1. Spellen die wij spelen: maart

Spellen die wij spelen: maart

De liefhebbers van videogames werden de afgelopen maand op hun wenken bediend. De ene topper na de andere verscheen. De redactie heeft dit natuurlijk niet ongemoeid gelaten en we speelden er weer lustig op los. De één wat meer dan de ander, zoals we gewend zijn.

Alles bij elkaar opgeteld hebben we ons weer gelukkig mogen prijzen met een hele hoop mooie titels. Van de meeste heb je inmiddels al uitgebreide recensies mogen lezen op onze website. De spellen die we niet behandeld hebben zullen ongetwijfeld snel volgen.

InsideGamer is ook benieuwd naar welke spellen jullie hebben gespeeld, dus vergeet niet te reageren.

Redactie InsideGamerVeel moois, weinig tijd
Door Jakob Dieckmann

http://media.insidegamer.nl/topimages/418.jpgAfgelopen maand ben ik maar weinig aan het spelen van spellen toegekomen. Althans is het fors minder geweest dan voorheen. De grootste oorzaak hiervoor waren de tentamens.

Nieuwe aanwinsten waren Prince of Persia: The Sands of Time en Beyond Good & Evil. Beide spellen ben ik momenteel bijna dagelijks aan het spelen en beide spellen vind ik werkelijk fantastisch. Alleen is het een beetje jammer dat Beyond Good & Evil geheel naar het Nederlands is vertaald. Dit klinkt meteen al een stuk minder authentiek.

Wat ik deze maand ook uitgevonden heb is het mobile gaming. Mobile Tennis is mijn favoriete spel. Het stelt helemaal niets voor, maar het is best wel pittig en daarmee erg verslavend. Een andere titel is Rayman Golf. Het spel is niet zo uitgebreid als Mario Golf, maar de vrolijke kleurtjes en simplistische gameplay maken een hoop goed.

Voor de Game Boy Advance heb ik afgelopen maand alleen Sword of Mana kunnen testen. Een geweldig spel waar nog wel het één en ander aan mankeert, maar eigenlijk irriteert niemand zich hieraan. Helaas geen topper waar we op gehoopt hadden, maar wel degelijk een mooie titel die in geen enkele collectie zal misstaan.


Mijn liefde voor Sega
Door Jelle van Es

http://media.insidegamer.nl/topimages/1151.jpgDe meeste bezoekers weten inmiddels wel dat ik een behoorlijke Sega fan ben. Jammer genoeg komt Sega de laatste tijd met niet al te veel nieuwe, goede spellen. Daarom heb ik deze maand een aantal Sega spellen uit oude doos gepakt.

Zo ben ik weer helemaal verslaafd aan Phantasy Star Online Episode I & II. De eerste keer dat ik het speelde was ik een Hunter en mepte ik met mijn zwaardje elke vijand naar het hiernamaals. Deze keer knal ik er met geweren op los. Het spel kan jammergenoeg soms wat eentonig worden. Toch blijf ik het spelen. Het is namelijk elke keer weer spannend wat je op je avontuur vindt. Daarom snap ik ook niet waarom de gemiddelde PSO speler zo enorm cheat. Iedereen loopt stoer te doen met hun gekloonde wapens en ik word uitgelachen omdat ik maar met een proppeschieter knal. Ondanks een paar minpuntjes ben ik vastbesloten om PSO weer een uurtje of honderd te gaan spelen.

Daarnaast heb ik afgelopen week met de heren Boon en Ubachs de Sega Megadrive aangesloten en een nacht lang oude herinneringen opgehaald. Vooral de Beat 'em ups waren in trek. Heerlijk op knopjes gemept met Street of Rage 1 en 2 en Turtles. Naast de geweldige gameplay viel vooral de nog betere soundtrack op. Turtles deed het met de typische Turtles deuntjes en Street of Rage draaide op een flinke dreunende beat. Heerlijke spellen voor een heerlijke gamemaand.Way to go, Nintendo
Door Daniël de Keizer

http://media.insidegamer.nl/topimages/195.jpgMaart was de eerste maand van het jaar die Nintendo in haar zak kon steken. Allereerst kregen wij aan het begin van de maand Final Fantasy Crystal Chronicles. Samen met Jakob speelde ik deze role playing game die mij meer irriteerde dan me goed deed. Ik was dan ook blij toen ik Metal Gear Solid: Twin Snakes in handen kreeg. Nog nooit eerder had ik de PlaystationOne versie uitvoerig gespeeld, maar nu was het dan toch echt zover. De eerste keer dat ik dit avontuur met Snake doorliep was als een film waarin ík de hoofdrol speelde. En deze ‘film’ was niet zo maar een ‘film’, maar bevat alles wat er in behoorde te zitten, en meer. Het spel zag er verbazingwekkend goed uit, en was voor mij in maart de meest intense spelervaring die ik heb beleefd. Minder intens, maar toch vermakelijk was Harvest Moon: A Wonderful Life. Het boerenbestaan deed mij goed, en ik had eindelijk eens de kans om de zon weer eens vol in mijn gezicht te voelen. Al met al is een koe zo gek nog niet.

Daarnaast had ik het met Warcraft III ook goed naar mijn zin. Vele uren speelde ik de diverse missies door, om daarna ook de uitbreiding, Frozen Throne, wat aandacht te bieden. Strategie is en blijft één van de genres die ik interessant vindt, en Warcraft III bewees maar eens dat ontwikkelaar Blizzard haar magie nog niet heeft verloren.

Mijn GameCube bleef deze maand bijna onophoudelijk aanstaan, wat na een aantal maanden van haar nadrukkelijke afwezigheid toch weer goed aanvoelde. Hoewel de titels niet van de spellengigant vandaan komen, is het toch maar háár spelcomputer, die drie zeer puike titels in maart wist te brengen. De start van de lente bracht dit jaar veel goeds met zich mee..


Op een eiland, al schietend in een online spelwereld
Door Remco Greeve

http://media.insidegamer.nl/topimages/694.jpgMaart was in mijn ogen een redelijke goede maand, met redelijke wat goede spellen voor de verschillende consoles. Normaal gesproken ben ik niet zo’n grote PC fan, toch heb ook ik genoten van die PC topper Far Cry. Wat een geweldig spel is dat toch. Nogmaals, PC spellen zijn niet helemaal mijn ding dus gauw maar weer terug naar die vertrouwde consoles.

Op console gebied heb ik mij voornamelijk geamuseerd met SOCOM II: U.S. Navy SEALs voor de PlayStation 2. De online modus van dit spel is in mijn ogen grandioos. Het spel bevat ontzettend veel maps om op te spelen en enkele verschillende spelopties. De USB headset wordt uiteraard ook veel gebruikt om de laatste tactieken door te nemen. SOCOM II blijft zeker nog wel even in mijn PlayStation 2 draaien.

Naast SOCOM II ben ik deze maand ook nog in de weer geweest met het eerste deel uit de .Hack serie, .Hack//Infection. Ik zal nog niet teveel over deze Japanse RPG verklappen, want binnenkort kun je de recensie van dit spel op InsideGamer lezen. Ik kan je wel al vertellen dat ik niet kan wachten op het tweede deel uit deze serie. Als alles meezit verschijnen de aansluitende drie delen nog dit jaar. Kortom, nog genoeg te spelen en ontdekken.


Een goed voorjaar
Door Jurian Ubachs

http://media.insidegamer.nl/topimages/653.jpgHet waren voor de PC gamers drukke tijden. Vooral op het gebied van First Person Shootsers was het een lekker voorjaar, en het is dan ook logisch dat al die spellen nog steeds veel gespeeld worden.

Van de voorjaarsgolf speelde ik vooral heel veel Battlefield Vietnam. Dag na dag kwamen er meer mensen op de servers. Battlefield Vietnam leent zich nu eenmaal uitstekend voor flinke online gevechten, en ik kan niet anders zeggen dan dat het mij urenlang wist vast te grijpen. Het blijft fantastisch om met je helikopter de vijand constant waar mogelijk klem te zetten.

Eergisteren kon je de recensie van Colin McRae Rally 04 al lezen. Het zal dan ook voor zich spreken dat ik dat spel ook heel veel gespeeld heb. Ik was positief verbaasd over hoe leuk de multiplayer optie van dit spel was. Weinig tot geen lag in combinatie met extreem spannende rallies: dan ben ik verkocht. Tegen echte tegenstanders racen blijft natuurlijk leuker dan tegen de computer. Het ging mij behoorlijk goed af, en zodoende raakte ik in een aantal keren verwikkeld in een hevige strijd om de eindoverwinning in een rally, om uiteindelijk te winnen, of soms te verliezen, met een verschil van luttele seconden.

Om plezier te hebben bij het spelen heb je niet per definitie gloednieuwe spellen nodig. Naar aanleiding van de impressie van David over Rollercoaster Tycoon 3 ben ik weer Rollercoaster Tycoon 2 gaan spelen. Het is en blijft leuk om je eigen park te zien groeien van eenzame draaimolen tot hypermodern themapark vol achtbanen en andere spectaculaire attracties. En laten we eerlijk zijn: het pesten van lastige bezoekers is ook een leuke afwisseling.


Meer multiplayer dan singleplayer
Door Joost Vogel

http://media.insidegamer.nl/topimages/1296.jpgHet waren de naweeën van februari die mij in het begin van maart vermaakten. Prince of Persia: The Sands of Time heb ik in februari veel gespeeld, maar in de daaropvolgende maand klaarde ik de laatste procenten zodat ik getuige kon zijn van een prachtig einde. Tevens speelde ik nog even het originele, eerste deel van Prince of Persia. De nostalgie van de kerkers waar ik vroeger allemaal doorheen was geploegd, was verschrikkelijk groot en mooi. Hoe leuk kan een simpel extraatje zijn.

Eind februari kwam James Bond: Everything or Nothing uit, maar in maart kwam ik pas echt op gang met deze titel. Het spel, niet gebaseerd op een bestaande film, biedt precies hetzelfde wat de films ook bieden, namelijk vermaak. Niet nadenken, maar doen. De actie is ontzettend intens, mede dankzij de diverse voertuigmissies. Door de uitstekende presentatie van het spel krijg je welhaast het gevoel naar een film te kijken.

De rest van de maand heb ik eigenlijk niet meer alléén achter de spelcomputer gezeten. Het bovenstaande spel kwam in de multiplayer eigenlijk nauwelijks aan bod, want het was vooral Pro Evolution Soccer 3 op de PlayStation 2 dat bij vrienden zeer leuk bleek. Ik moet bekennen dat we voorheen veel FIFA 2004 gespeeld hebben, en hoewel dat tegen elkaar best leuk is, stoorden we ons erg aan de fouten die in het spel zaten. Na het zoveelste identieke doelpunt met FIFA waren we het zat, en kocht hij op aanraden van mij het voetbalspel van Konami. Het feit dat het avond op avond erg laat werd, zeg volgens mij wel genoeg. Ik ben blij dat Pro Evolution Soccer eind dit jaar ook op de Xbox uitkomt, zodat ik ook eens de gastheer kan zijn…

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • sword of mana, enige die ik heb gespeeld

 • …de Sega Megadrive aangesloten en een nacht lang oude herinneringen opgehaald. Vooral de Beat 'em ups waren in trek. Heerlijk op knopjes gemept met Street of Rage 1 en 2 en Turtles. Naast de geweldige gameplay viel vooral de nog betere soundtrack op.Goede shit! ^________^

 • Heb zojuist Final Fantasy X binnengekregen, dus heb ik vandaag vanaf 15:00 lopen spelen ;) :O

 • battlefield vietnam is zeker mooi!

 • Laatste tijd speel ik weer Crimson Skies op de Xbox, en als ik straks Xbox Live heb dan ga ik er nog meer van genieten..

 • Ik heb gister The Legend of Zelda: Four Swords Adventure gekocht (Japanse versie), ECHT SUPER!!!

 • "Alleen is het een beetje jammer dat Beyond Good & Evil geheel naar het Nederlands is vertaald. Dit klinkt meteen al een stuk minder authentiek."

  BG&E is ook in het engels….als je met je cube speelt dan kan je volgens mij je cube settings in het engels zetten, dan pakt als het goed is je cube de engelse taal…?  maar ps2 versie kan je wel taal kiezen iig…:p • Wordt er geen Splinter Cell 2 gespeeld dan?

 • @ Mildoe,  Nee, deze versie kun je alleen uit Nederlands en Frans kiezen. Heeft niets met de taalinstelling van je GameCube te maken. Valt niet te veranderen, ik heb het allemaal een beetje in de gaten gehouden op andere fora.

 • idd, maar ik vind de stemmen helemaal niet zo bagger als sommige beweren. Maar iig, ik heb deze maand vooral nog FF:CC gedaan, dat blijft leuk met zijn tweeen. BG&E heb ik jammergenoeg uitgespeeld :(

 • Deze maand heb ik weer wat spellen gespeeld, maar geen nieuwe games.  FinalFantasy tactics advance: Dit heb ik deze maand redelijk veel gespeeld. ik zit nu op de 50+ uren al!!!

  RTCW: ook erg veel gespeeld, uiteraard wel via Live natuurlijk!!

  Topspin: vorige week redelijk veel gespeeld, samen met me broertje via Live gamen!!

  Counterstrike: Ook gespeeld, via Live uiteraard……  Voor mij voorlopig geen nieuwe games, ik probeer wel aan nieuwe titels te komen, maar natuurlijk wel voor 2de hansje!!

 • Metal Gear Solid ownz all ! Sword of Mana is te langdradig en de humor is zo slecht.

 • Metal Gear Solid en Farcry zijn best goede spellen.

 • Vooral bezig geweest met FFX-2 de 100% halen. Voor de rest niet zoveel. Veel problemen met het repareren van mijn pc:@.

 • counterstrike for life : )

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren