1. E3 Awards 2013 - Beste Racegame

E3 Awards 2013 - Beste Racegame

Zoals elk jaar zijn er een hoop toffe games te zien op de E3. Maar wat is nou de coolste, tofste en allervetste game die te vinden was in Los Angeles? In de E3 Awards 2013 gaan we de verschillende categorieën af en kronen we in elke categorie een winnaar. En natuurlijk eindigen we met de beste game van de E3, die jij mag kiezen! Hieronder kun je stemmen op de Beste Racegame van de E3 2013.

Forza Motorsport 5

In Forza Motorsport 5 kan de speler met de meest mooie bolides over circuits rijden. Zo is er de beschikking over de McLaren P1, de Ferrari F12 Berlinetta, de Pagani Huayra en nog veel meer. De game draait voor het eerst in de serie op 60 frames per seconden, waardoor het gevoel van snelheid nog beter moet worden overgebracht. Bovenop deze wagens maakt de game ook gebruik van de Indycar-licentie, waardoor de speler met Indycar-wagens over ovalen circuits kan gaan scheuren.

Een andere belangrijke verbetering is dat de game gebruikt maakt van een virtuele AI. Terwijl jij racet, leert de game jouw rijstijl en die wordt dan vertaald naar een AI-rijder. Zodoende kunnen vrienden van de speler tegen jouw AI-rijder rijden, die in de theorie net zo moet rijden als dat jij doet. Ook verdient de AI-rijder dan in-game credits, die jij dan later weer kan gebruiken om nieuwe wagens aan te schaffen.

Gran Turismo 6

Gran Turismo 6 is het zesde deel in de realistische raceserie. Het spel heeft een nieuwe user interface en natuurlijk nieuwe parkoersen en auto's. Gran Turismo 6 loopt op een nieuwe engine die er voor zorgt dat downloadbare content gemakkelijker toegevoegd kan worden. Het is de bedoeling dat er constant nieuwe parkoersen en auto's online verschijnen die gedownload kunnen worden.

Maar ook het spel zelf bevat genoeg content: er zijn 1200 auto's, 33 locaties en 71 verschillende parkoersen, waaronder alle omgevingen en auto's uit het vijfde deel.

Need for Speed Rivals

In Need for Speed Rivals scheur je rond in een open wereld. Daarin neemt de politie het op tegen racers en is het aan jou om voor één van de twee rollen te kiezen.

Als racer is het de bedoeling om andere spelers uit te dagen en als eerste over de finish te scheuren, maar kun je er ook voor kiezen om lekker rond te scheuren en vette moves uit te halen. Voor alle acties verdien je punten en hoe meer punten je pakt, hoe meer aandacht je van de politie trekt.

De politie heeft als hoofddoel om de racers uit te schakelen en zo hun punten af te pakken. Daarbij kan de politie tegen de racers aanbotsen, maar hebben zij ook de mogelijkheid om blokkades op te roepen en door middel van EMP de racers uit te schakelen. Zodoende ontstaat er in de grote open wereld een klassieke 'politie-en-boef' situatie.

The Crew

In The Crew krijgt de speler een grote online racewereld voorgeschoteld in de vorm van de Verenigde Staten. Hierin kan de speler over vele duizenden kilometers asfalt scheuren, maar is het ook mogelijk om offroad aan de slag te gaan.

Het doel van de game is om een naam voor jezelf op te bouwen en daarmee het uiteindelijk op te nemen tegen 510s, een gang die illegale street racers in de omgeving van Detroit organiseert.

In de game kan er geraced worden, maar is het ook mogelijk om met een groep vrienden zelf een Crew te vormen en daarmee bijvoorbeeld een waardetransport auto uit te schakelen. De speler krijgt daarbij veel mogelijkheden om zijn wagenpark aan te passen aan de verschillende omstandigheden.

DriveClub

In DriveClub neemt de speler plaats achter het stuur van de meest exotische auto's, om daarmee mee te doen aan verschillende races. Natuurlijk is het in DriveClub de bedoeling om zo snel en goed mogelijk over een circuit heen te racen, maar je hebt niet alleen de uitdaging om als eerste de finishlijn te passeren.

Elk circuit kent een aantal challenges. Zo moet je over een bepaald stuk een hoge gemiddelde snelheid noteren, terwijl je de keer daarop in een bocht een zo goed mogelijke drift moet maken. Daarbij wordt de speler bij elke challenge gekoppeld aan een andere coureur en door het iets beter te doen dan hem of haar, scoor je bonuspunten. Hierdoor is DriveClub voor elke rijder boeiend, of je nu vooraan of achteraan racet.

[poll 166]Dat zijn de games waarop je kunt stemmen. Doe dat door middel van de poll hiernaast. Natuurlijk horen we ook graag op welke game je hebt gestemd! Alvast bedankt![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Need for Speed Rivals.
  Ik heb niks met simulatiegames zoals GT en NFS is weer op de goede weg zo lijkt het.

 • Moeilijke keuze. The Crew en DriveClub verrasten me wel op de E3. Deze tweede iets meer dan die andere, vandaar dat mijn stem ook naar DriveClub gaat.

 • The Crew. Puur om de ambitieuze werelddesign en de co-op gameplay. Ik hou hem zeker in de gaten!

 • Geen keus uit Mario Kart 8?

 • Mario Kart 8 krijgt ook mijn stem aangezien ik niks heb met simulatie racers.

 • Hetzelfde voor mij.

 • En voor mij :)

 • En ook van mij.

 • Ik stem ook voor MK8, ik kan echt niet begrijpen waarom die er niet tussen staat, nu hebben we alleen maar de keuze uit 'realistische' racegames. Is er geen ruimte meer voor wat plezier?

 • Ik stem ook op MK 8 gewoon omdat ik daar de meeste lol mee zal hebben en daar draait het met games om. Laat staan dat ik van de andere racegames verwacht dat je ze (degelijk) met zijn vieren op de bank kan spelen.

 • Ik ga ook voor MarioKart

 • Ik ook.

 • Toch maar FM5 vanwege geniale graphics. Al is het concept van The Crew best geniaal.

 • Forza Racing !

 • Ook weer hier kies ik voor het grafische van NFS.
  al ben ik zeer benieuwd welke vernieuwingen ik in Driveclub & The Crew voorgeschoteld krijg.
  Ik zou eigenlijk liever niet moeten kiezen XD

 • The Crew lijkt mij erg tof met die gigantische wereld. Maar toch maar voor Driveclub gekozen. Ookal zag het er niet zo indrukwekkend uit op de E3, was de getoonde build maar 35% compleet dus ik denk nog wel dat het wat gaat worden :)

 • Heb het niet zo op Racegames, maar DriveClub lijkt mij het vetst uit dit lijstje!

 • Forza 5 hou wel van een goede simulatie game :)

 • dan zit je niet goed bij Forza.. dat is een arcade/sim hybrid. voor echte simulaties moet je bij rFactor enzo zijn

 • Natuurlijk Mario Kart 8! Ongelofelijk dat die er niet bijstaat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren