1. Xcom-shooter is terug, heet nu The Bureau: Xcom Declassified

Xcom-shooter is terug, heet nu The Bureau: Xcom Declassified

2K Marin heeft de Xcom shooter opnieuw aangekondigd alsThe Bureau: Xcom Declassified.

De third-person shooter wordt nog altijd ontwikkeld door 2K Marin, de studio achter BioShock 2, en staat gepland voor een release op Xbox 360, PlayStation 3 en PC. 2K gaf ook een bijbehorende trailer uit die alleen gefilmde beelden toont en dus nog geen in-game footage laat zien.

Alyssa Finley, vicepresident van development bij 2K Marin, vertelt waar de game over gaat: “Het draait echt om de begindagen van Xcom en de eerste momenten van de alieninvasie. Je speelt met Agent William Carter en moet de invasie voorkomen, maar tegelijkertijd de dreiging stil proberen te houden, zodat de bevolking niet in paniek raakt.” Spelers reizen rond in de Verenigde Staten met verschillende agenten die elk hun eigen krachten hebben. Er zijn in totaal vier verschillende klassen, waaronder een medische expert en een sluipschutter.

Xcom is al sinds 2005 in ontwikkeling en was voorheen een first-person shooter. Pas geleden verdwenen de merknamen van Xcom, terwijl er merknamen rondom The Bureau werden aangevraagd.Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ziet er stoer uit, een 2K game is sowieso baas! Kijk maar naar Bordelands en Bioshock..ben benieuwd of er ook zo'n psychologische ondertoon in "The Bureau" zit als in Bioshock

  • Ik denk dat ze iedere game een eigen karakter geven, ondanks dat het dezelfde studio is kan ik me niet voorstellen dat ze iets wat Bioshock uniek maakt gaan stoppen in een heel ander soort game.  • Als iets declassified heet ben ik er nog niet zo zeker van hoe goed het word :(

  • De sfeer in de trailer is enorm goed! Bioshock 2 was ook een topper, dus die combinatie geeft hoge verwachtingen. Ben erg benieuwd.

  • Ben toch blij dat deze is aangekondigd, al vanaf het begin spreekt deze game mij enorm aan.

  • De makers van Bioshock 2 dus, dat gaat hellemaal goed komen met deze game.

  • Ik moest een beetje denken aan de X-files en dan vooral aan een aflevering waarin de vader van Mulder in de jaren 50 of zo achter de aliens aan zit ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren