1. Final Fantasy VII junk

Final Fantasy VII junk

We mogen dan wel in het jaar 2004 leven, toch ben ik voor de vijfde keer bezig met een spel uit het jaar 1997. Voor de vijfde keer leef ik mij in met de avonturen van Cloud, Tifa en vele anderen. Final Fantasy VII is een spel dat mijn beeld over spellen voor goed veranderde.

De eerste keer dat ik kennis maakte met dit spel was bij een buurjongen. Waar ik toen vooral op de visuele pracht en praal lette, kwam ik pas later achter de echte waarde van dit meesterstukje. Het verhaal was van zo een hoog niveau, dat ik soms hele dagen achter elkaar speelde. Het gesloten karakter van Cloud, de schattige Aeris en vele andere zaken wisten mij te raken. Final Fantasy VII blijft boeiend, omdat er een echte band ontstaat tussen de speler en het spel. Iets wat ik tot nu toe nooit elders ben tegen gekomen. Final Fantasy VII is dan ook het enige spel waar ik een traan om heb gelaten, toen Aeris stierf. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik pas veertien jaartjes oud was. Tevens wist ik mij geen raad toen Cloud, mijn grote held, in de diepten der aarde verdween.

En nu komt Square Enix met een film, Final Fantasy: Advent Children, dat een soort vervolg moet worden op het in mijn ogen beste spel ooit. De eerste keer dat ik dit hoorde maakte ik kleine vreugdesprongetjes, ik kon niet wachten hoe de avonturen van Cloud verder zouden gaan. Maar naar mate er meer duidelijk werd, des ter meer ik er tegen op zag. Zo zal de film maar iets van een uur duren, terwijl ik met Final Fantasy VII al zo’n driehonderd uur bezig ben. In dat ene uur kan nooit een verhaal worden verteld als in het spel, en ik ben ook bang dat het daarom zal gaan tegen vallen. Volgens mij wordt het niet meer dan het verkopen van een paar mooie plaatjes.

Erger werd het nog toen ik de eerste beelden aanschouwde. Ok, Cloud ziet er nog wel goed uit, maar Square Enix moet zich schamen voor wat ze met Sephiroth hebben gedaan. In Final Fantasy VII wekte hij de indruk van een echte badguy, maar in Advent Children lijkt het net op een psychisch gestoorde gek.

Ook zullen de karakters uit de film gepaard gaan met een stem. En dat is voor de echte fan toch behoorlijk raar. Als je de hele tijd gewend bent aan tekstjes, die in je kop een eigen stem maken, is het gek dat je ze nu in het echt hoort praten.

Ik ga de film wel bekijken, maar ik vrees dat ik alleen maar teleurgesteld zal gaan worden. Gelukkig duurt het nog wel een tijd voordat Advent Children hier uit komt. Tot die tijd kan ik me mooi bezig houden met de avonturen van Final Fantasy VII zoals ik ze ken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Alleen de woorden Final Fantasy… I'm lovin' it…

 • Vind vooral dit topplaatje zo freaking mooi :)

 • Weet ik Jelle :).

 • Is inderdaad netjes ja…

 • beste deel uit de serie ja, geweldige game, ook voor mij veranderde er heel wat toen ik deze game speelde, geweldig gewoon, ook de muziek die de sfeer geweldig maakt bij de gebeurtenissen, lekker artikel :)

 • mja denk persoonlijk ook dat de film niet zo goed word… sowieso al veel te hoge verwachtingen.  maja spel blijft altijd ownen.

 • Final Fantasy 8 is beter ;)

 • Final Fantasy 9 is het beste, daarna 7, daarna 10, daarna 8, daarna 6…

 • Final Fantasy 8 blijft voor mij toch 1 van me favo's.. heb dan weliswaar niet veel f-f's gespeeld maar 8 blijft me gewoon bij als 1 van de geweldigste spellen die ik ooit heb gespeel.

 • :P film gaat ownen, klaar af :P ook al istie bagger, van FF:TSW ook wel een leuke film :P  FF7 all the weg :P

 • Dit spel vind ik nog steeds het beste spel :)  De rest van de FF reeks is trouwens ook geweldig

  Kheb 3,5,6,7,8,9,10 en tactics gespeeld ^^

  En ook The Spirits within gezien


 • FF9 was de beste, daarna 7, daarna 10, daarna X-2, daarna 8, daarna 6 en dat zijn alle FF spellen die ik gespeeld heb. Maar ze zijn allemaal wel geweldig.

 • FFVII was echt de bom! Damn, heb gelijk zin om hem nogmaals te gaan spelen.

 • is er uberhaupt nog leven na final fantasy?!?!?!?

 • Final Fantasy VII is een mijlpaal voor de gamesindustrie geweest, en nog… Ze blazen het niet voor niks nieuw leven in, het lijkt me een gave film, maar ik ga verder nog geen conclusies trekken

 • Als het op FFVII aankomt moet ik met schamen. Ik heb 6,8,9,10 en nu straks 10-2 gespeeld. Maar 7 niet! De beste volgens vele fans. Moet hem echt nog maar eens gaan lenen of kopen voor een spotprijsje bij dimplus.

 • Leuk voor de fans

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren