkertijd ook de stad waar GTA 5 zich afspeelt in de fictieve vorm van Los Santos. Aangezien wij aan de ene kant van LA houden en aan de andere kant enorm uitkijken naar GTA 5, vonden we het een leuk idee om onze vijf favoriete plekken uit Los Angeles aan jullie voor te stellen.

#5: Dodger Stadium

Deze vijfde plaats is eigenlijk mijn ode aan Joey. Onze honkbalfanaat van de redactie is eigenlijk een Boston Red Sox-fan, maar wil daar dit jaar graag voor een week even een uitzondering op maken. Hij neemt ons de zondag voor de E3 mee naar een honkbalwedstrijd van de Dodgers. En terwijl hij aandachtig loopt te kijken naar de wedstrijd, is de rest van de groep waarschijnlijk druk bezig met het drinken van bier en het vreten van hotdogs.

In GTA 5 hopen we in het honkbalstadium iemand vast te ketenen en ballen zijn kant op te slaan

#4: Sunset Boulevard

Wie met een auto over Sunset Boulevard rijdt, voelt alle historie die de stad rijk is aan zich voorbij trekken. Legendarische bands hebben voor het eerst opgetreden in één van de rockclubs die de boulevard rijk is, celebrity’s zetten hun nieuwe tatoeages in één van de vele tattoo-shops en in de Saddle Ranch organiseert Bethesda elk jaar een legendarisch E3-feest. Het stikt er ook van de prachtige bolides en veel te dure restaurants.

In GTA 5 is dit de perfecte plek om wat voorbijgangers onder je banden te krijgen

#3: Santa Monica

Op de derde plek hebben we Santa Monica staan. Deze wijk aan zee heeft een unieke sfeer. Waar men in Los Angeles zelf over het algemeen chagrijnig kijkt, daar zijn de mensen in Santa Monica altijd vrolijk. Ideaal om een duik in de zee te nemen, te fietsen langs de kust om even in de achtbaan te stappen in het mini-pretpark dat zich op de pier bevindt. Ook is er een leuk winkelstraatje te vinden en is er niks lekkerder dan aan het einde van een lange dag even een lekkere cocktail drinken in één van de vele beschikbare strandtentjes.

In GTA 5 zou Santa Monica een mooie plek zijn om nieuwe kleding te kopen voor jouw personage

#2: Hollywood

Op de tweede plaats zetten we Hollywood, maar dan wel de twee leukste kanten van Hollywood. Ten eerste moet natuurlijk de Walk of Fame op één of andere manier in de game worden verwerkt. Niks is mooier dan in je Cabrio over deze straat rijden en je vergapen aan unieke locaties zoals het Chinese Theatre, Dolby Theatre en Mr. Ripley Believe it or Not.

De heuvels vormen de tweede Hollywood-locatie, waar alle luxe villa’s te vinden zijn. Hier hebben we drie jaar in een huurhuis tijdens de E3 gezeten en dat was heerlijk. Wakker worden met een uitzicht over Downtown is iets magisch.

In GTA 5 ideaal om over te rijden terwijl je naar een radiostation luistert

#1: Convention Centre

Toch is er maar één favoriete plek en dat is het Convention Centre zelf. Dit is de plek waar we elk jaar de nieuwste games mogen aanschouwen, onze voeten kapot mogen lopen, ons blauw mogen betalen voor smerige broodjes, ons een weg moeten werken langs een hoop Amerikanen die nog nooit van deodorant hebben gehoord en met de grootste moeite een parkeerplaats kunnen vinden. En toch heeft het elk jaar weer iets magisch als je het gebouw ziet. Bovendien is het Convention Centre onderdeel geworden van een groot terrein, waar onder andere concerten, basketbal- en ijshockeywedstrijden worden gehouden. Zodoende is er altijd wel wat te doen, net als in GTA 5.

In GTA 5 gaan we hier stil staan en genieten van de ondergaande zon achter het Convention Centre

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou mooi zijn als ze in GTA V in dat Convention Centre ook echt iets van de E3 stoppen…

 • waarschijnlijk niet :( want rockstar komt zelf (bijna) nooit op de e3

 • Daar zat ik dus ook aan te denken, maar het zou wel leuk zijn mochten ze er toch iets van in stoppen

 • Misschien stoppen ze er wel een missie in waar je het gebouw moet opblazen. Zou wel een grappig statement zijn :P

 • Geweldig stuk!
  ik zelf zou ook graa is naar LA wille gaan.

 • Geweldig stuk!
  ik zelf zou ook graa is naar LA wille gaan.

 • Geweldig geschreven tekst,
  Zelf zou ik ook is graag naar LA willen gaan :D maar daar ben ik nu nog spijtig genoeg te jong voor :(

 • Ik vind venice Beach veel leuker dan santa Monica. Veel meer sfeer in venice

 • Venice Beach is leuk, maar ik vond Huntington Beach toch wel het vetst! Met alle winkeltjes, eettentjes en natuurlijk het strand zelf!

 • Ahh, heerlijke San Andreas gevoelens komen weer bij me naar boven. Vond SA persoonlijk ook de lekkerste GTA door de sfeer, dus kan niet wachten!

 • Lekker nieuwe kleertjes kopen in Santa Monica.. Gaaaaaaaay!

 • Ben ik de enige die niet kan wachten om drive-by's te doen in Ganton (Compton) :P

 • Sunset boulevard mét bijbehorende licht'effecten' graag

 • He ik zie het hotel waar ik in zat vorige week ;p

 • Als Staples Center erin zit vind ik het best.

 • Er hoort eigenlijk altijd wel een stadion in.. Deze keer ook vast wel.

 • Aangezien GTA en E3 allebei in LA plaats vind, vind ik dat GTA er gewoon moet zijn, speelbaar en alles, ik vind sowieso al dat een spel als GTA op de E3 zou moeten zijn maar dit komt gewoon perfect uit.

 • Toen ik vorig jaar in LA was vond ik Santa Monica beach behoorlijk tegenvallen! Beter rijd je gewoon naar de stranden van San Diego, dat doen de mensen die in LA wonen ook wanneer ze vakantie hebben.  Verder is het wel een toffe stad met een leuke sfeer. Die straten met hoge palmbomen aan beide kanten, heerlijk.

 • lol.. gamen in een game…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren