1. Jelle neemt afscheid van InsideGamer

Jelle neemt afscheid van InsideGamer

Je leest het artikel dat ik eigenlijk nooit heb willen schrijven, maar uiteindelijk wel moest komen. Vandaag is mijn laatste werkdag voor InsideGamer en Sanoma. Een afscheid dat me toch wel erg pijn doet, maar tegelijkertijd overheerst wordt door dankbaarheid.

Dankbaar

Want dat is het eigenlijk. Ik ben enorm dankbaar dat ik de afgelopen twaalf jaar van mijn hobby mijn beroep heb mogen maken. Het begon allemaal eind 2001 toen ik een stukje schreef voor de website GBADome over wat de GBA-port van Final Fantasy Tactics moest zijn. Als rechtenstudent had ik zeeën van tijd en vond ik het heerlijk om die tijd aan mijn hobby te besteden. Ik merkte dat ik het schrijven van artikelen leuker vond dan mijn studie en dat ik tijdens de hoorcolleges iets te vaak op mijn GBA zat te spelen in plaats van op te letten wat er allemaal in Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek stond.

In 2002 was ik dan ook blij mee te gaan in het project InsideGamer. Toen ik in 2003 als hoofdredacteur aan de slag mocht en uiteindelijk met Kris, Jaap en Marvin het bedrijf Continue Game Media oprichtte en onder die vlag InsideGamer uit begon te geven, voelde het alsof ik mijn droom beleefde. Want als klein jongetje las ik de Power Unlimited en wilde ik eigenlijk wat zij ook deden: schrijven over je favoriete hobby en rondreizen over de hele wereld.

Dat heb ik dan ook meer dan tien jaar gedaan. In 2004 bezocht ik voor het eerst bijvoorbeeld de E3, waar ik echt mijn ogen uitkeek. Met mijn reis naar Tokio in 2006 begon mijn voorliefde voor die stad en verder heb ik het geluk gehad om wereldsteden als New York, San Francisco, Las Vegas, Boston, Montreal en zo’n beetje elke grote stad in Europa te bezoeken.

Lol heb ik de afgelopen jaren ook meer dan genoeg gehad. Natuurlijk met mijn fantastische collega’s op de redactievloer, maar ook zeker met de zogenoemde concurrenten tijdens verschillende get-togethers. De gamewereld is echt een fantastische wereld om in te werken en wanneer je mensen van andere media op trips en andere gelegenheden tegenkomt, is het altijd een feest. Niets is mooier dan lekker discussiëren over een bepaalde game terwijl je in een skybar ergens in een wereldstad een lekker biertje drinkt. En ja, die biertjes heb ik vaak gekregen, maar net zo vaak betaald.

Bezoekers

Maar het allerbelangrijkste op deze magische reis zijn toch echt de bezoekers geweest. Sommigen van jullie komen al meer dan tien jaar op InsideGamer en waren daarvoor al bekend met bijvoorbeeld GSX en Gameforum.nl. Dat is echt prachtig om te zien. Jullie betrokkenheid met de site en de mensen daarachter is ongekend. Ik heb genoten van jullie enthousiaste berichten onder artikelen en het forum, maar tegelijkertijd ook altijd geprobeerd te luisteren naar kritiek. Kritiek die er hopelijk voor gaat zorgen dat InsideGamer de site gaat worden die jullie verdienen!

Ik zal de site dan ook in de toekomst in de gaten blijven houden en zien hoe het zich doorontwikkelt. InsideGamer heb ik als mijn kindje gezien, dat nu de wijde wereld intrekt om op zoek te gaan naar nieuwe avonturen. Avonturen die gevormd worden door de fantastische mensen op het kantoor van Sanoma, de heerlijke freelance redactie en de beste bezoekers die een site zich kan wensen.

Bedankt voor alles wat iedereen mij gegeven heeft!

Groetjes

Jelle

Noot van de redactie: Gerard van Nieuwenhuijzen en Martin Verschoor zullen proberen de komende tijd de werkzaamheden van Jelle zo goed mogelijk op te vangen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ga je missen, ouwe baas.

 • Amen! Ben nog steeds een beetje in schok. Wens je echt het allerbeste boss ;)

 • #  Het beste Jelle. Echter rest de vraag: Is dit een reorganisatiemaatregel van Sanoma? Of is dit om een andere reden?

 • Zelfs degene die door Jelle wordt gezien als de grootste zeiksnor van IG is geschokt! ;) Wat een klote nieuws! Jelle is het gezicht van deze website. IG zal nooit meer hetzelfde zijn, helaas…  Maar… ondanks dat ik het heel erg jammer vind, zal ik toch altijd naar InsideGamer terug blijven komen. Ik vind het gewoon veel te gezellig met Seasick Steve en Dirty-Harry om me uit te schrijven van deze website.

 • Als we er nu even achter komen wie deze beslissing genomen heeft, dan weet ik zeker dat er honderden members bereidt zijn om een boos telefoontje te plegen en boze brieven te sturen ;)

 • @Furyan NL  #  We zouden eigenlijk iets op touw moeten zetten? Een petitie o.i.d. Niet om het 1 of ander hem op een voetstuk te zetten ofzo, maar hij was toch de grootste boegbeeld van deze site. Net wat je al zei, je zult wellicht zien dat deze site meer en meer inkakt. Jammer als dat zou gebeuren. Ongepaste dictatuur daar bij Sanoma!!! Ok we weten niet alle details, maar toch!! Waarom in godsnaam de grootmaker pootje lichten? Please iedereen een Hashtag # plaatsen VOOR hun bericht, als ze hier mee oneens zijn!!!

 • Met zen allen Angry Rant op de facebook & twitter van Sanoma.  Gezien mijn bericht er nog steeds niet opkomt, dan post ik die hier voor de 3de maal. I will not silence my tongue & message!

  Ik wou dat dit toch een 1 april grap was hoor…
  Only 1 question… Why?!!
  Wij, de bezoekers, worden tenslotte toch ook een dag ouder? Jelles insteek & meningen waren net of hij onze vertegenwoordiger/onze stem was.
  Ik heb je nooit persoonlijk gekend, maar toch vind ik dit zeer erg, spijtig en droevig.  Kunnen wij, de members, er niets aan doen met al die social media? In Spanje hebben ze tenslotte een ontslagen TV presentatrice terug moeten aanwerven na massale protest op Twitter, Facebook, de site van de zender, de fora van het programma, etc.
  Bericht @Sanoma: You just lost yourself a visitor!!!

 • Als je echt een statement wilt geven moeten we nu juist allemaal wegblijven van IG

 • Ik heb door de jaren heen genoeg gezeken en kritiek geuit, maar Jelle IS InsideGamer. Het is heel stom, want een website is een website, maar zonder hem hoeft deze website van mij eigenlijk niet meer. Als je aan de redactie denkt, dan denk je aan Jelle. En natuurlijk, iedereen is fysiek vervangbaar, maar qua gevoel niet! Dat Jelle niet meer bij InsideGamer werkt is echt een aderlating!

 • Dat was mijn plan. Als Sanoma de beslissing niet intrekt, schrijf ik me ook uit en zoek ik mijn gamenieuws elders.

 • Ik betwijfel het of Jelle het zo tof gaat vinden om IG leeg te zien lopen. Uit de laatste alinea blijkt dat hij juist wil dat IG door groeit, ookal heeft hij zelf zijn kindje los moeten laten.  Erg jammer dat je moet gaan Jelle! Succes met een nieuwe uitdaging man!

 • @Furyan NL volgens mij is het nog niet zo makkelijk om je uitschrijven! Wat is nog een redelijk site wat los staat van sanoma?

 • Elke nieuwszender heeft zijn nieuwsanker als boegbeeld. Dat is Jelle voor IG, als je Jelle zomaar de laan uitstuurt, wat voor een vb. is dat voor de toekomst? Ik ben het zat met die mentaliteit van dat iedereen vervangbaar is. Wij zijn mensen verdomme, geen nummertjes of hersenloze gehoorzame zombie robots.

 • #  Laten we dan in ieder geval paal en perk stellen, dat iedereen nogmaals hiermee oneens is een sybolische Hashtag voor ieder bericht te plaatsen om ons ongenoegen te uiten!! Samen kunnen we hiermee een vuist maken.

 • Sorry Vega05, maar wil jij nu beweren dat members als CerandoX geen hersenloze gehoorzame robotten van Sony zijn? Maar echt mensen van vlees en bloed? Ik ben geschokt! ;)

 • hahhaaa

 • Schandalig dat een bedrijf als Sanoma, dat zelfs zijn zelf opgezette projecten niet eens draaiende kan houden nu ook nog een site als InsideGamer sloopt door het gezicht van InsideGamer te ontslaan. Dit is een ongelooflijk domme beslissing van een bedrijf dat enkel de diepgang van Kees Tol en Shownieuws kan waarderen…. Kansloos bedrijf…  EDIT: Ooh en verder, zet een nieuwe website op zo snel als het weer kan volgens je contract en je kunt Sanoma een hele flinke oor aannaaien. Ik durf te wedden dat de hele "core" van InsideGamer meteen overstapt!  @COG, we kunnen het ook minder subtiel doen en gewoon voor elke reactie op insidegamer te plaatsen: FUCK SANOMA, WE WANT JELLE!

 • @Furyan NL, laten we nu niet appelen met peren vergelijken eh :D

 • #  Nou laat mijn oproep dan maar zitten. Want hier word wel heen en weer geroepen, maar als het er op aan komt dan is niemand bereid tot iets. Waar is die protest tijd van weleer? En je afmelden is niet een protest, maar eerder weglopen.

 • Ik vind je idee goed, maar ik denk dat de hashtag so subtiel is dat het niet veel uitmaakt. Een goed protest is tegenwoordig een hard protest…  BTW Anonymous als jullie meelezen… Misschien een idee voor een aanvalletje op Sanoma? XD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren