1. Ubisoft: 'Consument is klaar voor always online'

Ubisoft: 'Consument is klaar voor always online'

Volgens Yannis Mallat van Ubisoft Montreal is de consument klaar voor een console die altijd online moet zijn.

Hij ziet namelijk al veel consumenten met apparaten die continu verbonden zijn met het internet. Een smartphone bijvoorbeeld. Zijn logica is dat ze dan ook wel klaar zullen zijn voor een spelcomputer die altijd online is.

Misschien heeft hij gelijk, maar de argumentatie is nogal wankel. Het hele idee van een smartphone is namelijk dat hij verbonden is. Bij de consoles was het hele plug and play-aspect nu juist het onderscheidende aspect. Die tijd ligt echter ver achter ons, sinds alle patches, firmwareupdates en verplichte installaties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nope.  - een consument.

 • Ik houd van de N64, nooit updates en retegoede lange games!

 • Updates zijn niet erg :p

 • Op de N64 (en de rest van de systemen/games uit die tijd) waren updates niet nodig, toen waren games al goed bij de release.

 • Ja doei. We eisen steeds meer van ontwikkelaars en we willen het liever vandaag dan morgen (anders kopen we gewoon geen games) en dan is het vragen om complexere code. Dan moet je mijn inziens niet gaan lopen miepen als je soms een patch moet downloaden oid.

 • Dat is wel kort door de bocht, er zijn nogal wat games op de markt die prima nog een maandje langer ontwikkeltijd konden gebruiken IMO. Daarnaast heb ik voor BF3 al enkele GB's aan updates binnen gehengeld, ik weet niet wat er allemaal veranderd is, maar de game is grotendeels hetzelfde gebleven terwijl ik haast twee keer de data heb opgehaald.  Niet dat ik het erg vind btw, hoezo miepen? Pff.

 • Wilde laatst BF3 weer eens spelen. Moet ik een update doen van meer dan 14 gig!! daar heb ik toch geen zin in… wil gewoon spelen…

 • Nee er zaten genoeg bugs in de games die er niet uit werden gehaald. ;)  Daarnaast was de Wii toch eigenlijk al altijd verbonden met internet? En gaat mijn PS3 ook uit zichzelf synchroniseren met de cloud.  Ik denk dat veel mensen "altijd online" verwarren met een DRM op spellen. Terwijl dat in dit bericht niet aan de orde is. Altijd online vind ik geen slecht idee. Ik haal echter altijd de spanning van veel apparaten af.

 • een console die altijd online MOET zijn!
  Daar zit de grote ellende…

 • Wat jij zegt. Het moeten is het probleem. als ik weer een storing heb via Caiway (ooit een weekend geen internet gehad) dan zou mijn console onbruikbaar zijn. Dat terwijl in principe de console zonder internet hoort te kunnen werken.

 • Jep, de mogelijkheid is leuk met bijkomende functies. Maar een verplichting, NO WAY.

 • De vergelijking met een smartphone vind ik absurd.
  Als ik alle verbindingen op mijn S2 wil uitschakelen (vliegtuigstand) ben ik beperkt in wat ik ermee kan doen, hij werkt echter wel.
  Ik kan vice city spelen ik kan muziek luisteren films/porno kijken etc.  Wat de hoge console heren willen is dat zodra mijn internet op de console wegvalt dat ik dan gewoonweg niets meer kan doen op dat ding.
  Daar betaal ik iet voor, ik betaal honderden euros zodat ik na aanschaf zelf kan en mag bepalen wat ik ermee doe.  Dit soort bigbrother praktijken staan mij gewoon principieel niet hoog in het vaandel. Mijn internet verbinding functioneert meestal perfect zonder problemen. Ik ben er gewoonweg niet van gediend dat men een dikke piemel in de pap houdt en bepaald hoe ik gebruik moet maken van mijn console.

 • zeker maar 3g op de console gaat niet werken

 • Ik zal is even aan Boer Jan vragen of hij het er mee eens is :)  Zolang het geen Simcity/Diablo word maakt het niet uit. Als je nu kijkt op de Ps3/Wii/360 dan ben je eigenlijk altijd online. Mits je een kabel erin heb zitten of draadloos zit :) Laat het lekker een optie blijven , bij de smartphone is het ook een optie.  Deze vent is gewoon weer 1 van die slappe lulletjes. Die denkt dat heel de wereld in de stad woont met geweldig internet. Stuur hem lekker naar Spanje en dan weet hij al genoeg.

 • ik ben een beetje klaar met dat hele always online verhaal… we gaan het meemaken over een paar maanden, laat tot die tijd deze loze nieuwsberichten lekker achterwege! dank u!

 • Natuurlijk wilt niemand dat, daarom zeiken mensen ook nooit als er weer een keer onderhoud is aan een netwerk en men een paar uur niet online kan met z'n console?

 • Ohja want dat werkte zo goed met Assassins creed 2 enzo..  En andere ubisoft games  Oh en Sim city ..

 • Nog een teken aan de wand dat Microsoft inderdaad die kant op gaat…

 • De gehele gaming industrie, ja. Ubisoft zal haar eigen always-online platform wel op gaan zetten bij alle andere platformen, en de rest van de uitgevers zal volgen.  Gaan al meerdere geruchten dat ACIV en WD altijd verbonden moeten zijn met een verificatieserver, op de Nextbox. En op de PS4, en op de Wii U, en op de PS3, en op de 360 en op de PC.  https://inthegame.nl/nieuws/watch_dog…

 • Hahahaha…  Fuck off Ubisoft…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren