1. De allerlaatste Memberrecensie van de Maand: nominaties mei én juni

De allerlaatste Memberrecensie van de Maand: nominaties mei én juni

Aan al het mooie komt een eind. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is de laatste editie van de Memberrecensie van de Maand-verkiezing. Vanaf volgende maand toveren we de verkiezing om tot Membercontent van de Maand (lees hier meer), omdat het aantal memberartikelen de afgelopen maanden zo explosief is gestegen dat vasthouden aan de Memberrecensie van de Maand niet langer gepast is. In de Membercontent van de Maand-verkiezing dingen zowel memberrecensies als memberartikelen mee naar de titel, dus laat deze verandering je er vooral niet van weerhouden om recensies te blijven schrijven – of artikelen natuurlijk!

De laatste MrvdM vraagt om een kleine terugblik. In de zeven jaar dat we deze verkiezing gehouden hebben, is er een levendige community vol fantastische schrijvers ontstaan. Een aantal redactieleden (zoals Timo, Joey, Eelco, Jules, ikzelf en community manager Wessel) zijn zelfs via het schrijven van memberrecensies bij de redactie van InsideGamer terecht gekomen. Mede daarom heb ik me de afgelopen 50 edities (inderdaad, dit is toevallig mijn jubileum) met enorm veel plezier op het doorlezen van alle recensies en het bepalen van de genomineerden gestort. De community voedt InsideGamer en memberrecensies zijn daar de afgelopen zeven jaar een heel belangrijk onderdeel in geweest.

Met dit sluitstuk van de MrvdM geef ik het stokje door aan Wessel, die zich vanaf aankomende maand op de McvdM gaat storten. Ik wil graag alle members bedanken die de afgelopen jaren al die toffe recensies geschreven hebben. Het was een waar genoegen ze allemaal te lezen. Thanks!

Oke, genoeg sentimenteel gedoe. Tijd voor jullie om de winnaar van de allerlaatste Memberrecensie van de Maand te bepalen!

Wie zijn er genomineerd voor Memberrecensie van de Maand?

Hieronder staan de nominaties voor Memberrecensie van de Maand mei en juni. Stemmen op je favoriete schrijver kan tot en met 8 juli. Daarna is duidelijk wie de beste recensie heeft geschreven, die vervolgens een game mag uitkiezen om daar een recensie over te schrijven.

Galaxy_samurai

In Photoshop-recensies hebben we de afgelopen jaren vele kunstwerkjes voorbij zien komen, maar zo mooi ingetogen als de recensie van Galaxy_samurai over Evoland zijn ze zelden geweest. De rustige achtergrond zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt van het belangrijkste: de puike tekst. Galaxy_samurai gebruikt geen woord teveel, maar levert toch een complete en goed onderbouwde recensie af. Een knappe prestatie.

Lees recensie

Rolfgang

Met een verrassende inleiding zet Rolfgang de lezer op het verkeerde been – én grijpt hij direct de aandacht. De eerste woorden zetten de toon voor de rest van zijn tekst: boeiende bewoordingen en pakkend taalgebruik voeren de boventoon, waardoor de recensie leest als een trein.

Lees recensie

TheRomeoPapa

TheRomeoPapa verwoordt in zijn recensie van Alan Wake’s American Nightmare het gevoel dat iedere gamer ooit wel gehad heeft: de pijn van niet-ingeloste verwachtingen. TheRomeoPapa neemt geen blad voor zijn mond en dankzij de vlijmscherpe formuleringen komt de bittere teleurstelling in Alan Wake’s American Nightmare uitstekend over.

Lees recensie

Kubuskwal

Het is niet eenvoudig om te schrijven over een game die (vrijwel) niemand kent, want dat betekent dat geen enkele voorkennis vanzelfsprekend is. Toch slaagt Kubuskwal met vlag en wimpel in het recenseren van The Denpa Men: They Came By Wave. Met de juiste vergelijkingen schetst ze de goede context om deze onbekende game te begrijpen en haar vlotte schrijfstijl helpt een welkom handje om je in rap tempo naar de duidelijke conclusie te loodsen.

Lees recensie

Sadist

Memberrecensieveteraan Sadist is een stabiele factor geweest binnen de MrvdM. Dat hij zijn schrijfstijl de afgelopen zeven jaar steeds verder gestroomlijnd heeft, laat hij zien in zijn recensie van Fire Emblem: Awakening. Met oog voor de goede details velt hij zijn vonnis over de game op een vlotte en compacte manier. Daardoor levert hij op prettige wijze een overtuigend oordeel af. Een bijzondere toevalligheid: ook tijdens de eerste MrvdM (in juni 2006!) was Sadist van de partij.

Lees recensie

De keuze is aan jou!

[poll 175][p]Werp een kritische blik op deze recensies en laat weten welke tekst volgens jou de beste van mei en juni is. Let hierbij op taalgebruik, inhoud, vorm en originaliteit. Jullie hebben tot en met 27 juli om te stemmen op deze allerlaatste Memberrecensie van de Maand![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Galaxy uiteraard!

 • Sadist krijgt mijn stem :)

 • Sadist krijgt deze keer mijn stem.

 • Ah jammer, geen nominatie. Kon mijn streak van 10 MrvdM toch niet meer behalen aangezien ermee gestopt wordt :P Jammer dat ermee 'gestopt' wordt btw :(  Mijn stem gaat naar TRP. Met korte alinea's toch een verrassend sterke recensie neergezet!

 • Mehmet Ozkan natuurlijk!

 • Ja toch wel Sadist. Weer een zeer kwalitatieve recensie en voor deze speciale award mag niemand anders dan hij eigenlijk met de titel gaan lopen. Hij is er bijna iedere maand weer en dat voor al ongelooflijk lang. Respect!

 • Ik was helemaal vergeten dat ik een recensie had geschreven deze maand :p. Stond al verbaasd te kijken toen ik mijn naam zag.

 • Jammer dat je er mee stopt, Chris, maar bij Wessel is de nieuwe verkiezing voor beste membercontent vast in goede handen. Ik ben benieuwd hoe dat zich zal ontwikkelen, aangezien de content natuurlijk veel meer uiteenlopend is dan bij enkel recensies.  Bedankt voor de nominatie trouwens!

 • Idd, dat is ook jammer. Je gaat gewoon door met recensies schrijven etc. voor IG, toch Chris?

 • Galaxy!

 • Wat een eer, om voor de allerlaatste MRvdM genomineerd te worden!  Also, ik was eigenlijk al vergeten dat deze recensie in mei werd geplaatst, dus ik was dan ook zeer verrast dat ik er tussen stond XD

 • Indeed, bedankt voor de nominatie jongens! Blijft awesome.  En bedankt voor al je inzet Chris, de rubriek was altijd een top om te lezen. Einde van een tijdperk aangaande de MRvdM. 2006, geez, time flies.

 • Was twijfelen tussen Rolfgang en Sadist.

 • Chris, bedankt!

 • Sadist vond ik net wat beter dan TheRomePapa.

 • Aan al het mooie komt een eind, inderdaad. Voor mij betekende de MrvdM-wedstrijd het begin van héél wat moois!  De laatste jaren volg ik het allemaal niet meer, maar wel tof om te zien dat mijn grootste 'concurrent' nog altijd actief schrijft en vrijwel iedere maand een nominatie in de wacht sleept :)

 • Ik vind het toch wel super irritant dat iedereen gewoon blindelings zonder andere recensies te lezen gewoon op Sadist stemmen, die van Galaxy bijvoorbeeld is een veel betere recensie.

 • Het is niet omdat jij de recensie van Galaxy_Samurai beter vind dat dat ook de beste recensie is. Ik heb ook zijn recensie gelezen en vond het een prima stukje tekst maar ik vond Sadist deze keer gewoon de betere. Dus om te zeggen dat iedereen blindelings op Sadist stemt is bullshit. Al zullen er waarschijnlijk wel een paar tussen zitten ja.

 • Oh en nu ben ik Chris helemaal vergeten: jammer dat je ermee stopt Chris, ik weet nog wel dat jij ooit eens een concurrent van mij was in MRvdM haha, time flies. Blijf je wel bij IG of…?

 • Ik ga voor die van Rolfgang

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren