1. Wario Ware

Wario Ware

Wario Ware is al een tijdje uit op de Game Boy Advance. Het maffe mini-game spektakel dat veel mensen aangenaam verraste, komt binnenkort ook uit op de GameCube. Veel is er niet veranderd in deze versie en visueel gezien doet de handheld-versie niet eens onder voor zijn grote broer. Veel minigames zijn ook klakkeloos overgezet op het GameCube schijfje. Gelukkig is het visuele gedeelte bij dit soort spellen van ondergeschikt belang en draait het allemaal om lol en speelbaarheid. Aan lol gaat het waarschijnlijk niet ontbreken, want Nintendo heeft één belangrijke vernieuwing doorgevoerd; je kunt Wario Ware namelijk met maximaal vier spelers spelen.

In Wario Ware draait alles om het winnen van minigames. Deze minigames (of microgames) zijn verdeeld in een aantal categorieën. Micro is misschien wel de juiste benaming, want de gemiddelde microgame duurt slechts drie tot vijf seconden. Binnen deze korte tijd moet je uitvogelen wat het doel van het spelletje is, en het ook nog tot een goed einde brengen. Lukt dit, dan mag je door naar het volgende minispel. Lukt dit niet, dan kost het je een leven. Verlies je al je levens dan moet je opnieuw beginnen. Speel je alle microgames uit, dan volgt een eindbaas die ook in een microgame verslagen moet worden. Klinkt dit spelprincipe je ietwat vreemd in je oren? De microgames zelf zijn nog veel maffer.

Zo moet je in de ‘Nintendo zone’ uit diverse Nintendo-klassiekers hele kleine stukjes spelen (bijvoorbeeld één virus doden met Dr. Mario), en heb je in de categorie “vreemd” maar een paar seconden om een vinger in je neus te stoppen, of om een broodje uit een broodrooster te vangen. De microgames hebben allemaal een titel die eigenlijk al het doel van het spel verraden, maar toch is het vaak nog flink lastig om door te hebben wat nou precies de bedoeling is. Voor je het weet zijn de vijf seconden alweer om en verlies je een leven.

In de multiplayer neem je het op tegen maximaal drie vrienden. Het is dan de bedoeling om de meeste microgames te winnen. Sommige van deze spellen speel je tegelijk met de anderen in één groot speelveld, terwijl een andere keer ieder zijn eigen kleine speelveld heeft. Weer andere spellen speel je beurtelings. Bij sommige van dit soort spellen is het mogelijk om de speler die aan de beurt is te hinderen, door bijvoorbeeld delen van het speelveld te blokkeren. Dit kan uiteraard hilarische taferelen opleveren op feestjes. Naast het verhaal en meerspeler opties is er ook een Time Attack en Album mode aanwezig. Hierin moet je zo snel mogelijk een serie microgames uitspelen, of een zo hoog mogelijke score neerzetten.

Al met al lijkt er in deze GameCube-versie genoeg extra’s te zitten om van een volwaardig GameCube-spel te mogen spreken. Deel je deze mening niet, dan heeft Nintendo misschien een andere manier om je over de streep te trekken. Het spel zal namelijk voor dezelfde prijs als een Players Choice titel over de toonbank gaan, en dat is ongeveer dertig euro. Het spel heeft onlangs ook een eigen website gekregen waarop je ondermeer een aantal leuke microgames kan spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijkt me 3x niks

 • Dat dach ik ook over Wario Ware op de gameboy, totdat ik hem probeerde (zo´n half jaar geleden) en ik speel em nu nog steeds dagelijks.

 • Deze game ga ik zeker halen!!!

 • Ik ga hem niet halen, tenzij hij voor 30 euro in de winkels ligt en zonder zo'n goor zilver hoesje.

 • Beetje jammer dit…

 • Wat een geinig spel is dit.

 • Ik vond dit 1 van de leukste Gba spellen en voor 30€ laat ik deze niet liggen.

 • yes! 30 euri is niet veel, dat mogen ze meer doen….maar doordat ie maar 30 euri kost kan ik er deze maand wel lekker een extra linkkable kopen voor FF:CC..  Maar deze game ga ik echt kopen, aangezien de gba-versie mijn favoriete game was vorige zomer!

 • Wario Ware was de beste GBA-game van het afgelopen jaar, dus dit zal ook wel wat worden. Misschien dat ik van de zomer nog ff een cubie met deze game haal.

 • Beste GBA-game van het afgelopen jaar???

 • Ik vond Mario en luigi de beste GBA game van het afgelopen jaar en daarna Wario Ware.

 • Wario Ware op de GBA vond ik al kut. Dit wordt zelfs NOG kutter.

 • Ik heb sinds kort de GBA versie, hij is briljant en verslavend. Het is helemaal niet nodig om een spel af te zeiken omdat het niet 3d is. Het gaat om de fun, en als multiplayer game is het volgens mij helemaal debiel en lachen geblazen!

 • wario ware op de gba was al supercool! stel je de multiplayer madness voor als je met 3 maten je helemaal kapot lacht!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren