1. VrijMiRob – Het limbo van gaming

VrijMiRob – Het limbo van gaming

Mijn Xbox 360 staat er maar sneu bij. Al dagen heb ik hem niet aangeraakt. Een paar toffe potjes Battlefield 4 en een beetje ronddolen in Skyrim zijn de laatste activiteiten waar ik hem voor heb aangezet. Het is een moment waar ik al een tijdje voor vreesde, en eigenlijk kan ik er niet meer onderuit: de vorige generatie is nu echt op zijn eind, de nieuwe generatie is gearriveerd, en ik bevind me in het Limbo van gaming.

Dat je met de komst van nieuwe consoles meteen je oude vaarwel zegt is natuurlijk overdreven. Sterker nog, veel casual gamers grijpen deze gelegenheid aan om nu een current-gen console aan te schaffen, vanwege de lage prijzen en de enorme backlog aan games. In mijn geval is dat echter anders. Ik heb de meeste games gespeeld die ik op mijn vertrouwde 360 wilde spelen, en er zijn weinig games die nog uitkomen die mij echt interesseren. Ondertussen zijn de vrienden waar ik het meest mee speel overgestapt naar een next-gen console of een dikke gaming PC.

En ik val daar dus precies tussenin. Aan de ene kant wacht ik bewust nog even met het aanschaffen van een PS4 of Xbox One. De launch line-up van beide consoles is op zijn minst interessant, maar voor mij nog niet meteen genoeg reden om het betreffende systeem aan te schaffen. Overigens speelt ook mijn studie een rol, aangezien ik weet dat een nieuwe console mij enorm zou afleiden. Aan de andere kant heb ik zoals gezegd nog maar weinig om naar uit te kijken op de Xbox 360. Skyrim begint zijn magie te verliezen en GTA Online is leuk, maar weet mij nooit helemaal over de streep te halen. Misschien dat de online editor daar nog wat aan verandert, maar dan nóg mis ik daarin mijn ‘game-crew’.

De meeste van mijn maten zijn namelijk allemaal overgestapt naar PC. Elke dag lees ik in onze groep-app over de epische quests in Phantasy Star Online 2, de heftige oorlogen in Battlefield 4, de diepgaande gameplay van Path of Exile en de aankomende releases op Steam. Ik mis blijkbaar alle lol en probeer nog een beetje gezellig mee te doen in het gesprek, totdat de rest naar TeamSpeak verhuist en ik alleen achterblijf. ”Wanneer ga jij nou eens een vette game-PC halen, Rob?”, vragen ze wel eens. Mijn antwoord betreft dan meestal iets over ‘weinig geld’ en ‘weinig ruimte’.

Er is echter één voordeel waarmee ik de komende, gameloze, tijd denk te gaan overbruggen: ik heb nooit een PlayStation 3 gehad. In dat opzicht is er nog een enorme backlog aan vette exclusives die ik nooit heb aangeraakt. Zo wil ik Uncharted 2 en 3 graag nog spelen, heb ik als God of War-fan het derde deel nooit gespeeld en ben ik zeer benieuwd naar Heavy Rain en The Last of Us. En een korte tour door de lokale Intertoys leert mij dat het één-na-populairste Sony-apparaat van dit moment ook niet al te duur is.

Daarom heb ik besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten en binnenkort een PlayStation 3 aan te schaffen. Met de hulp van vrienden en collega’s bij InsideGamer moeten er vast wat interessante titels zijn die ik kan lenen, wat me de nodige centen bespaard die ik tijdens de feestdagen ongetwijfeld nodig ga hebben. Vervolgens kan ik mijzelf in 2014 voornemen te gaan sparen voor een vette game-PC, zodat ik dat hele TeamSpeak-kanaal onder kan gaan zwetsen met mijn oeverloze gelul. Zullen ze leuk vinden, die vrienden van mij.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rob

Reacties

  • Met een PS3 in huis kun je inderdaad voorlopig wel even voort ;)

  • Kreeg bijna medelijden met je Rob, maar inderdaad er zijn nog genoeg verborgen pareltjes!

  • Ik zit niet in jouw positie maar begrijp het gevoel helemaal. Maar inderdaad, met een gloednieuwe PS3 heb je zoveel lekkers te spelen! Van Uncharted en The Last of Us tot Ni No Kuni en Journey en Flower, the list goes on…

  • Ik zit er ook aan te denken om dat te doen, want de PS4 komt hier voorlopig nog niet in huis en op de PS3 zijn nog zat games die ik wel een keer wil spelen.

  • Ik ben bijna jaloers. Wou dat ik weer voor het eerst The Last of Us kon spelen.

  • Geen slechte keuze, Rob! Ik heb zelf een half jaar geleden hetzelfde gedaan en ik kan niet zeggen dat ik spijt heb van mijn aankoop. Ik vermaak me uitstekend met de lading PS-exclusives! :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren