1. Hot/Not? Destiny

Hot/Not? Destiny

Na lang exclusief voor Microsoft aan de Halo-franchise te hebben gewerkt, komt Bungie nu met een volledig nieuwe IP. Destiny is het kindje waar ze al jaren aan werken en waar ze het genre mee willen vernieuwen. Sterker nog, Destiny moest vooral géén rechttoe-rechtaan shooter worden. Wat het dan wél was, daar heeft men lang over gespeculeerd maar toen Bungie begin 2013 de radiostilte verbrak was iedereen aangenaam verrast.

Destiny is een soort openwereldshooter waarin je altijd in een online omgeving opereert. Hierin kun je verschillende classes spelen en kun je alleen, maar natuurlijk het liefst met anderen, de wereld verkennen. De combinatie van de grote open wereld, de uitgebreide RPG-elementen en het onmiskenbare Bungie-stijltje dat toch genoeg eigen smoel toont zorgt ervoor dat Destiny hoog bovenaan ons verlanglijstje staat.

Wat vindt de community?

Ook jullie worden aardig warm van Destiny, getuige de populariteit van de game hier op InsideGamer. Zo zegt Dural op het forum: “Halo doet me niet veel, maar Destiny en wat ik er aan gameplay van heb gezien is misschien wel mijn most anticipated next-gen game. Looten, Mass Effect-achtige powers, multiplayer events... Deze game zet een nieuwe FPS-standaard, denk ik.”

Lolloler deelt die mening is vooral enthousiast over de E3-demo: “Dayum. I like. Ook echt dat schip en dat 'Public Event'. Geweldig” Diezelfde demo is overigens door meerderen van de redactie bijgewoond afgelopen jaren in Los Angeles. Jelle was, als Halo-fanboy, dan ook lyrisch over de game: “Want hoe vet is het om straks met tientallen InsideGamer-leden mee te gaan doen aan een bepaalde missie, waarbij een complete stad veroverd moet worden. Dat bijvoorbeeld een Sadist het zooitje opzweept, Wangermez de granaten voor Jelle opvangt, Tielo de vijanden met zijn sniper in de gaten houdt en LordTeddyBear als een soort tank van dichtbij iedereen afknalt. Dat is toch iets om je vingers bij af te likken?”

Is er nog een maar?

Wat voor velen een pluspunt is (het feit dat het door Bungie gemaakt wordt) is voor sommigen ook een kanttekening. Want Destiny heeft qua stijl toch wel héél veel weg van Halo. En bovendien vind niet iedereen die franchise geweldig. Zo zegt Poulske voorzichtig: “Ziet er echt heel smooth en tof uit, alleen is het Halo gehalte wel groot.” Onze eigen Gerard vind het zelfs drie keer niks: “Ik voel ‘em niet. MMO. Shooter. Bungie. 3x een nee voorlopig.”

Hot of not?

Hoewel de meesten dus reikhalzend uitkijken naar Destiny, is er nog de nodige scepsis. Wordt Destiny daadwerkelijk zo vernieuwend, of is het meer een evolutie van een bestaand genre zoals Borderlands 2 was? En als dat al zo is, zou dat dan erg zijn? We zijn dan ook heel erg benieuwd naar wat jullie van de game vinden, dus laat hieronder vooral even weten wat je ervan vindt en stem hierboven of ‘ie heet is of niet!

Dit artikel delen

Over de auteur

Rob

Reacties

 • Het kan zeker een tof spel worden zolang de bosses maar niet zo worden als die van Borderlands (hogere vijanden zowieso) in dat ze bulletsponges worden in plaats van dat je je skills moet gebruiken om vijanden te doden.

 • Ik denk of hoop dat ze daarmee meer de Halo kant opgaan en zorgen dat je grote vijanden moet beklimmen en zwakke plekken moet raken, net zoals bij de Scarabs en Hunters van Halo. :)

 • In de e3 video zie je ook een 'eindbaas' wat je kan beschrijven als een grote spin, waarvan het het er meest op leek dat het het raken van zwakke plekken is, en het geen bulletsponge was.

 • Ja om dat stuk met de spin maak ik me juist zorgen, want cover zoeken of iets dergelijks was helemaal niet nodig en die spin deed niets wat het de speler moelijk maakte.  maar ik hoop dat dat alleen was omdat het een first gameplay video is en dat de personages behoorlijk wat sterker zijn of iets dergelijks.

 • Sowieso spelen ze bij gameplay video's bijna altijd op easy of normal

 • De hotste game van 2014!!

 • Amen!!

 • Zeker hot. Maar lang niet zo vooruitstrevend als iedereen beweerd. Wat ik heb gezien is toch voornamelijk Guild Wars 2 in een shooter jasje. Helemaal niet erg want voor het genre is het wel behoorlijk nieuw maar zeker niet iets wat we voor het eerst zien.

 • HOT. Maar Destiny wordt volgens mij echt niet Game of the year.

 • maar???

 • Zeker weten een HOT! Ik hoop dat de franchise net zo'n succes als Halo wordt (of meer..?).

 • Natuurlijk een Hot, vet idee, super graphics, een game studio die weet wat hij doet, kan bijna niet meer misgaan zou je kunnen zeggen :P, maar je weet het natuurlijk nooit.

 • Ik vind het maar nix zulke spellen, halo vind ik ook maar niets.

 • Ik neig meer naar Not. De game heeft best wel potentie en de speculaties klinken mooi. Maar ik heb daar nog niets van gezien. De gameplay in de videos vond ik niet veel nieuws doen en kwam te simplistisch over. Het was voor mij een mix van wat andere games (Warframe, Borderlands, Global Agenda) niet dat dat meteen slecht is..

 • Hot. Het doet denken aan Borderlands maar dan zonder de comic-stijl en het is voor de next-gen. Daar kan ik zeker mee leven :)

 • “Want hoe vet is het om straks met tientallen InsideGamer-leden mee te gaan doen aan een bepaalde missie, waarbij een complete stad veroverd moet worden. Dat bijvoorbeeld een Sadist het zooitje opzweept,  Veeg me op _0-  Deze artikelen zijn echt te triest, fukk die member betrekking, jullie hebben ze zelf weggejaagd!

 • Ik ben het met je eens. Ik voel die binding ook niet.  Ik kom hier alleen om het nieuws te lezen, that's it!

 • Ben hier erg enthousiast over. Kijk hier nog het meest naar uit voor 2014

 • Nog steeds heel groot fan van halo en hier kijk ik ook erg naar uit!!
  En ik hoorde op Firstlook van mensen van Activision dat het multiplayercrossover wordt! :D

 • Sowiezo hot!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren