1. Return to Castle Wolfenstein: Tides of War

Return to Castle Wolfenstein: Tides of War

Wolfenstein was één van de eerste goede Xbox Live schietspellen. Naast een goed multiplayer gedeelte, valt het spel voor één of twee spelers toch wat tegen.

In je eentje saai

Wolfenstein op de Xbox bevat alle levels uit het origineel, plus een speciale missie die speciaal voor de Xbox is ontworpen. Hierin bevind je je niet in kasteel Wolfenstein, maar ergens in Egypte. Hier zijn de Nazi’s met wat duistere experimenten bezig en is het aan de speler de taak deze experimenten te saboteren. Het moeilijkheidsniveau in de Egypte missie is een stuk hoger dan in de rest van het spel. Als je met veel moeite de missie in Egypte hebt voltooid, denk je dat er nog leukere avonturen in kasteel Wolfenstein te beleven zijn. Het viel dan ook tegen toen bleek dat de rest van het spel een eitje was. Daarbij is het spel ook behoorlijk kort.

Wat ook tegenviel is de beperking in de wapenkeuze. Je hebt wel een vier of vijftal verschillende wapens, maar daar houdt het dan ook echt mee op. Een ander punt waar ik problemen mee ondervond was de besturing. Waar ik bij latere spellen als Counter-Strike gemakkelijk de vijand door het hoofd kon schieten, was dat hier niet het geval. Er zijn gewoon teveel puntjes waarop Wolfenstein het moet afleggen.

Je kunt het geheel wat leuker maken, door het spel met zijn tweeën te spelen in de coöperatieve mode. Samen Nazi’s afslachten is leuk en dit is dan ook de reden waarom je het spel zal kopen als je geen Live hebt. Geen vrienden en geen Live betekent geen plezier met Wolfenstein.

Vrienden = plezier

Al de kritiekpunten die hiervoor genoemd zijn, worden weggenomen als je het spel online via Xbox Live gaat spelen. Echt goed gericht schieten lukte nog steeds niet, maar het speelplezier weet veel goed te maken. Elk team heeft de beschikking over vier verschillende teamleden, die elk van vitaal belang zijn. Je hebt de soldaat, die een grote hoeveelheid aan verschillende wapens kan kiezen. De luitenant, die zorgt voor de nodige munitie. De medicus, die teamleden tot leven kan wekken, of ze kan voorzien van nieuwe krachten. En als laatst is er ook nog de engineer, die verschillende dingen kan opblazen. Doordat ieder lid broodnodig is, zal er intensief samengewerkt moeten worden en dat is leuk.

Zo heb ik menig gameavond met de heren Kris en Daniël gespeeld, waarbij ieder van ons een eigen rol had. Kris was medicus, Daniël luitenant en ik had als soldaat een snipergeweer tot mijn beschikking. Gevolg was flink wat geschreeuw in de microfoon van onze headsets. ‘Geef me kogels’, ‘Argh, ik ben beschoten, geef me kracht’ en ‘Jongens, hij komt via de trap aan de verre zijde, pas op. Oh nee, wacht, ik heb hem net afgeknalt’.

Conclusie en beoordeling

Momenteel zijn er betere eerste persoons schietspellen te vinden op de Xbox. Toch kan Wolfenstein voor sommigen de moeite waard zijn. Je moet alleen wel Xbox Live hebben, met het liefst een paar vrienden die het spel ook hebben. In je eentje valt er te weinig te beleven.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Sterke Xbox Live ondersteuning
 • Coöperatieve mode
 • Minpunten
 • In je eentje erg saai
 • Vijanden ogen inspiratieloos

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Al die online mappen zijn zo donker :( Vind de gratis PC versie beter, betere mappen, meer mogelijkheden, meer teambased, meer ojectives.

 • Ik vermaak me nog erg vaak met deze game via Live!! Wie speelt dit ook nog wel es via Live?? Voeg me maar toe aan je friendlist.  Mijn gamertag: Crazy Chemist

 • was vroeger een goeie leuke game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren