1. Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Het is al weer een hele tijd geleden dat er een Larry uit kwam. In 1996 leek Love for Sail de laatste te zijn in de succesvolle spellenreeks. Leisure Suit Larry was één van de iconen van het avontuur genre op de PC. De spellen gingen altijd gepaard met droge humor en je missie was altijd om met zoveel mogelijk vrouwen in bed te eindigen. Gelukkig zag Sierra nog enige potentie in de oude vrijer, en daarom zal binnenkort Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude op de PC, Xbox en PlayStation 2 verschijnen.

Magna Cum Laude brengt ons naar de high-school waar Larry Lovage, het neefje van de wereldberoemde Larry Laffer, op vrouwenjacht gaat. Het spel stapt af van zijn gebruikelijke point-and-click formule en laat de speler volledig in 3d rondlopen. Fans van het genre konden deze omzetting van 2d naar 3d al eerder meemaken in The Escape From Monkey Island. Door rond te lopen kan Larry verschillende acties tot ze beschikking krijgen wanneer hij langs een voorwerp of persoon loopt.

Als je een gesprek aan wilt gaan met een leuk meisje zal er aan de onderkant van het scherm een balkje komen waarin je het gesprek de goede of slechte kant op kan laten gaan. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Je moet zorgen dat de spermacel niet tegen de rode obstakels aankomt maar tegen de groene. Kom je tegen een groen object aan, dan zal Larry een leuke opmerking maken. Kom je echter tegen iets roods aan, dan zal Larry een domme of stomme opmerking maken. De makers van het spel hebben ervoor gezorgd dat dit allemaal zeer goed loopt en de conversaties worden dus op deze manier leuk om te houden. Op een gegeven moment tijdens het gesprek kun je bijvoorbeeld vragen of het meisje iets te drinken zou willen. Hierdoor beland je weer in een andere mini-game; je moet namelijk tijdens het maken van het drankje de juiste knoppencombinaties weten in te drukken. Doe je dit verkeerd, dan zal je een negatieve reactie krijgen van de dame waarmee je praat omdat het drankje niet lekker is.

Dit zijn zomaar twee voorbeelden van de mogelijkheden die in het spel zitten verscholen. Door de losse spelletjes te spelen speel je jezelf een weg door het spel, en zo beland je wellicht bij een leuke dame in bed. Het spel is grappig bedoeld en richt zich daarmee op een specifiek gedeelte van de markt. Houd je wel van vunzige grappen en droge humor? Dan moet je zeker Magna Cum Laude in de gaten gaan houden. Oude fans zullen ook niet teleurgesteld worden en kunnen weer terugkeren naar de wereld van Larry, waar seks centraal staat.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • spel lijkt me echt vet deel 1 heb ik hier ook nog ergens liggen :) ik ga hem misschien wel halen als hij is afgeprijsd ofzo :)

 • Minimum leeftijd 7+? Vroeger was het altijd 18+!

 • Niet dan. :P

 • aaahaahah…dit owns echt:P

 • Dankje wel Dirk.

 • Dit spel lijkt me echt de bom!

 • jeeej larry is back hehe cool :D

 • inderdaad, 7plus en sex…..

 • Vroeger was het altijd 18+, moeten ze larry nou ook al verkinderisen? JA IK HEB EEN NIEUW WOORD ONTDEKT. JAAAAAAAA.

 • Ja… Valt me tegen dat hij voor 7+ is. Lang leven de commercie.

 • cker, vooral sinds the sims al voor 15+ is….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren