1. Resident Evil: The New Threat

Resident Evil: The New Threat

Hier een verhaaltje waar ik een paar maand geleden mee ben begonnen maar nooit heb afgemaakt.

Resident Evil, the new Threat

In het jaar 2019 zijn er bedreigingen op aarde die al het leven kunnen uitroeien, waaronder de mensheid. Enorme miljoenen bedrijven hebben vestigingen over de hele wereld waar er niet al te frisse zaakjes gaande zijn. Experimenten op mensen en dieren hebben geleid tot verschrikkelijke mutaties die ervoor hebben gezorgd dat mens en dier bovennatuurlijke krachten kunnen verkrijgen als ze ook maar één keer in aanraking komen met het virus ontwikkeld door Seashore Enterprises. Het grootste en welvarende bedrijf ter wereld. Ze hebben alles onder controle en alles verloopt volgens hun plannen, maar als er één ding is waar ze niet op hebben gerekend, dan is het wel wraak…

23 Oktober, 2019, Seashore Enterprises, Mutatie afdeling

Het was 6 uur in de morgen en de zon rees langzaam naar de hemel naarmate de tijd verstreek. Heldere zonnestralen doorboorden de kantine van de van het Seashore gebouw en gaven alles een heldere oranje gloed. Het was een schitterend gezicht, iets wat je niet elke dag zag omdat het dak van het gebouw vaak gesloten was en alles verlicht werd door enorme chirurgische lampen van wel 3 meter hoog.

“Dennis!” riep opeens een vent in een lang wit gewaad dat vol met bloedspetters zat.

“Ik heb je hulp nodig”. Zonder te aarzelen stond Dennis op en liep naar de man toe in het lange gewaad.

“Ehm, meneer” zei Dennis stotterend “Waarom heeft u mijn hulp nodig als u kunt kiezen uit al deze doktoren die hier rondlopen?”. De man keek Dennis aandachtig aan en schoof zijn kleine brilletje naar het einde van zijn neus.

“Er is nu even geen tijd voor vragen jongeman, vragen komen later, eerst moet je mij even volgen”. De man maakte een gebaar dat Dennis voorop moest lopen. Zonder dat Dennis nu precies wist wat hij moest doen deed hij toch wat de doktor zei en liep voorop. Dennis keek telkens achter zich welke kant de doktor heen ging, want hij wist zelf niet waar ze naartoe moesten. Het zweet stond ondertussen dik op zijn voorhoofd. Hij wist dan wel niet precies wat ze in dit gebouw deden, maar wat hij wel wist is dat het niet altijd legaal is. Hij had ooit eens gehoord van menselijke test objecten die werden gebruikt om wapens op te testen. Natuurlijk was dit maar een gerucht en nam hij dit niet serieus. Maar het bloed op de doctors jas zag er nu niet bepaald smakelijk uit en ook de hoeveelheid ervan was opmerkelijk.

Opeens draaide Dennis om en keek de dokter doordringend aan.

“Als eerst ga jij mij vertellen waar we heen gaan en ten tweede wil ik weten waarom U mij koos!”. De dokter keek hem een beetje vernederend aan.

“Dat zijn jouw zaken niet, nu doorlopen!”. De man verhief z’n stem en gaf Dennis een duwtje dat hij verder moest lopen.

“Maar…” Dennis zin werd abrupt afgekapt. Hij kon geen woord uitbrengen of de doktor legde hem het zwijgen op.

Dit artikel delen

Over de auteur