1. Nieuwe Fifa-games tot in den eeuwigheid

Nieuwe Fifa-games tot in den eeuwigheid

EA mag van de Fifa minimaal nog tot 2022 nieuwe voetbalgames onder de licentie uitgeven.

Daarom kunnen we in ieder geval nog Fifa 15 t/m 22 verwachten, tenzij de serie plots slecht gaat verkopen natuurlijk. Dat laatste is voorlopig nog geen realistisch scenario: Fifa 13 deed het weer dertig procent beter dan Fifa 12.

Even voor de duidelijkheid: door de deal behoudt EA het exclusieve recht om Fifa-games uit te geven. Hieronder vallen de gebruikelijke jaarlijkse uitgaven, maar ook managementgames en speciale edities gebaseerd op bijvoorbeeld het WK. Toevallig komt er weer eens een WK aan volgend jaar, maar of er ook een aparte game komt, kan EA nog niet zeggen. Voor het EK van 2012 werd er alleen DLC uitgebracht voor Fifa 12.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • En zo blijft PES achterlopen.

 • PES verlegt zijn achterland naar non-Europa. In Brazilië is PES het best verkopende spel van alle games geloof ik.

 • Daar lopen ze volgens mij een generatie achter en PES op de PS2 was inderdaad de beste footie. Tegenwoordig is dat wel anders.

 • Laat ze dan ook een keer volledig gebruik maken van die licentie.
  Meer competities graag, en vertel me niet dat daar geen tijd voor is, want de upgrade is ieder jaar minimaal.

 • Helemaal mee eens, op z'n minst de Jupiler league! Maar dat duurt denk ik nog wel eventjes..

 • Je hebt FIFA de afgelopen jaren niet gespeeld? Óf daarom zeg je dit, óf je hebt werkelijk geen idee hoe game development werkt.

 • EA regelt die licensie's niet dat doet het management team van EA en als ze veel geld moeten uitgeven aan een, laten we eerlijk zijn, kleine competitie als de Jupiler League, dan gaan ze dat niet doen natuurlijk.

 • En GEEN Evert en Mulder. Wow wat ben ik die lui een smerig potje zat.

 • Nee snap ook wel dat het vast een hoop geld zal kosten voor iets wat nauwelijks opvalt bij de mensen buiten Nederland, ik bedoelde meer dat ik erg graag de Jupiler league zie in Fifa. Alleen al om een keer tegen andere Nederlandse clubs te kunnen spelen. Kampioen worden met Go ahead in de eredivisie ofzo haha

 • Ze hebben Saudi Arabië erbij gezet, dat is al iets!

 • Ze hebben Saudi Arabië erbij gezet, dat is al iets!

 • Als je de upgrade minimaal vindt, heb je FIFA niet genoeg gespeeld ;) Zelfde geldt doorgaans voor Pro Evo. Die games veranderen echt veel meer dan de meeste mensen denken. Het is echt niet zo dat ze alleen de transfers doorvoeren.

 • Even grote upgrades als CoD ja…  Ze verdienen miljoenen per jaar met de games. Die Jupiler League is daar peanuts bij, dus dat is echt geen goede reden.  Ik vind de licenties sowieso acheruit gaan met Brazilië etc.  Ook kwa stadions kan het nog stukken beter. Doe gewoon een hele league (Premier League) zoals PES dat vorig jaar heeft gedaan met La Liga.  Het zijn elk jaar gewoon weer bugoplossingen en minieme gameplay aanpassingen die weer hun eigen bugs bevatten. Die mensen die dat niet inzien, zijn daar blind voor.

 • Ik heb alle FIFA's gespeeld uit de geschiedenis van FIFA. Sure, enkele keren wordt er een grote verandering aangebracht, maar doe alsjeblieft niet zo naïef. Het ontwikkelen van het net wat anders rollen van een bal kost geen jaar.
  Ze steken sowieso weinig moeite en tijd in de Nederlandse competitie. Kijk naar de gezichten, waarvan er misschien 4 in de hele competitie lijken te kloppen. Dit doet PES zelfs beter.  Let op: ik zeg niet dat FIFA slecht is, want ik speel het graag. Al is dit wel met mods op pc, waardoor het sowieso beter speelt.  Het is misschien de gemakzucht van EA die me boos maakt. Dit zal overigens ook te maken hebben met het feit dat ik Simcity heb gekocht ;)

 • Voor de mensen die graag een Jupiler League willen, is gewoon te downloaden in de Creation Centre.. Zou makkelijk zijn als hij er voortaan wel gewoon bij zit, maar voor nu is dit een mooie oplossing ;)

 • Let the fanboy wars begin…

 • Nee…  Laat de anti EA comments maar komen (Veel leuker)  Anyway ik begin wel
  FUCK YOU EA, FIX JULLIE GODVERDOMME SERVERS EENS!@!@!@!@ • hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha  En nu zijn mijn vingers moe.

 • I hate you EA enzo

 • En IG blijft deze rooster en minimale updates ook steevast voorzien van een 9.5
  En de consumenten kopen zich blind, dus wie had anders verwacht?  En koek vindt Fifa dan ook gewoon een puike game :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren