1. Capcom vormt nieuwe studio

Capcom vormt nieuwe studio

Capcom heeft aangekondigd plannen te hebben voor het openen van een nieuwe studio, genaamd Clover Studio. Men zal 90.000.000 yen uitgeven aan de oprichting van Clover Studio, dat in Osaka zal worden gevestigd, dicht bij het huidige hoofdkantoor van Capcom.

Ook zijn er al enkele namen genoemd van personen die voor Clover Studio zullen gaan werken. Zo zal Atsushi Inaba (Viewtiful Joe) de leiding nemen. Daarnaast worden namen genoemd als Kenzo Tsujimoto (Mega Man, Street Fighter en de huidige directeur van Capcom), Ryuta Takahashi (Resident Evil), Shinji Utsunomiya (Devil May Cry) en Haruhiro Tsujimoto, Tamio Oda en Yoshifumi Yamashita (Zelda).

Uiteindelijk zal Clover Studio 64 werknemers in dienst nemen, en gezien de bovengenoemde namen zou deze studio in de toekomst best wel eens voor wat spraakmakende titels kunnen gaan zorgen. Op 1 juli zal de ontwikkeling van spellen in Clover Studio van start moeten gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Wow, dat is best veel belovend!

  • inderdaad, leuk

  • Nu kijken of ze topspellen gaan afleveren…. CAPCOM/studios brengt meer flops uit dan hits.

  • Capcom is de laatste tijd anders wel lekker bezig. En helemaal de spellen van de bovengenoemde personen waren hele sterke titels.

  • Hmm als jullie er dan ook ff bij zetten hoeveel 90 miljoen yen in euro's of dollars is… is zo een beetje loze info.    Verder vraag ik me af welke rol die personen hebben gespeeld bij het maken van die titels, dat ze er aan hebben meegewerkt zegt niet zo veel.

  • ongeveer 750000 euro :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren