1. Officiële aankondiging Ace Combat 5

Officiële aankondiging Ace Combat 5

Na eerdere informatie uit het Japanse computerblad Famitsu, is Ace Combat 5 vandaag officieel door SCEE (Sony Computer Entertainment Europe) aangekondigd. Het spel zal in het eerste kwartaal van 2005 exclusief op de PlayStation 2 verschijnen. Ace Combat belooft een stuk verder te gaan dan de vliegspellen tot nu toe, mede dankzij de extreemrealistische en oogverblindende visualisaties in het spel. Daarnaast zullen ook de filmpjes van een ongekend hoog niveau zijn, kunnen we prachtige licht- en weerseffecten verwachten en is uiteraard de speelbaarheid behoorlijk opgekrikt.

Het verhaal speelt zich af in september van het jaar 2010. Op een klein eiland, dat ergens in de oceaan tussen de twee invloedrijke landen Osea en Yuktobania ligt, heeft een militaire basis code rood gehad, nadat eerder op de dag de missie van de 108ste divisie van het 'Tactical Fighter Squadron' was mislukt. Zij kregen de opdracht een onbekend vliegtuig te onderscheppen maar de groep werd meedogenloos in aantal terug gebracht. Jij maakt deel uit van een nieuw team en moet het volk van Osea beschermen.

Ace Combat 5 zal een veelvoud speelmodi bevatten, en biedt de speler de mogelijkheid om in vijftig officiële vliegtuigen plaats te nemen. Maak de keuze uit één van de meeste geavanceerde toestellen ooit gemaakt en ga de gevechten aan die je langs vele gebieden zullen leiden.

Zoals al eerder in het kort vermeldt, zal één van de nieuwe toevoegingen het gebruik van de Wingman Command zijn. Hiermee kun je andere leden van je team informeren, bijvoorbeeld tijdens een aanval. Logischerwijs kun je dus ook naar andere gesprekken luisteren, wat de belevenis nog groter maakt. De sterke verhaallijn zorgt voor zo'n dertig missies, die erg variëren.

Over de online mogelijkheden van Ace Combat 5 wordt vreemd genoeg niets vermeld. Volgens een bericht in de Famitsu zal het spel echter wel over internet te spelen zijn. Zodra we hier meer over weten zullen we dit zo spoedig mogelijk melden. (GP)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Te mooi spel.

  • Leuk, hoop ik :P

  • ik ben er klaar voor ik ben er klaar voor… helaas nog heele lange tijd wachten :'(

  • :D meer!!!!!!!!!!!!

  • joepie :s wat een spannend spel zeg

  • Dit wordt gewoon een van de spannendste online-spellen wat betreft actie enzo…let maar op;) hoop alleen dat dat playstation online beter wordt ik kan er sinds een maand of 4 gewoon op maar al na 3 keer spelen, vond ik het maar bagger…dus…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren