1. FIFA 14 nu echt officieel onthuld

FIFA 14 nu echt officieel onthuld

EA heeft FIFA 14 aangekondigd voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Andere platformversies, voor next-gen wellicht, worden nog aangekondigd. De details krijg je over een klein kwartier, wanneer onze preview ervan live gaat. Een korte samenvatting alvast: je moet meer controle over de afwerking krijgen via de Pure Shot-functie en het afschermen van de bal is aangepakt.

Zo kun je tijdens balbezit met de linker trigger je lichaam in de strijd gooien. Dit kan ook wanneer je niet aan de bal bent en bijvoorbeeld samen met de tegenstander op de bal afrent. Over specifieke spelmodi werd nog niet veel gesproken. Wel gaat de Career-modus visueel op de schop, met een ander scoutsysteem en een nieuwe hub.Dit artikel delen

Over de auteur

Marcel Vroegrijk Eindredacteur van Gamer.nl

Reacties

 • Kleine verbeteringen wat betreft gameplay, dat is goed om te horen.

 • Precies, Instant Buy

 • Ik ben er wel een beetje klaar mee om elk jaar 55 euro te dokken voor iets dat DLC zou moeten zijn. Eens in de drie jaar een echt nieuwe FIFA en tussendoor jaarlijkse updates van 20 euro. Zo zou het moeten zijn.. Ik sla een jaartje over.

 • Dit verhaal hoor ik nu elk jaar en snap het nog steeds niet.

 • Ze zullen het nooit doen, maar ze kunnen prima een engine bouwen die jaarlijks met nieuwe spelers, clubs en wat tweaks aan de besturing te updaten is via een DLC contstructie. Het is gewoon onzin om die game elk jaar opnieuw te bouwen en voor de volle mep te verkopen.  Maar er zijn genoeg mensen die het braaf elk jaar kopen, dus EA zal het nooit in zn hoofd halen. Mensen zouden eens wat kritischer moeten zijn…

 • Maar dan krijg je toch alleen nieuwe spelers enzo? Aanpassingen aan de game engine gaat echt niet lukken met een update. En ben je dus écht elke keer dezelfde game aan het spelen met wat andere namen. Maar nu hebben ze elk jaar aanpassingen aan de game engine gedaan wat elke keer weer voor veranderingen in de gameplay heeft gezorgd.
  Kortom: niet mee eens en vind het zeuren om niks.

 • En ik denk dat je de relatief kleine wijzigingen als balbehandeling/afschermen juist prima kan doorvoeren met een update. Je moet het alleen wel willen natuurlijk…

 • Je moet toch wel erg weinig inhoud hebben om ieder jaar het zelfde spel aan te schaffen. Trouwe fifa spelers zijn in mijn ogen dan ook schuldig aan alles wat mankeert aan de game industrie vandaag de dag.
  Ben toch eens kritisch ipv ieder jaar weer 60 euro neer te gooien voor iets wat amper veranderd.

 • Ze veranderen wel een stuk meer dan dat hoor… Denk je dat ze het hele jaar enkel aan kleine dingen zoals balbehandeling werken?

 • @Ruudeke360
  Dan ben ik benieuwd of jij Call of Duty speelt?  @Jalf
  Er wordt wel wat meer aangepast dan die paar dingen die je noemt. En nee dat kan je niet oplossen met een update. Volgens mij snap je niet hoe een game-engine werkt.

 • Beetje teleurstellend dat mensen nog steeds denken dat er in games als FIFA nooit iets veranderd en dat mensen die die games dan elk jaar kopen worden weggezet als gekkies. Maar dat zullen dan de mensen zijn die FIFA ook zelf weinig spelen, of zelfs niet. Als je de game dag in dag uit zou spelen, weet je dat er telkens weer verrassend veel veranderd over de hele linie gekeken. Kleine, maar belangrijke tweaks in hoe de bal over het veld rolt, maar ook zeker in de carrièremodus of zelfs in de kick off-modus, zoals vorig jaar toen EA Match Day werd ingevoerd, echt een revolutionaire feature. Natuurlijk is het nog steeds voetbal, maar zeggen dat er niets veranderd is hetzelfde alsof je zegt dat Battlefield 4 hetzelfde is als Wolfenstein 3D, omdat je nog steeds alleen maar vijanden afvlamt.  En als jij er klaar mee bent om zoiets te kopen, is er een verdomd eenvoudige oplossing: gewoon niet kopen.

 • @BrutalGamer
  Nee die serie heb ik sinds MW2 niet meer gespeeld.
  Heb er altijd van genoten maar er was gewoon geen vernieuwing meer.  @KingOfTheHill
  Als ik een boterham met pindakaas smeer en ik smeer de dag erna een boterham met pasta blijft het toch ook een boterham, dat ik die met pasta lekkerder vind als die met pindakaas doet er vrijwel niet toe.
  Als ik een broodje gezond maak waar ik veel werk en tijd aan kwijt ben om er het beste van te maken dan heb ik daadwerkelijk iets nieuws, iets wat heel anders is als iedere dag maar een broodje pindakaas op pasta.  Fifa is altijd het broodje pindakaas. Grand Theft Auto bijvoorbeeld is de Royale Knoepert van een gezond.
  Nu kun je deze series niet met elkaar vergelijken, je kunt wel steeds de vernieuwingen ervan aflezen.

 • Ik speel dagelijks Fifa, en ik vind wel dat er steeds meer kleine dingen veranderen, maar dat zijn wel cruciale dingetjes die precies goed afgestemd moeten worden. Bijvoorbeeld: FIFA 10 had 360 dribbling, FIFA 11 had een grote verbetering in passing en schieten, waarbij je daadwerkelijk goed moest richten. FIFA 12 had de Player Impact Engine en EAS FC. FIFA 13 had de bodscoach (wat is trouwens niet al te spannend vind) en de verbetering van de transfers. Daarnaast worden elk jaar de animaties vloeiender en heb ik het idee dat je steeds mooier voetbal kan spelen.  Maar ik kan me ook voorstellen dat als je eens in de zoveel tijd een potje speelt dat je weinig verschil ziet in FIFA 10 en FIFA 13

 • Er wordt genoeg veranderd en ben je het er niet mee eens bent koop je het niet. Gezeik op de populaire spellen zoals Fifa en Cod slaat nergens op, als mensen het leuk vinden spelen ze het en laat ze dan ook. Er is een reden waarom het zoveel verkocht en gespeeld wordt.  Ruudeke, je lult echt bullshit :)

 • @Ruudeke360
  Oke gelukkig maar. Precies om die reden is MW2 ook mijn laatste geweest.
  Ik kan je wel vertellen, in FIFA zit zeker weten meer vernieuwing.

 • @Ruudeke: Ehm… FIFA met GTA vergelijken is wel echt heel erg… iets om stil van te worden. Voetbal blijft voetbal, op een grasmat, 11 tegen 11. Daar valt weinig radicaal aan te veranderen. Het is altijd wel heel makkelijk te roepen dat er niet genoeg vernieuwing of verandering in zit, maar er valt nu eenmaal verdomd weinig te veranderen aan FIFA. Wat moeten ze toevoegen, explosies?

 • Als je goed had gelezen vergeleek ik de games niet met elkaar maar hun ontwikkeling, ei.
  Misschien speel ik daarvoor inderdaad te weinig fifa om echt inhoudelijk te kunnen reageren. Ik zie echter niet in waarom al deze vernieuwingen niet via dlc of een patch kunnen komen.  Ziberius, als spellen goed en dik verkopen wil dat nog niet automatisch zeggen dat het een goed spel is. Rtl boulevard wordt ook dagelijks door veel mensen bekeken maar of het echt een goed programma is blijft nog maar de vraag. Laten we sterren dansen op van alles en nogwat maar niet vergeten, leuk misschien maar goed?  De grote massa is misschien sneller tevreden te stellen als dat ik dat ben.
  En kritisch zijn is bovendien nooit verkeerd.

 • Het gaat erom of een spel leuk is, en als veel mensen het kijken of spelen vinden ze het leuk. Daar draait het toch om? En mij hoor je nergens zeggen dat het spel goed is, dat is een mening.

 • Als de veranderingen in FIFA met een patch kunnen, dan kan alles wel met een patch. Dan hadden Assassin's Creed Brotherhood en Revelations downloadbare expansies kunnen zijn voor ACII.  GTA is natuurlijk iets heel anders. Daarin kún je zoveel veranderen en dat doet Rockstar ook goed. Die maken zich er niet gemakkelijk mee af door enkel de stad te veranderen. Maar EA kan moeilijk ineens hele andere omgevingen of opdrachten introduceren, voetbal blijft voetbal. En het is daarom juist knap dat ze telkens zoveel weten te schaven. Aangezien je zelf al aangeeft niet genoeg Fifa te spelen om over die vernieuwingen te kunnen oordelen, snap ik niet waarom je tegelijkertijd boe zit te roepen. Maar dat zal wel gewoon bij het internet horen.

 • Microsoft kondig die poepbox nou is aan. Word een beetje gek van alle games die zonder next gen worden aangekondigd.  Of zit EA op een bankje samen met Microsoft hmmm.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren